Met een uitgebreide halal nagellak test!

10:51 - 06:30
luistertijd 10:51 - leestijd 06:30

Waarschijnlijk ken je het woord ‘halal’ vooral van halal vlees. Dat is ook niet zo vreemd, want tot kort geleden waren er maar weinig andere producten op de markt die als ‘halal’ werden geclassificeerd. We zien echter een toename in dergelijke producten. Meer en meer bedrijven onderkennen het belang om producten te maken die voorzien in de wensen en behoeften van een brede doelgroep.

Naast halal vlees bestaat er tegenwoordig bijvoorbeeld ook halal nagellak. Maar wat is dat eigenlijk? En waarom zou je halal nagellak willen gebruiken? In dit artikel vertel ik je er meer over.

nagellak

Wat is halal?

Halal is Arabisch en betekent ‘wettelijk’ of ‘toegestaan’. Halal wordt dus, zoals ik hierboven al schreef, veel gebruikt ik relatie tot voedsel en vlees. Maar ook in relatie tot persoonlijke verzorging, cosmetica en sinds kort ook tot nagellak. Een product moet aan de volgende criteria (bron) voldoen om als halal te worden aangemerkt:

Is cosmetica halal?

In principe niet. Er bestaat veel huidverzorging en make-up die niet halal is. Dit komt doordat veel ingrediënten in cosmetica niet worden toegestaan door de Koran. Daarbij kan je denken aan alcohol en werkstoffen van dierlijke oorsprong.

moskee

En waarom zijn de meeste nagellakken niet toegestaan voor Moslima’s?

Veel nagellakformules bevatten de ingrediënten hierboven. Daar komt nog bij dat de meeste nagellak je nagels volledig sealen met een laklaagje. Ze laten geen water en lucht door. Waarom dit aspect belangrijk is? Volgens het Islamitisch geloof moet het volledige lichaam worden gereinigd vóór de dagelijkse gebeden, vijf maal per dag. Dit is inclusief het reinigen van je nagels. Deze rituele wassing vóór het gebed wordt ook wel ‘Wudu’ genoemd.

Omdat traditionele nagellak een laagje op je nagels legt, kunnen water en zuurstof niet door de lak heendringen en raken ze je nagel niet. Dit betekent dat Moslima’s hun nagellak moeten verwijderen vóór ieder gebed, om de Wudu uit te kunnen voeren, en daarna weer opnieuw moeten aanbrengen. En dat vijf keer per dag.

Het zal je dan ook niet verbazen dat veel Moslima’s niet de moeite namen om hun nagels te lakken. Tot nu toe… want halal nagellak brengt daar verandering in.

bidden

Wat maakt halal nagellak dan anders dan traditionele lakken?

Op basis van bovenstaande heb je waarschijnlijk al een idee. Halal nagellak is in staat te ‘ademen’ en laat water en zuurstof door tot aan de nagelplaat. De technologie is vergelijkbaar met de technologie zoals die in contactlenzen wordt toegepast. Doordat water en zuurstof door de nagellak heengaan, kunnen Moslima’s halal nagellak blijven dragen tijdens de Wudu en tijdens het gebed.

SHOP PJR NAGELLAK HIER ONLINE

Beter voor je nagels

Daarnaast heeft halal nagellak nóg een hele fijne bijkomstigheid, die ook niet-Moslima’s zal aanspreken… halal nagellak is veel beter voor je nagels. Het sluit je nagels niet af, laat ze ademen en bevat minder agressieve ingrediënten, aangezien het Islamitisch geloof deze verbiedt. Wist je dat deze agressieve ingrediënten via je nagelriemen in je bloedbaan terechtkomen en onder meer duizeligheid, hoofdpijn kunnen veroorzaken? Of zelfs hormoon verstorend werken? Ik schreef er eerder al over.

Shop hier luchtdoorlatende nagellak van Orly

Pim Rutten PJR

Van Nederlandse bodem: PJR Care 

In de Arabische landen is halal nagellak inmiddels in overvloed verkrijgbaar. In Nederland moet je even je weg weten. Het Scandinavische merk Inglot verkoopt het, evenals PJR Care. En grappig genoeg is laatgenoemd merk van Nederlandse bodem. Ik sprak met oprichter en eigenaar Pim Rutten (hiernaast op de foto) over het ontstaan van ‘zijn’ merk.

Pim vertelt me: “Het feit dat onze nagellak halal is, was een bijkomstigheid in onze zoektocht naar natuurlijke en schadevrije nagellak. Mijn vrouw was toen nog stewardess en in haar werk kregen haar nagels veel te voorduren. Na veel nagellakken en gellakken geprobeerd te hebben, bleef de gewenste kwaliteit uit. Gellak was qua draagbaarheid een stuk sterker dan normale nagellak, echter was het weken in aceton zeer desastreus voor haar nagels en handen. Dit moest anders kunnen… zo begon onze zoektocht naar de ideale nagellak en is ons merk PJR Care ontstaan.”

