Wella's haarexpert Ilse weet raad

04:06 - 02:27
luistertijd 04:06 - leestijd 02:27

We hebben een nieuwe lezersvraag ontvangen die in het teken staat van krullend pluishaar. Met behulp van onze haarexpert Ilse beantwoorden we onderstaande lezersvraag:

Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met de verzorging van mijn haar. Ik heb krullen, dun en droog haar, wat er voor zorgt dat mijn haar ten alle tijden heel pluizig is. Voorheen deed ik elke ochtend alleen water en een pompje olie in mijn haar om het te ’temmen’. Het bleef dan goed zitten, tot er een vleugje wind in kwam of ik uberhaupt buiten kwam, dan ontplofte het weer. Uitkammen doe ik ook absoluut niet.

Heb je voor mij de perfecte tips, handelingen en middelen die mij kunnen helpen met het temmen van mijn haar?

krullen

Het antwoord van expert Ilse

Haar wat krult is van nature al iets droger dan steil haar. In de winter draagt het koude weer en centrale verwarming hier extra aan. In de zomer zorgt de zon, zee en chloor ook voor extra droog haar. Een hele goede verzorging en styling zijn dus echt een must voor krullend haar.

Was het haar maximaal 2x per week

Mijn eerste tip, was het haar maximaal 2x per week. Gebruik een shampoo die naast reiniging ook de nodige bescherming geeft, bijvoorbeeld Wella Professionals Oil Reflections Luminous Reveal Shampoo. Deze shampoo bevat camelia-olie en witte thee extracten. Was je haar, spoel het uit en was het daarna weer. Op deze manier kan je haar langer zonder te wassen. Maak daarna je haar goed handdoek droog. Breng de conditioner (bijvoorbeeld Oil Reflections Luminous Instant conditioner) aan op lengten en punten. Laat dit 1 minuut inwerken en spoel het goed uit.

wella

Shop hier online

 

Doe dan alsnog een kleine hoeveelheid conditioner weer in je lengten en punten, maar spoel deze keer niet uit! Dit is voor krullend haar echt een gouden tip. Door de conditioner worden de krullen extra verzorgd en minder pluizig.

Dit zal misschien gek voor je voelen, maar het is echt het proberen waard. De combinatie van deze producten helpt het haar te beschermen tegen vrije radicalen en mineralen en creëert een juiste vochtbalans. Het zorgt ervoor dat de natuurlijke lipidenlaag wordt beschermd tegen degeneratie voor een glad en reflecterend oppervlak.

Het haar stylen met de ‘plopping’ techniek

Dan kan je je haar op 3 manieren stylen. Je kunt het gewoon laten drogen aan de lucht. Je kunt je haar op de kop föhnen met een goede diffuser en nog een andere manier, wellicht heb je er van gehoord, is Plopping. Over deze techniek kun je heel veel filmpjes op Youtube vinden, zoals onderstaande video van The Glam Belle:

Hittebeschermingboost bounce

Als je een hitte tool gebruikt vergeet dan nooit een stylingproduct in het haar te doen om het te beschermen tegen de hitte bijvoorbeeld Boost Bounce van EIMI. Gebruik net zo veel product tot je vochtige haar niet meer pluizig is. De mousse maakt de krul compact en bouncy. Finish je look met een drupje olie, wrijf de olie eerst in de palmen van je handen en knijp het dan zachtjes in je krullen. Mijn laatste tip, er zijn kappers die gespecialiseerd zijn in het knippen en behandelen van krullend haar. Zij gebruiken net weer andere technieken dan voor mensen met steil haar.

Shop hier online

 

Lees ook