Zo heerlijk om naar een absolute kleur expert te luisteren. Lieke weet alles!

03:33 - 02:08
luistertijd 03:33 - leestijd 02:08

Lieke Stout is al enkele jaren onze haarexpert in het BeautyJournaal expertteam en bij Wella werkt ze als capability trainer, wat inhoudt dat ze onder meer voor kappers kleurtrainingen verzorgd.

Best ingewikkeld: een mooie haarkleur maken, hebben, houden…

Tientallen lezersvragen heeft Lieke beantwoord over haarkleuring: van problemen bij thuiskleuringen als het oranje en groen uitslaat, tot de beste keuzes om je grijze haartint mooi te houden of je haar weer van zwart mooi middenblond te krijgen.

Kleurtrends, van block tot NO

Hoe leuk is het om nu eens ook haar stem te horen! Lieke heeft fantastische adviezen over hoe je tot de mooiste kleurresultaten bij je kapper kan komen en wat de nieuwste kleurtrends zijn (van colorblocking tot no-color, waarbij je natuurlijke haarkleur verlevendigd wordt).

Die no-color color trend is wel een leuke en daar praten we even over door. Want hoe doe je dat als je je bedenkt dat dat tweederde van de wereldbevolking zwart of heel donker haar heeft, wat valt er dan nog te kleuren of te vervolmaken? Echt blonderen is wel een beetje uit. Wist je dat maar 8% van de wereldbevolking blond haar heeft?

De colorblocking van Lieke

50% van de kleuringen zijn nog altijd lichter

Toch blijft het een favoriete tint, vertelt ze. In de salon gaat toch 50% van de kleuringen over het lichter maken van haar. Met een highlight, met balayages….Lieke zegt daarbij wel stellig dat het wel de bedoeling is dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Dat is wel de trend nu, een langdurige trend zelfs. Naturel gaan, je persoonlijkheid versterken, niet veranderen. Lieke heeft veel technische kennis, en dat deelt ze ook graag om het voor jou begrijpelijk te maken hoe echt mooie kleuren tot stand komen in je haar.

Illumina Color transparante haarkleuring

Ook stipt ze ook even aan dat er een mooie nieuwe heldere haarkleuring is Illumina Color. Je krijgt er een prachtige natuurlijke haarkleur mee, die wel dekt, ook bij grijs haar, maar toch transparantie geeft. Ook lekker veel glans. Lieke legt in de podcast uit hoe deze kleurlijn een koele ondertoon heeft en waarom dat zo is. En passant komen ook nog even de foute highlight-strepen voorbij! En valt mijn mond open als ze vertelt dat folie-highlights weer terug komen, oh nee!!!

En hoe vind je een echte goede haarkleur specialist? Lieke heeft tips!

De nieuwste haarverzorgingstrend, met zuren

We staan ook uitvoerig stil bij de verzorging van gekleurd haar, met name van haar dat lichter gemaakt is. Dat haar kan snel droog aanvoelen en gaan pluizen, wat doe je dan? We gaan uitgebreid in op de nieuwe trend van zogeheten ‘bonding’ producten. Je haar wordt hier heel mooi glad en glanzend van.

Ze verklapt ook een hele slimme test waaraan je kunt zien hoe droog je haar werkelijk is, en dat je meer hydraterende producten nodig hebt. Natuurlijk ontfutselen we haar nog aan het eind wat haar eigen favoriete producten zijn;-)

Als jij, als lezer van BeautyJournaal vragen hebt over je haarkleur, stel ze meteen, we zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Lieke’

Luister op:

Speel deze podcast af op:

Lees ook