“Voor de bewuste vrouw die om haar lichaam geeft”

Je verwacht wellicht een klantenkring bestaande uit hoofdzakelijk Moslima’s bij een halal nagellakmerk, maar niets is minder waar. Pim: “Onze klantenkring is zeer breed. Van Moslima’s tot en met de hedendaagse Hollandse vrouw, die je kunt omschrijven als de bewuste vrouw die om haar lichaam geeft. Die bijvoorbeeld biologisch eten belangrijk vindt en graag iets meer betaalt om haar lichaam gezond te houden.” Lachend voegt Pim daar aan toe: “Al is het iets meer betalen bij onze nagellakken niet aan de orde.”

nagellak

Geef je nagels lucht, letterlijk en figuurlijk

Pim vertelt me dat ook veel vrouwen met probleemnagels hun weg naar PJR Care weten te vinden: “Denk aan vrouwen met poreuze nagels of beschadigde nagels. Halal nagellak geeft je nagels lucht, letterlijk en figuurlijk. De nagel wordt niet afgesloten voor zuurstof en water, en kan zo volledig herstellen.”

pjr care nail rescue kit

To the rescue

Een onwijs leuk item van PJR Care is de Nail Rescue Set. Deze bevat een Nail Diamond Strengthener, Nail Rescue Oil, een nagellakkleur naar keuze (hierboven: I follow my intuition), een vijl, een bokkepoot en een nagelriem pusher. Alles wat je nodig hebt om je nagels een boost te geven. Ik heb de set voor je getest, samen met nog enkele PJR Care producten.

SHOP PJR NAGELLAK HIER ONLINE

Diamond Strengthener voor sterke nagels

Naarmate je nagels ouder worden en veelvuldig worden gelakt, verliest je nagelplaat zijn natuurlijke veerkracht en heeft de nagelplaat de neiging verkleuren. Diamond Strengthener bevat diamantdeeltjes die je nagels weer verstevigen. Deze deeltjes zetten zich vast in de ribbels van de nagelplaat en voorkomen dat water en kleurstoffen je nagelplaat binnendringen. Dit bevordert bovendien de groei van de nagelplaat.

diamond strengthener

Hoe gebruik je Nail Diamond Strengthener?

Op dag 1 breng je één laagje aan, op dag 2 een tweede laagje. Op dag 3 verwijder je beide laagjes en begin je overnieuw met één laagje, enzovoorts. Ik merk binnen een ruime week al verschil. Voor een optimaal resultaat gebruik je Nail Diamond Strengthener tenminste vier weken.

Vergeet je nagelriemen niet te verzorgen

De Nail Rescue Oil is een transparante olie die de voedingsstoffen aanvult die belangrijk zijn voor de gezondheid van je nagels en nagelriemen. Een mix van zoete amandelolie, jojoba-olie, Vitamine A, C en E herstellen en voeden de nagelstructuur. Sinaasappelessence zorgt voor een zachte citrusgeur bij het aanbrengen.

SHOP PJR NAGELLAK HIER ONLINE

pjr care rescue oil

Ik breng een ruime hoeveelheid Nail Rescue Oil aan op mijn nagels en nagelriemen, en masseer in om de opname te vergemakkelijken. Zodra mijn nagelriemen goed soepel en zacht zijn door de olie, duw ik ze terug met de nagelriem pusher. Soepele nagelriemen plakken niet aan je nagelbed vast en kunnen daardoor de groei van je nagels ook niet belemmeren.

nagelriem pusher

Energieke kleurnamen die matchen met je moods

PJR Care heeft alle (maar liefst 62!) kleuren zorgvuldig uitgezocht aan de hand van de energie die zij uitstralen. De kleuren hebben een bijpassende statement name, zodat je de kleuren eenvoudig uitkiest bij je humeur van dat moment. Een paar van mijn favoriete namen zijn: Life loves you, Leave footprints on my heart, Think positive.

SHOP PJR NAGELLAK HIER ONLINE

roze nagellak

Ik kies voor het zachtrose I follow my intuition en het glitterroze Choose to feel good. Het leuke is dat je deze kleuren ook kunt combineren, door een glitterlaagje aan te brengen over de effen kleur.

glitter nagellak

Hoe gebruik je de kleurlakken?

Maak je nagels schoon en vetvrij met de acetonvrije nagellakremover. Breng PJR Care Base Coat aan in één dunne laag. De Base Coat zorgt dat de nagellak goed hecht aan je nagel.

SHOP PJR NAGELLAK HIER ONLINE

acton remover

Tip: Rol voordat je het flesje nagellak opent, het flesje ondersteboven een aantal keer tussen je handpalmen. Dit zorgt ervoor dat alle oliën weer goed worden gemengd met de kleur, terwijl de lak vrij blijft van luchtbelletjes.

Breng één dunne laag nagellak aan en laat deze enkele minuten goed drogen. Voor extra dekking breng je een tweede laag aan. Laat deze laag ook goed drogen. Het smalle en stevige kwastje maakt nauwkeurig lakken mogelijk. Fijn! En de lakken zijn inderdaad snel droog en volledig dekkend in twee laagjes.

basecoat topcoat

Prachtige spiegelglans

Wanneer de nagellak goed droog is, breng je één wat dikkere laag PJR Care Mirror Top Coat aan. Dit is mijn favoriete PJR Care product. Wat een prachtige spiegelglans geeft deze top coat! Hij beschermt je nagellak tegen vervagen en zorgt voor een beschermende laag over je gelakte nagels.

SHOP PJR NAGELLAK HIER ONLINE

Tip: Wanneer er na een paar dagen wat krasjes op je manicure zitten, maar nog geen echte beschadigingen, breng je nogmaals een laag Mirror Top Coat aan om zo de krasjes weg te werken en de glans terug te krijgen. Op deze manier heb je langer plezier van je manicure.

nagellak

Mijn nagels weer in topconditie

Pim heeft geen woord teveel gezegd. Na enkele weken trouw gebruik van PJR Care merk ik dat mijn nagels in topconditie zijn. Ik kan ze langer laten doorgroeien, zonder dat ze breken of splijten.

SHOP PJR NAGELLAK HIER ONLINE

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook