Vrij van de 10 meest schadelijke stoffen voor je nagels

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

Nagellak is pure chemie en dat kan ook niet anders, want hoe kan iets zó makkelijk aangebracht worden en uitharden om vervolgens een ruime tijd te blijven zitten? Het is geen geheim dat er (zeker vroeger) veel gevaarlijke stoffen in nagellak zitten.

Stoffen in je bloedbaan

De nagelplaat is doorlaatbaar en de stoffen in een nagellak komen dus zeker in je bloedbaan. De vraag is wel of dat genoeg is om er werkelijk ziek van te worden of om andere verstoringen te veroorzaken in het lichaam. Denk ook aan het inademen van de dampen die vrij komen. Zeker voor mensen die dagelijks met nagellak werken, is het verstandig om na te denken welke nagellak je wel of niet gebruikt.

pjr care

Hormoonverstoorders 

Voor kinderen zou ik zeker niet de ‘gebruikelijke’ nagellak kiezen, omdat de huid en nagels van kinderen veel meer doorlaatbaar zijn dan bij volwassenen. Bovendien zijn zij ook zeer gevoelig voor chemische stoffen. Hormoonverstoorders wil je zeker niet bij kinderen of wanneer je zwanger bent.

pjr care

3-, 5- of meer-free nagellak

Gelukkig kan je tegenwoordig bewust kiezen voor de 3-free, 5-free of meer-free nagellak. De cijfers staan natuurlijk voor 3, 5 of meer stoffen die niet in de nagellak zitten. Hoe meer er niet in zit hoe beter (nogmaals zeker voor kinderen of bij zwangerschap).

10-free nagellak van PJR Care

PJR Care heeft 10-free nagellak, dus vrij van de maar liefst 10 meest gevaarlijke stoffen! Deze nagellak is bovendien waterdoorlatend. Water kan de nagelplaat volledig raken tijdens de wudu, wat dit dus een moslima-vriendelijke nagellak maakt. Ik gebruikt de kleur ‘I am Grateful’, een prachtige match met mijn huidkleur al zeg ik het zelf. Het is een donkere nude, met een roze/paarse toon.

SHOP PJR NAGELLAK HIER ONLINE

Maar hoe lakt deze nagellak?

De kwast is kleiner dan ik zelf gewend ben, met een grotere kwast vind ik het makkelijker aanbrengen. Maar eigenlijk is dat echt een kwestie van wennen. Ook droogt de lak best snel. Pak dus de juiste hoeveelheid en lak in 1x goed, want later nog wat nagellak bijpakken gaat moeilijk. Zeker als je niet met dunne laagjes werkt. Dit is voor mij ook weer even wennen. Met twee dunne laagjes heb je al een fantastische dekking.

pjr care nagellak

SHOP PJR NAGELLAK HIER ONLINE

Mirror Top Coatpjr care mirror top coat

De PJR Care Mirror Top Coat maakt de nagellook helemaal af. Deze vegan lak beschermt de nagellak tegen vervagen en verkleuren en zorgt voor een beschermende laag over de gelakte nagels zodat deze zo lang mogelijk mooi blijven. Tip: wanneer er na een paar dagen wat krasjes op de lak zitten, maar er nog geen echte beschadigingen zijn, kan er nog een laagje Mirror Top Coat worden aangebracht om zo de glans van de lak terug te krijgen.

SHOP PJR NAGELLAK HIER ONLINE

De nagellak heeft drie dagen goed gezeten, wat best lang was omdat ik met mijn korte nagels de nagelrand niet goed heb kunnen afsluiten.

Het verwijderen

Dan kijken we natuurlijk naar het verwijderen van de lak. Soms moet je best wat moeite doen om alle restjes er goed af te krijgen, maar dat is niet het geval bij PJR Care. Met mijn aceton-vrije nagellak remover kon ik heel makkelijk alles in een keer verwijderen.

pjr gellak

Liever een gellak?

Wil je liever een gellak? Ook die is 10-free, halal en makkelijk te verwijderen. Ik heb deze zelf niet getest, maar als ik zie hoe gemakkelijk de normale nagellak verwijdert, zal dat met de gellak niet anders zijn.

SHOP PJR NAGELLAK HIER ONLINE

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook