Wat een prachtige behandeling! Peeling! Cryo- en ledlicht therapie!

04:52 - 02:55
luistertijd 04:52 - leestijd 02:55

Begin dit najaar heb ik bij het prachtige huidinstituut Zotos Beauty in Amsterdam een gezichtsbehandeling met het Franse merk FillMed Skin Perfusion gehad. FillMed Laboratoires is beroemd om de injectables waarmee cosmetisch artsen werken. De tweede tak binnen dit bedrijf is cosmetica, of beter gezegd: huidverbeteringsproducten.

Mijn behandeling bestaat uit een peeling, voeding met maskers en celstimulatie met speciale Cryo-Led koude- en lichtapparatuur van FillMed. Bekijk vooral ook de video!

Peelings zijn belangrijk

Mijn behandelaarster, en tevens FillMed trainster Kristel Brekelmans startte met een reiniging met de Eau Micellaire. Een product dat reinigt maar ook tonifieert. Kristel vertelt me dat FillMed met hooggeconcentreerde werkzame stoffen werkt, en dat de peelings in het programma belangrijk zijn.

 

fillmed

Gluconolacton, een molecuul van glycolzuur

Ze zijn altijd geformuleerd met gluconolacton, een molecuul van glycolzuur met veel positieve eigenschappen. Van de drie peelings kiezen wij samen voor de Light Peel.

Ik krijg de Light Peel

De Light Peel is de zachtste peeling van de collectie. In deze peeling is het gluconolacton verbonden met amandelzuur. Het percentage zuren is 20%, de huid pH wordt teruggebracht naar 3. De peeling bleef 3 minuten op mijn huid en werd geneutraliseerd met de Post Peel. De peeling werd afgesloten met een koud kompres.

fillmed

Vocht is en blijft belangrijk in een behandeling

Nu mijn huid schoon is, de opneembaarheid vergroot is, is het natuurlijk tijd voor goede voedende stoffen! Kristel geeft mijn huid een mix van het Cryo-serum, te weten Hydra en Time; vocht en anti-verouderende werkstoffen. Ze vertelt: ‘Vocht is levensbehoefte nummer 1.

Als het vochtniveau in de huid optimaal is, zullen de overige werkstoffen dieper de huid ingeleid worden. Vergelijk het maar met een rozijntje dat weer een druif wordt. De cel wordt vol van volume. Droogtelijntjes verdwijnen en het plumping effect, waar iedereen zo naar op zoek is, is een feit.’

-18° C graden op mijn huid!

Kristel brengt het Cryo-serum met een vlinderkwast aan en werkt het serum daarna met de zogeheten Cryo-diode in de diepere huidlagen. Die kou is echt koud! -18 °C maar liefst. In het begin moet ik even wennen hoor. Kristel vertelt dat door de koude de doorbloeding op gang komt in de huid. Er ontstaat zowel een vaatvernauwing (kou) als een vaatverwijding (doorbloeding) in de diepte van de huid. Het is een pompend effect, zo legt ze uit, waardoor werkzame stoffen vanzelf dieper in de huid terecht komen. Zónder de huid hiervoor te hoeven beschadigen.

Kou herstelt

Kristel: ‘Kou sluit werkstoffen op in de cel, en kou herstelt. Denk maar eens aan een coldpack dat je pakt als je je enkel hebt bezeerd. Zo wordt het decolleté-hals en gezicht bewerkt met een ritmische rotatie op een liftende manier.’

fillmed

Rood licht voor fibroblasten stimulatie

Daarna gaan we door met de led licht behandeling. FillMed heeft keuze uit vier soorten licht, en elk licht werkt op een andere diepte in de huid. Voor mijn huid is gekozen voor continu groen licht om de pigmentatie in de huid aan te pakken en daarna de huid nogmaals te boosten met pulserend rood licht, zodat de fibroblasten geactiveerd worden in productie van collageen- en elastine vezels.

 

Hyaluronzuur masker

We sluiten af met een heerlijk hyaluronzuur masker, dat ook verrijkt is met aloë vera. De bovenste huidlaag wordt er mooi glad van en in de huid wordt een vochtreservoir aangelegd.

Hydroxyproline, een bouwsteen van collageen

Als huidverzorging krijg ik van Kristel een Hydra booster serum aangebracht met hoog- en laag moleculair gewicht hyaluronzuur, de 6HP Crème met hydroxyproline en als topper, die met drukbewegingen in de huid wordt opgenomen, de SPF50; zonbescherming en altijd nodig na een peeling behandeling. Zomer én winter.

fillmed

 

Wow, wat een huidresultaat!

Na afloop ben ik flabbergasted over het huidresultaat. Mijn teint is super geëgaliseerd. Het lijkt wel of ik uit een hele lange beautyslaap ontwaakt ben. Zo prachtig! Ik kan deze behandeling van harte aanbevelen. Voor jou als cliënt, maar ook voor jou als schoonheidsspecialiste. De combinatie van de producten met de Cryo-Med apparatuur is echt geweldig. En als je dan ook nog weet dat het apparaat heel betaalbaar is, dus ook fijn voor een kleine salon….

Lees ook