Zelfs na 1 behandeling zie je al een heel frisse, egale teint. Bekijk de video van Monique

04:26 - 02:39
luistertijd 04:26 - leestijd 02:39

Sinds zo’n jaar of acht geleden door wetenschappelijk psychologisch onderzoek duidelijk werd dat we mensen ouder inschatten als ze ongelijkmatige teint hebben (meer dan wanneer er rimpels zijn), is de industrie naarstig op zoek gegaan naar werkzame stoffen om het huidoppervlak te egaliseren. En hoe meer onderzoek daarnaar verricht werd, hoe duidelijker ook werd hoe pigmentvlekken ontstaan, en dat ze ook in verschillende huidlagen zitten.

melanovine

Zonlicht, luchtvervuiling, medicijnen

De belangrijkste pigmentvlek veroorzaker is UV-straling, maar de nieuwste inzichten laten ook zien dat luchtvervuiling een rol speelt, dat überhaupt huidirritaties kunnen zorgen voor pigmentatiestoornissen, maar ook blauw licht. Op het gebied van medicatie zijn de anticonceptiepil, antibiotica, kankermedicatie en huidverdunnende medicijnen boosdoeners.

Vrije radicalen=huidschade=pigmentvlekken

Ook is het goed om cosmetica zelf te benoemen, zoals verkeerd of overmatig gebruik van zuren en peelings, microdermabrasie en lichtgevoeligheid door parfum, etherische olie, kruiden, desinfectiemiddelen. Eigenlijk komt het erop neer dat alles wat extra vrije radicalen veroorzaakt in de huid, leidt tot huidschades, en daarvan zijn pigmentvlekken een onderdeel.

Blijvend behandelen

Werd ooit geprobeerd om met heftige medische stoffen zoals hydrochinon de huid op te bleken, tegenwoordig kun je echt met mildere methoden heel ver komen. Mits…je er aandacht aan blijft besteden. Want pigment wordt dieper in de huid gevormd, en het komt vanzelf weer omhoog. Gelijkmatig, door de zon, of met ophopingen door langduriger irritaties.

7 producten van TheraVine

De MelanoVine lijn van TheraVine bestaat in totaal uit 7 producten met een mooi doel: ze werken op een ongelijkmatige huidtextuur en -kleur, op hyperpigmentatie en verouderingsvlekjes en rimpeltjes.

melanovine

4 afremmingsprocessen

Als je hem in kuurverband gaat doen gaan pigmentvlekjes vanaf de oppervlakte tot dieper in de huid aangepakt worden. Er wordt rechtstreeks gewerkt op de enzymen (tyrosinase, dat zorgt voor kleuring van de melanocyten) die betrokken zijn bij de kleuring van de huid. Hierbij worden meerdere processen onderbroken die pigmenten vormen:

Mijn Pro-Brilliance behandeling

Mijn behandeling start naast de reiniging met de MelanoVine Brightening Milk Cleanser, en opeenvolgend een glycolzuurpeeling van 20%, met een pH waarde van 2,5. Met deze peeling wordt het stratum corneum iets verdund, waardoor werkzame stoffen wat makkelijker opgenomen worden. Bovendien bevatten deze dode huidcellen het nodige pigment, wat je dus zo van de huid kan verwijderen. Daarna wordt een corrigerend serum aangebracht met een krachtig anti-oxidant complex, de MelanoVine Brightening Conditioner.

melanovine producten

Teintverhelderend

De vierde stap is een heerlijk schuimend souffle masker, het Pro-Brilliance Illuminating Mask. Het werkt teintverhelderend, dankzij ondermeer een in vet oplosbaar vitamine C en een speciaal brightening complex met peptiden dat de pigmentvorming afremt.

Halverwege de behandeling zie ik al een heel egale teint tevoorschijn komen. Verheldert, en zelfs roodheid is weggetrokken. In de vierde fase van de behandeling wordt er aan huidherstel gewerkt. Met een oogserum dat het huidzenuw ontspannende Matrixyl bevat en micro-collageen bevat.

theravine

Booster masker

Daarna volgt het VitaVine Booster Facemask, een crèmemasker dat gemengd wordt met de Hydrating Pinotage Face Oil. Het wordt net zo lang ingemasseerd tot dat het helemaal opgenomen is. Tot slot wordt mijn huid nog opgefrist en krijg ik een afsluiting met de Brightening C Day Protection.

melanovine producten

Geweldig effect

Toen ik binnenkwam, midwinter 2021, voelde mijn huid ongelofelijk schraal aan, en echt….ik ben met een heerlijk doorvoede huid weer naar huis gegaan. De claims kloppen: er is een verhelderend huideffect. Fijne lijntjes worden verzacht, hydratatie van de huid verbetert aanzienlijk.

theravine

Hoe heerlijk dat er ook producten voor thuisgebruik zijn van MelanoVine. Zo kun je het effect van de behandeling langduriger vasthouden.

Lees ook:

Lees ook