The mother of make-up is finally here

04:35 - 02:45
luistertijd 04:35 - leestijd 02:45

Eindelijk! Het prachtige en luxueuze make-up merk Pat McGrath Labs is nu verkrijgbaar in Nederland. We kunnen wel zeggen dat Pat McGrath de meest invloedrijke make-up artist ter wereld is. Ze heeft met haar werk en met haar merk een daadwerkelijke revolutie in de beauty industrie gecreëerd. Extra taxes en duties zijn verleden tijd, de producten zijn vanaf nu makkelijk (online) verkrijgbaar bij de Douglas!

pat mcgrath

Mother of make-up

Pat McGrath is een Britse visagiste en een ware visionair. Ze creëert looks waarmee ze de toekomst van beauty herdefinieert. In de branche staat ze bekend als the mother of make-up. Pat wordt ieder jaar bij zo’n tachtig grote fashion week shows door grote modehuizen gevraagd om de mooiste make-up looks te creëren. Ze heeft inmiddels een groot portfolio opgebouwd.

Haar eerste doorbraak vond plaats in het begin van de jaren negentig. In 1999 werd ze ingehuurd door Giorgio Armani en in 2004 werkte ze als Global Cosmetics Creative Design Director voor Procter & Gamble.

Pat McGrath

Pat McGrath

Pat McGrath Labs

In 2015 lanceerde de make-up artist haar eigen merk genaamd Pat McGrath Labs. Het bedrijf werd al snel het bestverkochte merk bij het grote warenhuis Selfridges en in 2019 was het merk maar liefst 1 miljard dollar waard.

De flawless teint

Monique ontmoette Pat in 2015 en interviewde haar.

Pat’s grootste inspiratie komt voornamelijk voort uit haar liefde voor een natuurlijke glowy skin. Dit zie je ook terug in haar eigen make-up lijn. De producten zijn vooral gericht op het creëren van een stralende huid, zonder teveel laagjes. Een vlekkeloze, stralende huid is altijd een constante geweest in haar werk.

Helderheid is haar signaturen

Ze gebruikt al jaren een op maat gemaakte mix van producten om verschillende niveaus van helderheid te bereiken, van een frisse babyhuid tot een supercharged power-glow. De paillettenverpakkingen van de producten zijn ook afgeleid van Pat’s liefde voor pailletten, het is een terugkerend element in haar looks.

pat mcgrath gloss

Een greep uit het assortiment

Het Pat McGrath Labs assortiment bestaat uit een mix van oogschaduwpalettes, complexion producten, lipsticks en liners, poeders en professionele make-up kwasten. De producten zijn van sublieme kwaliteit en zijn daardoor voor veel make-up liefhebbers en artists het ietwat hoge prijskaartje waard. We lichten graag een aantal bestsellers toe.

skin fetish foundation

Skin Fetish Foundation

De iconische Skin Fetish Sublime Perfection Foundation bouwt de dekking met gemak op van transparant tot medium. De rijke en gewichtloze formule voelt zijdezacht aan en laat zich makkelijk blenden. De foundation creëert een gefilterde softfocus glans, de hele dag door. Verkrijgbaar in maar liefst 36 universele kleuren!

pat mcgrath foundation

Shop de foundation hier online

 

MatteTrance Lipstick

De revolutionaire MatteTrance Lipstick is een luxueus en rijk gepigmenteerde lipstick met een matte finish. De lichtgewicht en zachte textuur maakt in combinatie met de dekkende kleur de femme fatale in je los. De lipstick is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren.

mattetrance lipstick

Shop de lipstick hier online

 

Mothership Divine Rose

Levendige en bloemige kleuren veranderen je ogen in een weelderig boeket! Opvallend goud, aantrekkelijk roze, speelse perziktinten en perfecte bronskleuren laten je ogen spreken in oneindig veel mogelijkheden. Het luxe palette bevat 10 tinten met bijzonder gepigmenteerde finishes. Een echte musthave als je het ons vraagt.

mothership palette

Shop de palette hier online

 

Ook leuk is onze film uit 2009 (alweer) waarin we een andere Queen of the Flawless Teint ontmoeten: Laura Mercier. Monique interviewt haar samen met make-up artist Dominique Samuel:

 

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook