Wat groeifactoren en peptiden voor deze kwetsbare huid kunnen doen

10:08 - 06:05
luistertijd 10:08 - leestijd 06:05

Je huid wordt voortdurend blootgesteld aan schadelijke factoren van buitenaf. Denk daarbij aan de zon, blauw licht, luchtvervuiling (inclusief sigarettenrook) en een drukke levensstijl. Deze factoren leiden tot ‘stress’ voor je huid en daarmee tot vroegtijdige huidveroudering.

Gelukkig bevat je huid lichaamseigen mechanismen die in staat zijn deze schadelijke invloeden van buitenaf het hoofd te bieden. Tot zover het goede nieuws. Het minder goede nieuws is dat deze mechanismen steeds trager werken naarmate je ouder wordt. Het gevolg: snellere afbraak van collageen, meer ontstekingen, verlies aan stevigheid en dichtheid van je huid. Dit uit zich in lijntjes en rimpels.

Zo Skin Health

Vooral de huid rondom je ogen is dun en kwetsbaar

De oogcontour heeft een uiterst dunne vetlaag. Daar komt bij dat de oogcontour maar beperkt van voedingsstoffen wordt voorzien door weinig bloedcirculatie in dit gebied. Ga maar eens op je kop staan, intensief sporten of een rondje in de sauna. Je zult dan zien dat je oogcontour als laatste rood wordt (lees: van bloed voorzien). Hierdoor is je oogcontour gevoeliger voor huidveroudering van binnenuit en buitenaf.

oogverzorging

Je oogcontour heeft dus gerichte verzorging nodig

Vooral de molecuulgrootte van de werkstoffen in de formule is daarbij van belang. Om huidveroudering van de oogcontour tegen te gaan, heeft ZO Skin Health drie effectieve oogverzorgingsproducten:

Maar wanneer kies je nu welk product? Ik schakelde de hulp in van Claudie Retèl, hoofd trainingen van ZO Skin Health in de Benelux.

Claudie Retel

Claudie Retèl

Nieuw! Growth Factor Eye Serum: met groeifactoren

Dit is het nieuwste oogproduct van ZO Skin Health, dat afgelopen november in Nederland is gelanceerd. Hoofdrolspelers in dit nieuwe product met fluweelzachte gelformule zijn – what’s in a name – enzymatische en uit planten verkregen groeifactoren. Claudie: “Groeifactoren ondersteunen het natuurlijke herstellende vermogen van de huid. Groeifactoren passen perfect bij de filosofie van ZO Skin Health dat de huid zichzelf kan genezen, mits je de juiste producten gebruikt.”

eye serum

Daarnaast: Innovatieve complexen

ZO Skin Health staat daarnaast bekend om innovatieve complexen. Complexen die je in meerdere producten aantreft, krijgen een eigen naam. Zo vind je in Growth Factor Eye Serum het ZPRO complex, dat je ook aantreft in het ‘gewone’ Growth Factor Serum en in Wrinkle+Texture Repair, waarover later meer.

Claudie legt uit: “ZPRO is een antioxidant en biomimetisch eiwitcomplex van gehydrolyseerde sericine en meristematische stamcultuur van de vlinderstruik. Dit complex verbetert de productie van collageen en hyaluronzuur en helpt toekomstige tekenen van huidveroudering te voorkomen door je huid te beschermen tegen celschade en collageenafbraak. Growth Factor Eye Serum werkt daardoor heel mooi op volumeverlies van de oogcontour.”

oogserum

Daarnaast bevat Growth Factor Eye Serum een specifiek oogcomplex dat bestaat uit een mix van acetyl tetrapeptide-5, daisy flower extract, lupinus albus seed oil en sodium tocopheryl phosphate. Claudie vervolgt: “Dit oogcomplex ondersteunt de gezondheid van de huid rondom de ogen. Het verbetert de microcirculatie, die de oogcontour zo hard nodig heeft. Een betere microcirculatie betekent een betere uitwisseling van voedingsstoffen en een optimaal ontgiftingsproces.”

ZO Skin oogserum

De verkoelende applicator verbetert de microcirculatie nog meer

Claudie: “De flacon bevat een verkoelende applicator. Deze verbetert de microcirculatie nog meer en gaat vermoeide ogen tegen. De applicator is speciaal ontwikkeld voor het Growth Factor Eye Serum en stimuleert een gezonde oogcontour.”

Intense Eye Cream: voor een frisse blik

Een stevige en tegelijkertijd verzachtende oogcrème op basis van retinol, met peptiden en glycosaminoglycanen. Intense Eye Cream ondersteunt het vermogen van de huid zichzelf te vernieuwen en geeft een hydratatieboost. Hierdoor verminderen oppervlakkige lijntjes en rimpels. Ook verbetert Intense Eye Cream de toon van de oogcontour; optische diffusers maken kringen minder zichtbaar.

intense eye cream

Claudie: “Sommige mensen zijn wat huiverig voor retinol in oogverzorging. Dat is nergens voor nodig. Sterker nog, retinol brengt je huidcellen terug in topconditie, ook de huidcellen van je oogcontour. In de praktijk merken we bijvoorbeeld dat het gebruik van retinol na een ooglidcorrectie resulteert in een kortere hersteltijd en minder littekenvorming.”

intense eye cream

Eye Brightening Cream: voor een heldere en egale oogopslag

Eye Brightening Cream (voorheen Hydrafirm) richt zich op het verhelderen en verminderen van de zichtbaarheid van wallen. Claudie licht toe: “Kojic dipalmitate richt zich specifiek op de pigmentproductie om donkere kringen tegen te gaan. Eye Brightening Cream kan ook worden toegepast bij vochtophopingen en wallen, daar gebruik ik het zelf voor. Enzymatische vasodilatoren, cafeïne en co-enzym A werken vochtafdrijvend en stimuleren de microcirculatie. Actieve vitamine A en biomimetische eiwitten verbeteren de elasticiteit van de oogcontour. Een heel mooi allround oogproduct dus.”

eye brightening cream

Basis op orde voor een gezonde huid 

De filosofie van ZO Skin Health is dat je eerst de basis op orde moet hebben voor een gezonde huid. Claudie: “Een gezonde huid is glad, sterk, stevig, gehydrateerd, egaal en vrij van huidaandoeningen. Dit begint met de huid gehydrateerd houden en beschermen tegen zonneschade.”

Claudie legt me uit dat werken aan een gezonde huid is als het bouwen van een huis. Je moet een stevige fundering hebben (Getting Skin Ready; Monique schreef er al eerder over) en een goed functionerend dak (zonbescherming). De muren van het huis (Daily Power Defense) zorgen voor een gezonde huidbarrière. Pas als dit  op orde is, kan je specifieke huidproblemen aanpakken, zoals rimpeltjes in de oogcontour, pigmentvlekken of acne. Claudie: “Dan hebben aanvullende producten veel meer effect. Zonder huis heeft het schilderen van je kozijnen immers ook geen nut.”

zo skin health

Je vindt de basis in het Daily Skin Care Program. Een mooie kennismakingsset, bestaande uit:

zo skin health

Tip: Aanvullen met Wrinkle+Texture Repair

Het basisprogramma kan je dus gericht aanvullen met producten voor een specifiek huidprobleem. Wie rimpels, een grove huidtextuur én een doffe teint wil bestrijden, kiest voor Wrinkle+Texture Repair. Claudie: “Een zeer effectief product! Wanneer je anti-aging naar een hoger niveau wilt tillen, is Wrinkle+Texture Repair onmisbaar. Het richt zich op de dermis en werkt dus diep in de huid.”

wrinkle texture repair

Vernieuwde formule

Wrinkle+Texture Repair bevat 0,5% retinol dat het huidvernieuwingsproces heractiveert. Eerder dit jaar heeft ZO Skin Health de bestaande formule van Wrinkle+Texture Repair verbeterd door het ingrediëntencomplex ZCORE™ toe te voegen. En mocht ZCORE je bekend in de oren klinken… dat klopt. Je vindt dit complex ook in het Firming Serum, waarover ik al eerder schreef.

What’s new?

ZCORE verbetert de contouren en maakt je huid strakker. Het bevat onder meer Caprooyl Tetrapeptide-3 en extract van zoete gele klaver. Claudie: “Deze werkstoffen versterken de verbinding tussen de dermis en de epidermis. Hierdoor is een betere uitwisseling van voedingsstoffen en celcommunicatie tussen de beide huidlagen mogelijk. Ook vind je in ZCORE Bisabolol, dat de huid kalmeert en irritatie helpt te verminderen. De herformulering geeft dus een extra dimensie aan Wrinkle+Texture Repair. Een upgrade inderdaad.”

zo skin health werking

Beproefde werkstoffen en klinisch bewezen resultaten

Wrinkle+Texture Repair beschikt nog steeds over tal van beproefde werkstoffen, zoals het micro-emulsie-afgiftesysteem met retinol, dat zich richt op epidermale en dermale celverniewing. Claudie: “Dit afgiftesysteem maakt snelle afgifte van retinol tot in de diepere huidlagen mogelijk. Daarnaast bevat Wrinkle+Texture Repair het complex ZPRO, dat je ook in het Growth Factor Eye Serum aantreft en glycerine, dat de hydratatie versterkt en de huidbarrièrefunctie verbetert. Beta-glucan tot slot verzacht en vermindert roodheid. Het maakt dat de huid retinol beter verdraagt.”

Claudie laat me enkele voor- en nafoto’s zien van een 12 weken durend klinisch onafhankelijk onderzoek onder 43 vrouwen in de leeftijd van 42 tot 67 jaar. Ik deel ze hier graag met je.

rimpels

Laat je adviseren door een ZO Skin Health Expert

Claudie benadrukt het belang van een maatwerk huidadvies door een expert: “Het basisprogramma is altijd een verstandige keuze en een uitstekende kennismaking met de producten van ZO Skin Health. Je kunt dit aanvullen met een oogproduct uit dit artikel.

Wil je gerichter een specifiek huidprobleem (pigmentatie, rosacea, acne, vroegtijdige huidveroudering) aanpakken, laat je dan altijd adviseren door een ZO Skin Health Expert. Hij of zij zal in overleg met jou een behandelprotocol opstellen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar wat jouw huid nodig heeft om weer écht gezond te worden, maar ook naar je levensstijl en je bereidheid om een mild, gematigd of intensief protocol te ondergaan. Ga zeker niet zelf kokkerellen met producten. Je huid zal je dankbaar zijn.”

Exclusief verkrijgbaar bij de erkende ZO Skin Health-behandelcentra.

Voor een gericht advies en producten die aansluiten bij jouw huidbehoefte, laat je je uiteraard adviseren door een ZO Skin Health expert. Ben je beauty professional en wil je weten wat ZO Skin Health kan betekenen voor jouw salon? Neem dan contact op met JC Imp B.V

 

Lees ook