Een mooie huid is een echte winst

05:02 - 03:01
luistertijd 05:02 - leestijd 03:01

Tanja Roetman is huidtherapeute en werkt sinds 1998 bij het gerenommeerde Medisch Laser Centrum in Amsterdam. Verjonging van de huid is haar specialisatie. Met laser, maar ook met peelings, en vitamine A.

Een wonderstof, en dan vooral in het merk Medik8, waarvan ze sinds die tijd ook al groot fan is. Wat is die magie, dat je zoveel jaren verslingerd kan blijven aan een merk?

tanje roetman

Huidtherapeute Tanja Roetman

Het revolutionaire vitamine A

‘Ik weet nog dat er een Zuid-Afrikaanse plastisch chirurg was, Fernandes Desmonds die in de jaren tachtig al vertelde hoe goed vitamine A voor de huid is. Later ontwikkelde hij zijn eigen cosmeticalijn met deze stof als basis. Het was revolutionair, en de stof is nog steeds het beste dat ik ken. Het houdt je huid echt gezond.

Een en al positieve reacties

‘Zo’n elf jaar geleden alweer was ik op zoek naar een goede titanium huidroller en kwam in contact met Hans Bolder van Medik8. Er ging een wereld voor me open, wat een prachtig merk, zo gericht op huidverbetering. Die roller kwam, maar ook het hele assortiment van Medik8. Ik volgde alle trainingen en maakte kennis met beautyjournalisten die allemaal bij ons in de praktijk voor presentaties kwamen. Toen ik zag hoe lyrisch zij er ook over waren, was dat voor mij de definitieve bevestiging: Medik8 it is.

Recent ben ik in het lab in Londen geweest. Zo leuk om in de keuken van dit boeiende bedrijf te kunnen kijken.

De favorieten van Medik8 

De meest geliefde producten zijn bij ons r-Retinoate, r-Retinoate Intense en r-Retinoate Eye Serum. Deze serums hebben een zijdezachte structuur. Ze zijn makkelijk op te brengen en geven de huidvernieuwing echt een boost.

r-retinoate

Het zijn retinolhoudende producten, een derivaat van vitamine A. Ze bevatten een gloednieuwe generatie derivaten, retinylretinoaat. Het is acht keer krachtiger dan retinol maar ook veel minder irriterend dan retinol. Hoe mooi is dat!

Vanzelfsprekend bouw je het gebruik van deze producten nog steeds rustig op, de huid moet wennen aan vitamine A, de receptoren die het opnemen moeten wakker geschud worden. En werkt dat eenmaal op volle sterkte dan zie je de textuur frisser en gladder worden.

Superhydratanten die dieper werken 

All time favorites zijn de HydrB5 en HydrB5 Intense, de hyaluronzuur serums. Ze geven de huid een ongelofelijk goede, langdurige vocht boost. Het wordt snel opgenomen. Ook bij een acnegevoelige huid werkt het erg mooi.

hydr8 b5 serums

Kalmeren, we krijgen er geen genoeg van calmwise serum

Tsja, en dan het topserum Calmwise Serum. Door de teprenone in dit serum kalmeert de rode huid en werkt het ontstekingsremmend. We verkopen dit al 11 jaar en onze vaste klanten zijn zeer lovend over dit serum, ook bij een rosacea gevoelige huid.

Specialist in behandeling van huidschade

Tanja Roetman geeft veel gezichtsbehandelingen met IPL, laser en radiofrequentie. Huidschade door de zon, door medicatie en erfelijke aanleg behandelt ze het meest.

Een mooie huid is een echte winst

‘De eerste indruk van de huid is belangrijk, daar besteed ik veel aandacht aan.

In combinatie met goede producten kan ik met deze behandelingen veel schade ongedaan maken. Verder werk ik ook met Schlussler zouten ter ondersteuning van de huid, en de algehele gezondheid. Het is zo’n winst als je weer een mooie egale huid hebt,’

C + Sunprotection + Asurface radiance cleanse

‘Ik ben dol op de CSA-filosofie van Medik8,’ vervolgt Tanja. ‘Een vitamine C dagcrème met SPF30 en vitamine A nachtcrème, compleet met de verrassend goede Surface Radiance Cleanse. De crèmes zijn vol, maar worden echt heel goed opgenomen door de huid, en dat is wat mijn klanten willen.

Het geheim van Liquid Peptidesliquid peptides

Ook heeft ze nog een goede tip nu het minder eenvoudig is om naar de cosmetisch arts te gaan. De Liquid Peptides van Medik8 helpen het effect van Botox op de huid te verlengen. De werkzame stof Argirelox vermindert zichtbaar expressierimpeltjes omdat het de spiersamentrekkingen oppervlakkig ontspant.

‘Een goede huidverzorging hoeft niet veel tijd te kosten, als je maar de juiste producten hebt. Medik8 bewijst dat al vele jaren voor mij.

 

Lees ook