Wella’s kleurexpert Lieke Stout legt het goed uit en geeft tips

02:16 - 01:21
luistertijd 02:16 - leestijd 01:21

Een lezeres mailt dat ze haar van nature rossige haar heeft geblondeerd en dat er een oranje gloed in is gekomen. Dit wil ze natuurlijk niet. Ze wil blond haar. Ze heeft geprobeerd het te herstellen door een as-kleurige tint erover heen te zetten, maar dat werkte niet.

BeautyJournaal’s haarexpert Lieke Stout weet raad:

Natuurlijk rood/rossig haar heeft veel warme pigmenten in het haar. Het haar loopt vaak bijna over van pigment en daardoor is het lastiger om te kleuren. Vaak is er gewoon weg geen plek in het haar voor extra kunstmatige pigmenten omdat het haar al zo vol zit.

Kies milde kleuring die alleen omhuld

Het beste is dan om een kleuring te kiezen die heel mild is en alleen op de buitenkant van het haar zijn werking doet.

Een blauw pigment neutraliseert ook

Ook is het mooi een een kleur te gebruiken die een zacht blauw pigment bevat omdat deze oranje opheft en zo een neutrale kleur maakt.

rossig haar

Wella Professional Color Fresh

Bij Wella Professionals is Color Fresh zo’n product. Deze breng je na het wassen aan op handdoek droog haar en laat je 5 tot 20 minuten inwerken en je spoelt het dan weer uit.

Het bevat een vitamine complex dat het haar verzorgt en is dus niet schadelijk. Je kunt dit dus ook vaker herhalen zodra je ziet dat de kleur weer wat warmer wordt. Color Fresh 8/81 is een mooie tint om het haar koeler mee te kleuren.

wella color fresh

Succes, Lieke Stout

Heb jij vragen over je haarkleur, stel ze meteen, we zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Lieke’

Bezoek hier de Wella Professional website voor een salonlocator, en de nieuwste haartrends.

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook