Kapper Kimm Koffijberg adviseert producten en de juiste borstel

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

dun pluizig haarExpertadvies: wat moet je doen bij dun en pluizig haar?

Een lezeres vertelde ons dat ze dun en pluizig haar heeft. Al van jongs af aan. Ze heeft van alles geprobeerd om het voller te maken. Van haircare tot haarstukken. Het eerste werkte niet, het laatste was veel te duur en bewerkelijk.Ze wil absoluut geen kort haar, maar hoe langer het wordt, hoe pluiziger.

Zou onze expert Kimm Koffijberg goed advies hebben?

‘ Ik kan me voorstellen dat dit voor jou een probleem is en dat je hier graag een oplossing voor wilt. Ten eerste is het een bepaald type haar en meestal maakt het niet uit of het korter of langer is, we moeten kijken wat de beste manieren zijn om je haar optimaal te krijgen. Ik zou wel adviseren om er elke 6 tot 8 weken een stukje af te knippen. Het haar split sneller dan het groeit. Dus laten knippen en dit blijven doen, is belangrijk.

Verder is het belangrijk om een goed advies aan je kapper te vragen voor productgebruik. Wij werken bijvoorbeeld met Keune. Ik zou je adviseren uit de Care lijn de Absolute Volume shampoo te gebruiken met de Keratin Volumizer spray als verzorging. Of, als je het graag natuurlijk wenst: de Energizing shampoo uit So Pure, zonder sulfaat en parabenen, met de moisturizing conditioner. portret Kimm KoffijbergLees hier een review over So Pure producten.

Vaak willen mensen met fijn haar geen verzorging gebruiken, omdat ze bang zijn dat het zwaar wordt. Echter heeft het haar dit wel nodig en met de juiste verzorging en gebruik, zal het niet verzwaren.

Verder is het belangrijk dat je het goed beschermt als je het föhnt of styled, hier zijn speciale hittebeschermende producten voor die aansluiten bij je shampoo en verzorging.

Ook zijn er speciale borstels die je het best kunt gebruiken. Een Padleborstel voor nat haar en een Mason Pierson borstel in droog haar. Ik zou zo’n borstel standaard in je tas meenemen, zodat je je haar meerdere keren per dag kunt uitborstelen.

Als laatste zou ik voorzichtig zijn met chemische behandelingen, omdat dit het probleem vaak nog erger maakt. Kom gerust eens bij ons langs in de zaak, voor een vrijblijvend advies.’

Groetjes, Kimm Koffijberg

 

Tip van beautyJournaal:

 

Lees ook