Doctor Eckstein, La Roche-Posay, SO’BiO étic, Eucerin

05:02 - 03:01
luistertijd 05:02 - leestijd 03:01

Buiten wordt het langzaamaan kouder. Onze huid voelt droger aan en we kunnen wel wat extra verzorging gebruiken. In de online BeautyJournaal shop vind je veel fijne verzorgingsproducten voor het gezicht en het lichaam. In dit artikel delen wij er een aantal met je. Van lichaamsverzorging tot crème voor de handen en voeten. Smeer je huid lekker in!

Doctor Eckstein – Beautipharm Vitamin Orange Oil

De Doctor Eckstein Beautipharm Vitamin Orange Oil is een must-have voor on-the-go! Het is ook de favoriet van topschoonheidsspecialiste Els de Borst. Ze vertelt ons dat ze altijd zo vrolijk wordt van de heerlijke zachte sinaasappelgeur en dat de olie een zalig huidgevoel geeft.

Beautipharm Vitamine Orange Oil is een vitaliserende huidolie, die geschikt is voor lichaams- en gezichtsmassage. Vooral in de zonarme maanden is het ook een perfecte massageolie, omdat de huid dan droog en vetarm wordt.

doctor eckstein oil

Vochtregulerende werking bij een zeer droge huid

De olie bevat een hoog gehalte aan plantenoliën, essentiële oliën en onverzadigde vetzuren en heeft een vochtregulerende werking bij een zeer droge huid. Vitamine E verbetert de bloedcirculatie; vitamine A granuleert en gaat verhoorning van de huid tegen. De natuurlijke sinaasappelolie is licht stimulerend en verfrissend.

Je krijgt 150 ml voor een supervriendelijke prijs!

 

La Roche-Posay – Lipikar Lait Urea 5+

Lipikar Lait Urea 5+ is een ultra smeltende en verzachtende lichaamsverzorging. Het vermindert schilfers en irritaties bij kinderen, volwassenen en ouderen.

Zelfs voor de meest kwetsbare gevoelige huiden

Dit product is klinisch getest bij senile xeroses (en dus geschikt voor oudere mensen die last hebben van een (zeer) droge huid), huid met neiging tot keratosis pilaris (ook bekend als anservel) en huid met neiging tot psoriasis.

La Roche Posay

Urea is de prachtigste voedende stoffen die we kennen

Het helpt schilfers verminderen en maakt de huid gladder, zachter en vermindert ruwe of korrelige plekken. Daarnaast zorgt het voor een langdurig gevoede huid en verzacht het irritaties die zijn veroorzaakt door droogheid van de huid.

Dit product heeft een zeer effectieve formule met een optimale tolerantie voor een gevoelige huid dankzij de combinatie van 5% Urea en een exfoliërende factor. Verrijkt met Allantoïne om irritaties te kalmeren die worden veroorzaakt door een droge huid.

 

SO’BiO étic – Ultra Rich Hand Cream

De grote favoriet van Monique: een ongelofelijk zalige geur en het heerlijke zachte huidgevoel voor een superprijsje! Organic! Géén microplastics!

Deze handcrème van het Franse biologische huidverzorgingsmerk SO’BiO étic geeft een heerlijk gevoed gevoel aan de handhuid. Trekt snel in, blijft niet te vet erop liggen en dan die geur….wat een zaligheid! Amandeltjes, we kunnen het niet anders omschrijven😉.

handcreme

Maar de geurpiramide laat een complexer samenspel zien van ylang ylang, freesia en bergamot in de top, perzik, meidoorn en roos in het hart, heliotroop, vanille en ceder in de basis. Echt, zo lekker. En de geur houdt ook lang aan, op een hele zachte manier. Lees hier Monique’s review.

Zoals je van dit merk mag verwachten: geen siliconen, geen parabenen, geen synthetische kleur- en geurstoffen.

 

Eucerin – UreaRepair Plus Voetcrème 10% Urea

De Eucerin UreauRepair Plus Voetcrème met 10% Urea is de allerbeste crème bij droge voeten en kloofjes.

BeautyJournaal’s Monique vertelt: ‘Ik heb al veel crèmes geprobeerd, en de een werkt iets beter dan de ander, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik nu toch wel mijn hartsvriendin gevonden heb: mijn grote troost in nood. Ik val gewoon met de deur in huis: deze voetcreme met 10% urea + ceramiden en natural moisturizing factors is de hemel!’

eucerin voetcreme

Op de hielen moet een droge huid niet verward worden met eelt. Dat is een duidelijk zichtbare verharde laag op de huid. Droge hielen hebben vaak geen eelt, maar wel kloofjes. De huid op de hielen moet van nature dik genoeg zijn om de druk tijdens het lopen en rennen op te vangen.

Over Urea

Deze stof maakt onderdeel uit van je natural moisturizing factors en zit dus van nature in je huid. Urea bindt zowel vocht in de bovenste huidlaag, en het is in staat om dode huidcelletjes los te maken, waardoor ze makkelijker loslaten en de zachtere huid die daaronder zit, tevoorschijn kan komen.

Dode huidcellen gaan nogal ruw aanvoelen als ze te lang op de huid blijven zitten. Urea heeft een uitzonderlijk goede verdraagzaamheid op de huid, zelfs op de meest gevoelige huid. Ook worden jeukklachten verlicht.

 

Ga hier naar de BeautyJournaal Shop om alle favorieten te zien.

Lees ook