Met een lichtgewichte shampoo, conditioner en stylingcrème!

06:51 - 04:06
luistertijd 06:51 - leestijd 04:06

Als ik met één woord mijn haar moest omschrijven dan is het wel pluizig. Oké, het is misschien wel mooi lang, dik en vol.. maar oh zoveel pluis! Ik doe er iedere dag olie in om mijn wilde haren wat te temmen, maar één stap buiten en we zijn weer terug bij af. Met de Weigthless Wonder collectie van John Frieda hoop ik mijn haar mooi glad te krijgen. Lees je mee?

john frieda

Weightless Wonder

De Weightless Wonder collectie van John Frieda is een nieuwe haarverzorgingslijn in de Frizz Ease-collectie van het merk. De producten uit deze collectie maken het haar glanzend en glad, zonder het te verzwaren. De nieuwe formule bevat aloë vera-water dat verrijkt is met vitamine A, B, C en E voor een intense hydratatie en verzorging van de haren.

De lijn voor gewichtloos glad haar bestaat uit drie producten: een shampoo, een conditioner en een smoothing crème. Ik heb ze alle drie getest en deel graag mijn ervaring met je in dit artikel.

Weightless Wonder Shampoo

De Frizz Ease Weightless Wonder Shampoo is ontworpen om pluizig (en fijn) haar te reinigen en het haar voor te bereiden op een lichtgewicht, pluisvrije stijl. De milde en voedende shampoo is samengesteld met aloë water en reinigt en voedt het haar optimaal. Het merk geeft aan dat deze shampoo het beste werkt voor dun haar, dus ik ben benieuwd welk resultaat ik krijg met dit product.

john frieda shampoo

Een heerlijk verfrissende citrus geur komt me direct tegemoet bij het aanbrengen van de shampoo. De geur heeft een rijke basis van amber en is lekker relaxend. De shampoo schuimt licht en heeft een medium-vloeibare formule. Niet te dik, maar ook zeker niet te waterig. Ik heb best veel en dik haar dus ik gebruik wel een royale hoeveelheid. Ik masseer de shampoo een beetje in een spoel het daarna goed uit.

weightless wonder

Omdat ik een shampoo altijd combineer met een conditioner heb ik nu nog geen sterke mening over de shampoo op zichzelf. Hij ruikt lekker en maakt mijn haar schoon. De voedende ingrediënten vind ik ook een groot pluspunt. Ik ben benieuwd wat het resultaat is na het gebruik van alle producten en na het föhnen.

Shop hier online met flinke korting

 

Weightless Wonder Conditioner

Veel conditioners bestrijden pluis met dikke moisturizers en oliën die het haar kunnen verzwaren. Ik moet toegeven dat ik ook altijd ga voor een dikke conditioner, omdat ik het idee heb dat deze mijn haren nog intenser voeden. Echter kunnen dit soort conditioner er voor zorgen dat je haar er vet en futloos uitziet.

john frieda conditioner

De nieuwe Weightless Wonder Conditioner is juist ontworpen om je haar er gewichtloos uit te laten zien, zonder het daarbij te verzwaren. Het bestrijd tegelijk pluis en bevat hydraterend aloë water.

De conditioner heeft net als de shampoo een lekkere citrus geur. De textuur is dunner en lichter dan de conditioners die ik normaal gebruik, maar ik heb niet het idee dat het daardoor minder doet voor mijn haar. Wel heb ik wederom de neiging om wat meer conditioner te pakken, waardoor hij wel wat sneller op gaat helaas. Maar voor mensen met dun haar is het dus ideaal! Het verzwaart mijn haar echt niet.

textuur conditioner

Shop hier online met flinke korting

 

Het haar föhnen

Voordat ik de Weightless Wonder Featherlight Smoothing Crème aanbreng föhn ik mijn haar droog om het effect van de shampoo en conditioner te zien. Wat mij direct opvalt is dat mijn haar een stuk stijler is dan normaal. De pluis bovenop mijn hoofd is flink afgenomen en mijn haar voelt heerlijk zacht aan. Ik ben hier al erg blij mee!

Weightless Wonder Featherlight Smoothing Crème

Meestal bestrijd ik mijn pluizige haren met een dunne olie of serum, nooit met dikke crèmes of gels omdat die ervoor kunnen zorgen dat het haar er vet uitziet. Echter zorgt de Weightless Wonder formule in deze Smoothing Crème voor een luchtig en gewichtloos resultaat.

john frieda creme

De crème biedt dagelijkse bescherming tegen pluis en kan gebruikt worden op nat of droog haar voor touch ups gedurende de dag. Ik heb beide manieren geprobeerd en vind ze allebei even fijn werken. De crème heeft net als de andere producten in deze lijn een lekkere citrus geur met een basis van amber.

Op nat haar of droog haar

Wanneer ik de vloeibare, witte crème crème op nat haar, dus vóór het föhnen, aanbreng merk ik dat mijn haar na het föhnen nog gladder is. Ook heb ik het idee dat de crème klitten wegneemt, want ik kom veel gemakkelijker met mijn vingers of borstel door mijn haren heen.

textuur smoothing creme

Breng ik de crème na het föhnen op droog haar aan, dan kan ik heel specifiek gebieden met pluis fixeren. Ik breng ongeveer 2 pompjes aan en verdeel dit over mijn scheiding en op de  punten. Het ziet er niet vet uit en de crème voelt ook niet vettig aan. De pluis is weg en kan gedurende de dag onder controle worden gehouden door het flesje mee te nemen in je tas.

Shop hier online met flinke korting

 

Mijn eindoordeel

Ik ben erg tevreden met de Weightless Wonder Shampoo, Conditioner en Smoothing Crème van John Frieda. Ik was bang dat het voor mijn dikke en pluizige haren niet echt zou werken omdat de lijn vooral gericht is op mensen met dun en pluizig haar. Echter heb ik alleen maar mooie resultaten gekregen en ben ik aangenaam verrast door de producten. De shampoo en conditioner zijn inmiddels op, maar de crème gebruik ik nog op dagelijkse basis!

haar

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook