Over online begeleiding, de Stimulator Peel en een eiwit tekort

11:45 - 07:03
luistertijd 11:45 - leestijd 07:03

Het is een prachtige lentedag van dit jaar, wanneer ik bij Clinic of Skin in Naaldwijk binnenloop.  A perfect skin starts now. Dat is de belofte die Clinic of Skin doet, wanneer je voor het gelijknamige behandelconcept kiest. Hoe leuk is dat…

Werken aan de mooist haalbare huid voor jou

Clinic of Skin gaat dan namelijk aan de slag om jouw ‘perfect skin’ te realiseren, met een huidanalyse inclusief huidscan, een eerste huidbehandeling met peeling en masker en huidproducten van ZO Skin Health. En wie dit allemaal doet voor jou? Wendy van de Pol, huidtherapeut en eigenaar van Clinic of Skin!

clinic of skin

Even voorstellen: dit is Wendy…

Wendy heeft haar hele leven al een passie voor beauty én fashion. Ze rommelde als klein meisje het liefst door het make-uptasje van haar oma en ze droeg – als het even kon – haar parelketting. Later kwam daar ook een passie voor huidverbetering bij. Wendy: “Klanten zich beter in hun vel laten voelen door een mooie huid… daar wilde ik mijn beroep van maken.”

Een vrouw die aanpakt: ze is moeder, huidtherapeute en onderneemster

Inmiddels is Wendy 37 jaar oud, is ze huidtherapeut en weet ze een druk gezinsleven te combineren met haar werkzaamheden voor de kliniek, die ze ruim 11 jaar geleden startte.  Ze vertelt: “Ik ben altijd bezig met nascholing en houd ontwikkelingen binnen en buiten mijn vakgebied nauwlettend in de gaten. Ik wil vernieuwend zijn en behandelingen aanbieden die aansluiten op de behoefte van mijn klanten.”

Van traditionele huidtherapiepraktijk naar kliniek voor huidverbetering

Deed Wendy eerst nog klassieke huidtherapeutische behandelingen, de afgelopen paar jaar kwam er steeds meer vraag naar huidverbetering, anti-aging dus. De naam van haar kliniek veranderde ze van Huid & Zorg in Clinic of Skin. In haar bedrijf werken inmiddels maar liefst 6 huidtherapeuten! Wat een mooi bedrijf heeft ze opgebouwd.

“Ik word gelukkig als ik een huid binnen een paar weken zie opknappen”

“Omdat we als huidtherapeuten dieper in de huid mogen werken, kunnen we ook echt met de juiste behandelingen en producten mooie resultaten neerzetten. We werken ook samen met een orthomoleculair therapeut om de huid van binnenuit te ondersteunen. Die combinatie werpt zijn vruchten af. Ik word altijd gelukkig als ik een huid binnen een paar weken zie opknappen. En wat dacht, hoe blij mijn klanten zijn……”

zo skin health

Diep in de huid werken… dat kan met ZO Skin Health

Wil je een huid écht duurzaam mooier maken, dan moet je de juiste actieve werkzame stoffen hebben. En dat gaat verder dan  ‘gewone’  verzorging.  Ze noemt de welbekende werkstoffen op: retinol, Vitamine C, glycolzuur, salicylzuur. Het zijn niet voor niets sterspelers in de huidverbetering, omdat ze ook daadwerkelijk iets doen voor de huid.

Wendy: “Deze werkzame stoffen moeten ook op de juiste plek in de huid afgeleverd worden. Die aflevertechnieken zijn minstens zo belangrijk. Als de werkstoffen niet op de juiste plek in de huid komen, doen ze niets.

Inwerken op alleen de bovenste, dode huidlaagjes heeft weinig nut

“De meeste producten die je bij de drogist kunt kopen, hoe goedkoop of hoe duur ook, komen alleen in de bovenste huidlagen, die uit dode huidcellen bestaan. Als je dieper in de huid kunt komen, bereik je pas de levende huidcellen en stimuleer je de celdeling. Je kunt dan huidproblemen oplossen en de huid weer gezond maken. We hebben bij Clinic of Skin daarom bewust voor ZO Skin Health gekozen. Er is geen ander merk dat dit kan.”

huidverzorging

A Perfect Skin Starts Now – Wendy’s startprogramma

Nieuwe klanten van Clinic of Skin kiezen vaak voor het A PerfectSskin Starts Now behandelconcept, en ik mag het ook ondergaan!

visa scan

Corine krijgt een collageenscan, en ziet eiwittekort

Na het doornemen van een uitgebreide vragenlijst, krijg ik een huidscan met de Visia, én een een collageenscan. De huidscan levert bij mij nog een verrassend inzicht op… Wendy wijst me op een verhoogde concentratie hele fijne lijntjes in mijn ooghoeken: “Dat duidt op een eiwittekort. Het is goed om je te realiseren dat je voeding minder eiwitten bevat dan je denkt. In een kipfilet van 100 gram, zit slechts 20 gram eiwit. Je hebt per dag ongeveer je gewicht in grammen aan eiwit nodig.”

huidscan

Meten is belangrijk, maar voelen ook….

Onderdeel van A Perfect Skin Starts Now is een behandeling met producten van ZO Skin Health. De behandeling bestaat uit reinigen, de Stimulator Peel van ZO Skin Health, het Brightening Sheet Mask en een kwartiertje onder de LED-lamp voor collageenstimulatie. Je begrijpt het al….ook ik onderging de heerlijke behandeling. Ik ben al jaren fan van Zo Skin Health, ik geniet ervan dat ik deze behandeling krijg.

sheet masker

De fantastische Stimulating Peel

Wendy: “Het geven van de behandeling is voor mij als huidtherapeut net zo belangrijk als het uitvoeren van de huidscans. Hoe voelt de huid aan? Hoe reageert de huid op de producten van ZO Skin Health? Het zijn allemaal aanwijzingen die mij helpen een behandelplan op te stellen.

En de Stimulator Peel is voor veel klanten een fijne kennismaking met ZO Skin Health. Deze chemische peeling draagt écht bij aan een perfect skin en geeft prachtige resultaten, zonder downtime.”

led scan

Wat een prachtige glow

Ik kan het beamen. De Stimulator Peel prikkelt mijn huid op een aangename manier, het masker stimuleert de doorbloeding van mijn huid en geeft een fris gevoel. Na afloop van de behandeling voelt mijn huid geactiveerd, als ontwaakt na een winterslaap. Met een prachtige gezonde glow.

Wat is eigenlijk een perfect skin?

Het klinkt natuurlijk als een droom… een perfecte huid. Wendy glimlacht: “Dat is een huid waar je helemaal tevreden mee bent. Waar je blij van wordt als je in de spiegel kijkt. Egaal, fris en stralend. Voor iedereen zal de exacte definitie anders zijn en een pukkeltje hebben we allemaal wel eens. Het gaat om het totaalplaatje en wat dat met jou doet.”

Egaal, fris en stralend, het kan echt…

Essentieel voor het bereiken van een perfect skin is het ZO Skin Health behandelprotocol voor in de kliniek en thuis. Wendy spreekt bewust niet over producten voor thuisgebruik: “Het is een thuisbehandeling, niet zomaar een beetje reinigen en smeren tussen twee bezoeken aan de kliniek in. De producten van ZO Skin Health zijn effectief, komen diep in de huid en doen daar ook écht wat.”

zo skin health

Persoonlijke begeleiding en verbaasde reacties

Bij Clinic of Skin ga je dus ook echt niet zomaar met een tas Zo Skin Health producten naar huis. De huidtherapeuten onderhouden nauw contact met je, om te kijken of het goed gaat met de thuisbehandeling.

“Zo kunnen we op tijd bijsturen en eventueel een behandelprotocol aanpassen. Mensen zijn de eerste weken nadat ze thuis aan de slag zijn gegaan echt verbaasd over het effect.  Ze hadden nooit verwacht dat producten zoveel kunnen doen voor de huid.”

Online begeleiding op maat, hoe handig is dat!

En weet je dat ze ook online adviezen geeft? Hoe handig is dat! “De lockdowns hebben ons geïnspireerd om anders naar onze bedrijfsvoering te gaan kijken. We helpen mensen aan een mooie huid in de kliniek, maar we kunnen dat ook thuis. Online advisering gaat echt heel goed, merken we. We hebben het ook een naam gegeven: A perfect skin starts now at home.

clinic of skin

Zo gaat dit maatwerk via online begeleiding….

Wanneer je kiest voor online begeleiding door Clinic of Skin, vul je  een vragenlijst in en stuur je foto’s op van je huid. Ook geef je aan wat je wens is op gebied van huidverbetering. Wendy: “Vaak zien klanten bij zichzelf een ander huidprobleem dan wij. Dan heeft een klant een wens op het gebied van rimpels en zien wij vooral pigmentvlekken. Natuurlijk richten we ons ook op de wens van de klant. Het mooie van ZO Skin Health is dat het de huid weer gezond maakt en meteen alle huidproblemen aanpakt.”

clinic of skin

 

Filmpjes met uitleg over het productgebruik

Op basis van de vragenlijst en de foto’s stellen Wendy en haar collega’s een behandelprotocol op en krijg je heldere instructies hoe je dit protocol moet volgen. Naast maatwerk vind je online ook filmpjes met algemene tips en filmpjes over de verschillende producten van ZO Skin Health.

Wendy: “In die filmpjes leg ik uit hoe je een product moet gebruiken en wat het doet voor de huid. Zeker bij een uitgebreid protocol is het fijn wanneer je later alles informatie nog eens rustig tot je kunt nemen.”

zo skin health

En wat vinden je klanten van ZO Skin Health?

Wendy: “Iedereen die eenmaal aan ZO Skin Health begint wil nooit meer zonder. Het begint al heel compact met het Getting Skin Ready programma.

“Reinigen, exfoliëren en tonen, de basis van ieder behandelprotocol. Voeg je aan deze basis maatwerkproducten toe voor bijvoorbeeld anti-aging, pigmentproblemen of rosacea, dan zijn de resultaten prachtig. Deze huidverbetering door een thuisbehandeling zijn ze niet gewend van andere merken.

“En als huidtherapeut kan ik dat alleen maar beamen… er is inderdaad geen enkel ander merk dat dit waarmaakt. Alleen met ZO Skin Health kan ik mijn klanten werkelijk een perfecte huid geven.”

Naast succesvol ondernemer met een jarenlange ervaring met ZO Skin Health, is Wendy ook trainer voor importeur JC Imp B.V. Hier verzorgt ze trainingen voor collega-huidtherapeuten om ook hen te helpen klanten een perfect skin te geven met ZO Skin Health.

Lees ook:

Lees ook