Gezonde punten na een dag vol zon en zee!

09:33 - 05:44
luistertijd 09:33 - leestijd 05:44

Een weekje vertoeven op het strand in Turkije, héérlijk. Cocktail erbij en even helemaal niks. Ik hou ervan, al kan ik net zo erg genieten van actieve citytripjes. Mijn huid en haar zijn echter niet zo blij met de warme temperaturen in het zonnige Turkije. Hopelijk bieden de producten van Moroccanoil een goede oplossing voor mijn droge en stugge beach-hair look.

moroccanoil

Zomerse producten van Moroccanoil

Tijdens de UPR Beauty Dag maakte ik kennis met de verzorgende producten van Morrocanoil. Ik zag veel moois en was dan ook erg benieuwd wat deze producten voor mijn volle en dikke bos haren konden betekenen. Met Turkije in het vooruitzicht leek mij dit een ideale gelegenheid om de producten eens goed te testen, want van al dat zoute zeewater is mijn haar, zoals je kunt zien, niet blij geworden.

moroccanoil

Producten voor na het zwemmen  

Na een dag in de zon en de zee doorgebracht te hebben wil je natuurlijk extra aandacht aan je haar besteden. Om mijn haar weer soepel, zacht, glanzend en gehydrateerd te krijgen heb ik van Moroccanoil de Original Moroccanoil Treatment en de Moroccanoil Glimmer Shine Spray ontvangen. Ik ben erg benieuwd of deze producten mijn pluizige haar in bedwang kunnen houden na een dagje strand!

moroccanoil

Moroccanoil Original Treatment

De Moroccanoil Orginal Treatment is een verzorgende haarolie die je in handdoek droog of droog haar aan kunt brengen. Ik heb beide manieren getest en heb in beide gevallen van te voren mijn haren gewassen met een shampoo en conditioner.

De ingrediënten

Zeg je Moroccanoil dan zeg je arganolie. Het hoofdingrediënt van dit merk is arganolie en ook in de Moroccanoil Original Treatment speelt dit ingrediënt een grote rol. Deze olie heeft hydraterende eigenschappen en biedt een natuurlijke bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Naast arganolie bevat dit product vetzuren, omega-3-oliën, vitaminen en antioxidanten. Samen zorgen ze voor extra glans en bieden ze bescherming tegen omgevingsfactoren. Op de inci-lijst vind je tevens Dimethicone en Cyclomethicone terug, beide een silicoonsoort. Deze siliconen zorgen voor zacht en handelbaar haar en zijn als het ware vluchtige siliconen die verdampen.

Wat doet het voor mijn haar?

Naast de bescherming tegen omgevingsfactoren, de glans en de hydratatie, zorgt de treatment ervoor dat gespleten haarpunten verdwijnen. Ideaal voor mij, aangezien ik behoorlijk wat gespleten haarpunten heb. Het haar moet na gebruik van de olie weer stevig en soepel aanvoelen en ook pluis en kroes wordt tegen gegaan.

Ik ben erg benieuwd of dit product zijn claims waar kan maken en ben zelf ook erg benieuwd hoe de olie in het haar opdroogt. Hopelijk zonder vettig laagje!

Shop hier online

 

moroccanoil

De Moroccanoil Treatment test

Mijn haar is lekker gewassen en is klaar om geföhnd te worden. Voordat ik dat ga doen breng ik een aantal druppels van de Moroccanoil Original Treament aan. Ik heb de ‘Light’ versie, deze is voor gekleurd haar en dus geschikt voor mijn blonde highlights. A little goes a long way want de olie smeert ruim voldoende uit over het hele haar.

Ik breng de treatment in eerst instantie aan op mijn punten en smeer het restant uit op de bovenkant van mijn haar. Vervolgens ga ik föhnen. Mijn haar voelt zo zacht aan, wow! En mocht je al bekend zijn met de producten van Moroccanoil, die geur.. zo enorm lekker! Een typische luxe vakantiegeur. Het ruikt naar een mix van kruidige amber en zoete bloemen.

moroccanoil

Shop hier online

 

Nog een paar druppeltjes na het föhnen

Oké, mijn haar voelt zacht en ruikt heerlijk. Echter pluist het nog wel een beetje en daarom besluit nog enkele druppels op droog haar aan te brengen. Eerst weer verdelen over de punten en vervolgens het restant stevig aandrukken op de babyhaartjes bovenop mijn hoofd. Er ontstaat direct een intens glans en ook de pluis neemt af. Ik heb mijn haar eindelijk weer onder controle.

De olie is wel redelijk vettig maar in het haar voel en zie je daar niks meer van. Het geeft je gelukkig niet de vettige ‘ik heb al een paar dagen mijn haar niet gewassen’ look. Achteraf was ik wel even mijn handen omdat die wat vettig en glibberig aanvoelen, wel lekker zacht ;).

moroccanoil

Shop hier online

 

Moroccanoil Glimmer Shine Spray

De Moroccanoil Glimmer Shine Spray is een fixerende spray die je haar een glamorous uitstraling geeft. De spray is geschikt voor ieder haartype en zorgt voor een diepe glans over het haar.

De ingrediënten

Nu we weten dat arganolie het hoofdingrediënt van Moroccanoil is, is het ook wel leuk om te weten dat de Glimmer Shine Spray het meeste arganolie bevat van alle producten van dit merk. Verder is de Glimmer Shine Spray verrijkt met vitaminen en antixoxidanten en is het product vrij van alcohol en parabenen. Ook in dit product zitten weer dezelfde siliconen als in de Treatment.

Shop hier online

 

Wat doet het voor mijn haar?

De Moroccanoil Glimmer Shine Spray zou mijn haar moeten beschermen tegen zeezout tijdens en na het zwemmen in de zee. Nu ben ik in Turkije iedere dag de zee in geweest en heb ik ook gezien hoe ontploft en droog mijn haar daarvan is geworden. Dit product geeft mijn haar een gezonde glans en helpt bij het verzorgen en conditioneren ervan.

De toegevoegde UV bescherming in dit product biedt bescherming tegen schadelijke invloeden van zonlicht en helpt tevens bij het versterkten van mijn gekleurde highlights.

moroccanoil

De Moroccanoil Glimmer Shine Spray test 

Nadat ik mijn haar heb gewassen en geföhnd kan ik ervoor kiezen om extra pluis weg te nemen met de Moroccanoil Treatment. Maar in dit geval gebruik ik de Shimmer Shine Spray, want ook dit product helpt bij het temmen van wilde haren. Deze spray is geschikt voor alle haartypen.

Ik hou de spray op een afstand van ongeveer 25cm en verstuif deze vervolgens gelijkmatig over mijn droge haren. Vervolgens laat ik de spray zo’n 3 tot 4 minuten uitwerken. Ik zie direct een intense glans ontstaan en ook de babyhaartjes op mijn hoofd nemen af. De glans geeft een gezonde gloed aan mijn haar en ook mijn punten zien er weer wat sterker uit.

Zorg er wel goed voor dat je de spray gelijkmatig verdeeld over je haar. De eerste keer dat ik dit product gebruikte bracht ik teveel op mijn aanzet aan, hierdoor leek mijn haar al snel wat vettig. Natuurlijk kan je het met je handen ook nog wel een beetje door het haar verdelen maar dit hoeft in principe niet aangezien de spray heel fijn verneveld wordt over het hele haar.

Shop hier online

 

moroccanoil

Geen glitter, wel glans

De spray is qua formule redelijk vergelijkbaar met de Moroccanoil Treatment wanneer je deze op je hand sprayt. De Glimmer Shine Spray is ook erg vloeibaar maar is net wat dunner van textuur. Hij ruikt wederom naar die heerlijk typerende Moroccanoil geur. Wat ik fijn vind aan dit product is dat het geen glitter of iets dergelijks bevat, hij geeft wel een mooie gezonde glans aan het haar maar zonder teveel poespas.

Shop hier online

 

Dian’s eindoordeel

Ik hou van de zon, de zee en het strand. Mijn haar daarentegen wat minder 😉 Gelukkig hebben de producten van Moroccanoil mijn haar weten te redden. Van een droog hoopje stro tot een glanzende glamourous look. Mijn haar voelt na gebruik van beide producten weer lekker zacht aan en heeft tevens een mooie glans gekregen. Moroccanoil staat vanaf nu standaard op mijn plankje in de badkamer!

moroccanoil

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook