‘Ik raak altijd waanzinnig geïnspireerd als ik in Bloomingales, Macy’s of Selfridges rondloop. De Bijenkorf in Nederland is er echt helemaal niets bij! In deze warenhuizen tref je zoveel merken bij elkaar aan, en bovendien kun je er heel gemakkelijk een make-upje laten aanbrengen tegen betaling voordat je naar een feestje gaat. Kom daar maar […]

02:18 - 01:22
luistertijd 02:18 - leestijd 01:22

Dominique loves Inglot‘Ik raak altijd waanzinnig geïnspireerd als ik in Bloomingales, Macy’s of Selfridges rondloop. De Bijenkorf in Nederland is er echt helemaal niets bij! In deze warenhuizen tref je zoveel merken bij elkaar aan, en bovendien kun je er heel gemakkelijk een make-upje laten aanbrengen tegen betaling voordat je naar een feestje gaat. Kom daar maar eens om in ons land. Heel voorzichtig zie je dat nu wat gespecialiseerde winkels doen, maar het blijft hoogdrempelig hier.

Deze merken vallen me altijd weer op als ik in NY en Londen ben:

Seducing makeup van ArmaniArmani, wat een prachtige make-up heeft dat merk, ook voor de donkere huid. Wanneer komt het nou eens naar Nederland? Ik zal de eerste zijn die ermee gaat werken! De silk foundations (HD producten) zijn door de meest toonaangevende magazines zelfs uitgeroepen als de beste foundations. Ze zijn er in alle kleuren, en zoals ik al zei: ook in prachtige pigmentkleuren voor de donkere huid. Het opmaken van de donkere huid beschouw ik als een van mijn specialiteiten.

Onweerstaanbare makeup van Dolce e Gabbana
Dolce e Gabbana
: de fantastische reclame met make-up van goeroe Path McGrath is een echte must see. Hun make-uplijn is net uitgekomen en serieus de moeite van het onderzoeken waard.

Rijpe lipstick kleuren van Tom FordTom Ford: ook hij komt met een eigen make-uplijn, waarvan de lipsticks de eersten zullen zijn. Denk daarbij dan wel in Tom Ford emoties: de kleuren zullen rijp en vol zijn. Als make-upartist word ik alleen bij de gedachte eraan al heel hebberig, de campagne versterkt dit gevoel alleen maar. Ik hoop dat het ook snel naar Nederland komt.

Makeup van Inglot uit Polen in NYInglot: hou dit merk in de gaten! Het komt uit Polen en heeft nu de allereerste winkel in Amerika geopend, notabene op Times Square. Kun je nog beter uitpakken? Het merk wil een geduchte concurrent van MAC worden. Ze roepen nu al dat ze de meeste kleuren oogschaduw hebben. En alles is met elkaar te mixen en te mengen. Ook qua verpakkingen is het handig: alles bevat magneetjes en kan makkelijk in doosjes geklikt worden. Keep ’n eye on it!’

Lees ook