Pat McGrath is het grote creatieve brein achter veel make-upconcepten voor fashionshows.

02:57 - 01:46
luistertijd 02:57 - leestijd 01:46

Pat McGrath is het grote creatieve brein achter veel make-upconcepten voor fashionshows. In dit artikel bespreken we de trends van het voorjaar 2012 die op de catwalk te zien waren. Laat je inspireren.

Tip 1:
De wimpers van de Louis Vuitton show bestonden uit 10 lagen mascara. Als je valse wimpers op wilt doen, moet je zorgen dat je eerst zoveel mogelijk mascara op je eigen wimpers opbrengt voordat je de valse wimpers aanbrengt.

Tip 2:
Ook al waren de rode ogen van Miu Miu mooi, het is een moeilijke trend om door te zetten in het ‘echte leven’, de blik is erg hard omdat Pat professionele pigmenten heeft gebruikt. Als je graag kleur wilt in je leven gebruik dan groen, blauw of paars. Als je per se rood wilt, doe het dan liever op je lippen.

Tip 3:
Je moet gebruik maken van twee kleuren blush om extra dimensie te krijgen in het gezicht. De eerste laag is een lichtere tint en breng dan een donkere tint aan. Je kunt ook twee kleuren blenden.

Tip 4:
Als je een perfecte naturel look wilt, zoals Stella McCartney en Calvin Klein laten zien, moet je problemen op lossen (fix je wenkbrauwen, corrigeer oneffenheden en kleuren en breng een beetje mascara aan). Pat benadrukte dat een ‘kale’ catwalk look weinig werk lijkt, maar dat het veel werk kost om een heel natuurlijke look te creëren.

Tip 5:
Voor super glimmend gelakte lippen met een serieus longlasting effect: breng op je lippen wat foundation aan, dan een lippenstift en dan lipgloss.

Tip 6:
Pat maakte gebruik van CoverGirl Intense Shadow Blast Eye Shadow (die komt in een tube met een applicator) voor de highlight rond om de ogen. Dit om een statement te maken met een sterke metallic eyeliner.

Tip 7:
Voor een natuurlijke look met een open blik: gebruik zwarte mascara op de wortels en bruin op de tips van de wimperhaartjes.

Tip 8:
Ook Pat McGrath beveelt een professioneel vormgegeven wenkbrauw aan. Wenkbrauwen is het eerste waar ze altijd aan werkt bij modellen.

Tip 9:
Om toch mooie wenkbrauwen te krijgen en als je niet naar een pro kunt, gebruik dan een zeer scherp potlood en werk ze af met wenkbrauw poeder. Gebruik nooit zwart, want het ziet er onnatuurlijk uit. Kleuren als bruin werken beter. Borstel je wenkbrauwen nog even na.

Tip 10:
Catwalk metallic lips voor thuis: breng een beetje van je favoriete lippenstift aan en breng licht wat gouden oogschaduw op. Wil je liever die glimmende zwarte kers lip van de Balenciaga show? Gebruik een donker rode lippenstift en breng een beetje zwarte make-up in het midden van de lip en mix de kleuren voor een theatraal effect.

(bron: Fashionista.com)

(Beeld: Imaxtree)

Lees ook