Een vlekkeloze basis!

05:01 - 03:00
luistertijd 05:01 - leestijd 03:00

Onlangs ontving ik de nieuwe Urban Decay Stay Naked Foundation en Concealer. Ik heb veel lovende verhalen over deze producten gehoord en ben dan ook erg benieuwd om ze zelf uit te mogen proberen. Ik ben dol op een egale basis en draag dan ook bijna dagelijks foundation en concealer. Wie weet overtreft dit duo mijn huidige basis make-up!

urban decay

Stay Naked – een ultra lichte formule

Zowel de Stay Naked Foundation als de Stay Naked Concealer hebben een lichtgewicht, vegan formule met een medium dekking. De producten geven volgens het merk een ‘real skin’ matte finish die tot wel 24 uur lang blijft zitten. Nu draag ik zelf nooit 24 uur lang een foundation, dus deze claim kan ik dan ook niet bevestigen.

Verder zijn de producten volgens het merk waterproof, langhoudend en voelen ze dankzij de ademende en flexibele formule gewichtloos aan. De medium dekking zorgt voor een natuurlijke ‘tweede huid’ look en de stay-true kleur helpt bij het verminderen van zichtbare poriën. Ik ben benieuwd of Urban Decay deze claims kan waarmaken.

swatches

De swatches

Ik heb de foundation en de concealer beide geswatched op mijn hand. Je kunt de textuur van de producten al goed op de foto’s zien. De foundation (boven) is wat dunner van textuur dan de concealer. Beide drogen redelijk matte op. De kleuren die ik heb zijn 10NN voor de foundation en 20NN voor de concealer. De foundation lijkt me net iets te licht en te roze voor mijn huid, maar we zullen het zien!

Stay Naked Foundation

In eerste instantie lijkt de foundation in een mooie glazen flacon te komen. Echter is het materiaal dik plastic. Heel luxe voelt hij niet aan, maar hij is net als de formule van de foundation wel lichtgewicht.

stay naked foundation

Ik breng de foundation met een vochtige beauty spons aan en blend deze vervolgens goed de huid in. De foundation is behoorlijk dun, met één laagje geeft hij een mooi natuurlijk effect. De foundation is makkelijk op te bouwen voor wat extra dekking. De finish is niet super matte, ik vind juist dat ik nu een mooie gezonde glow heb. De kleur is iets te licht voor mij maar met een beetje bronzer los ik dit straks wel op.

foundation

Ik heb de foundation tijdens het sporten gedragen en kan zeggen dat hij behoorlijk sweat- en waterproof is. Mijn gezicht ziet er heel egaal uit. Ik ben fan van deze foundation. Ideaal voor de dagen waarop ik net wat minder dekking nodig heb.

Shop hier online

 

Stay Naked Concealer

De Stay Naked Concealer heeft een breed gebogen borsteltje. Hiermee kun je heel precies concealer onder de ogen aanbrengen. De flacon is voor de rest van dezelfde gouden details voorzien als de foundation.

stay naked concealer

Ik breng de concealer wederom met een vochtige spons over mijn foundation aan. Dit doe ik onder mijn ogen en op een aantal oneffenheden. De concealer heeft een veel dikkere textuur dan de foundation. Hij heeft ook een wat gelere ondertoon en dekt wat beter in één laag. Daarnaast is hij qua kleur een goede match voor mij. De concealer trekt niet in de lijntjes en geeft mij een super frisse en egale uitstraling.

concealer oog

urban decay concealer

Ik ben onder de indruk van deze concealer, misschien nog wel meer dan van de foundation. De twee producten vormen wel een goed team, ze blenden heel mooi samen. Weg met de oneffenheden, donkere kringen en poriën!

Shop hier online

 

Mijn eindoordeel

Dit power-duo van Urban Decay heeft mij weten te verrassen. Mijn basis make-up zit fantastisch, niet alleen bij het aanbrengen maar juist ook gedurende de dag. De formule is zoals het merk claimt erg lichtgewicht. Ik voel geen laagje foundation en concealer op mijn huid liggen, erg comfortabel.

make-up

Lees ook:

Lees ook