De filosofie: vitamine C plus een SPF overdag en vitamine A ‘s nachts

10:17 - 06:10
luistertijd 10:17 - leestijd 06:10

Elliot Isaacs van Medik8

Toen Medik8 oprichter Elliot Isaacs een bezoek bracht aan Nederland greep Corine haar kans om hem te interviewen en sprak met hem over de ontstaansgeschiedenis van Medik8, zijn visie op werkstoffen en zijn droomwens voor hét perfecte skincare product.

Medik8 persbijeenkomst

Vertel eens iets over jezelf, je expertise en je achtergrond

Elliot Isaacs van Medik8

Elliot Isaacs

Wetenschap heeft altijd een belangrijk onderdeel uitgemaakt van mijn leven. Als kind was ik vaak te vinden in mijn vaders apotheek. Dus ik denk dat je kunt zeggen dat ik deze industrie met de paplepel ingegoten heb gekregen.

Geïnspireerd door mijn vader kreeg ik interesse in de farmacologie en biochemie. Beide hebben mij een uniek inzicht in de wereld van de huidverzorging gegeven. De huid is het grootste orgaan van het lichaam en met mijn achtergrond kan ik haar werking echt begrijpen.

Shop Medik8 hier online

 

Hoe is Medik8 ontstaan?

Medik8 is opgericht in 2004 met een enkel product, Red Alert Serum. Ik heb het ontwikkeld met mijn zus in gedachten. Op dat moment had ze te kampen met een extreem gevoelige, rode huid. Ik was dagelijks getuige van haar emotionele strijd en ik wist dat ik moest helpen.

Vanwege mijn achtergrond begreep ik de biochemische processen achter haar huidaandoening. Dat was uiteindelijk alles wat ik nodig had om een product te ontwikkelen dat met succes haar ontstoken, lichtgevoelige huid kalmeerde. Daarmee was Medik8 geboren en Red Alert Serum blijft tot op de dag van vandaag een bestseller.

Shop Medik8 hier online

 

Wat is de visie van Medik8 als het gaat om huidverzorging en -verbetering?

Onze basis filosofie bij is simpel: vitamine C plus een SPF overdag en vitamine A ‘s nachts. Afgekort CSA. Het is klinisch bewezen dat deze strategie vroegtijdige huidveroudering minimaliseert, terwijl de algehele gezondheid van de huid sterk verbetert.

Vitamine A verbetert lijntjes, rimpels en pigmentatie. Vitamine C en SPF beschermen de huid tegen toekomstige schade. Het is de perfecte combinatie. Bekijk ook het volgende filmpje:

We begrijpen bij Medik8 goed dat huidverzorging, naast resultaten, ook een geweldige ervaring moet opleveren. We willen de consument een unieke beleving geven op alle terreinen.

We besteden daarom een groot deel van de tijd aan de verpakking, de textuur en de geur van een product. Hierbij staat duurzaamheid hoog in het vaandel.

Medik8 crystal retinal

Wat waren de opstartproblemen die je in de begintijd van Medik8 moest overwinnen?

Nadat we Medik8 hadden gelanceerd, kwam de mond-op-mond reclame snel op gang. Onze populariteit groeide vrij snel binnen de professionele markt en we hadden moeite de vraag bij te houden. Dit betekende dat we personeel moesten aantrekken en onze werkplaatsen moesten uitbreiden.

Inmiddels hebben we meer dan 100 personeelsleden, een state-of-the-art kantoor en een cosmetisch superlab. Toch gek als je bedenkt dat het allemaal begon in een klein laboratorium aan de achterkant van mijn vaders apotheek.

Shop Medik8 hier online

 

En wat waren de grootste uitdagingen om te beginnen met een totaal nieuw merk?

Toen ik terecht kwam in de skin care industrie werd ik geïnspireerd door de natuurlijke huidverzorgingsmerken die op dat moment de markt veroverden. Ik wilde hun waarden van fair-trade en natuurlijke ingrediënten omarmen en combineren met mijn ervaringen in de biochemie, om met de beproefde wetenschap producten te vervaardigen die een blijvend resultaat opleverden.

Maar dit had nog niemand ooit gedaan. Het was een gloednieuw concept, wat betekende dat we voor ‘de markt’ niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen waren. Terugkijkend, was dit zowel een zegen als een vloek. Het maakte ons zeker opvallend, maar het duurde ook een tijdje voordat mensen begrepen wie we waren en wat we voor ze konden betekenen.

Shop Medik8 hier online

 

medik8

Wat voor soort ingrediënten zijn een must in huidverzorging? En in welke producten van Medik8 vinden we ze?

Zoals ik al eerder aangaf, is gebruik van vitamine C, SPF en vitamine A echt de basis voor een gezonde huid. Deze stoffen werken naadloos samen om de tekenen van veroudering te corrigeren, terwijl toekomstige schade wordt voorkomen, ongeacht huidaandoening of huidtype. Binnen ons assortiment bieden we diverse CSA-producten.

Van starterproducten zoals het C-Tetra en Retinol 3TR serum tot zeer krachtige producten, zoals CE-Thione en Retinol 10TR, uitstekend geschikt voor ervaren gebruikers van CSA, die op zoek zijn naar intensieve resultaten. En natuurlijk zonnebrandcrèmes en Hydr8 360, een product dat anti-pollution technologie combineert met geavanceerde UV-filters voor een totale bescherming.

Shop Medik8 hier online

 

c tetra cream medik8

Je geeft aan dat Medik8 producten zeer krachtig kunnen zijn. Hoe voorkom je daarbij irritatie van de huid?

Als het gaat om huidverzorging wordt irritatie meestal veroorzaakt doordat het middel te snel en in te grote hoeveelheid wordt aangebracht. Om dit tegen te gaan, hebben we een aantal time-release mechanismen ontwikkeld die ons in staat stellen om te bepalen hoeveel van een product wordt afgegeven aan de huid en op welk moment.

Neem bijvoorbeeld ons Retinol TR nachtserum. Dit serum bevat Retinol dat is ingekapseld in een huls van polymeer. Als het serum wordt aangebracht op de huid, breekt de inkapseling en wordt Retinol geleidelijk vrijgegeven.

Daarnaast maken we gebruik van anti-inflammatoire en kalmerende werkstoffen, bijvoorbeeld in onze Blemish Control Pads, die maar liefst 2% salicylzuur bevatten. Salicylzuur is zeer moeilijk te verwerken, omdat het in alleen water niet stabiel blijft. Daarom combineren veel andere merken salicylzuur vaak met alcohol.

Wij hebben een innovatieve formule ontwikkeld die niet alleen minder alcohol behoeft, maar die ook allantoïne en glycerine bevat om de huid te hydrateren en irritatie door salicylzuur neutraliseert.

Shop Medik8 hier online

 

medik8

Wat kan je ons vertellen over de Top-3 best-selling producten van Medik8? En wat is de reden dat deze producten zo populair zijn?

r-Retinoate is onze meest geavanceerde vitamine A molecuul tot nu toe. Een hybride tussen Retinol en Retinolzuur, acht keer krachtiger dan Retinol en niet-irriterend. En opmerkelijk, het is ook fotostabiel, wat betekent dat het dag en nacht kan worden gebruikt voor een nog sneller resultaat.

Shop Medik8 hier online

 

C-Tetra Serum is de perfecte kennismaking mey onze CSA-filosofie, voor nieuwe Medik8 gebruikers. Gebruikmakend van de kracht van de antioxidante vitaminen C en E zorgt dit vochtinbrengende serum voor een stralende en gladde huid, terwijl zichtbare tekenen van veroudering worden bestreden.

medik8

Hydr8 B5 is één van onze andere bestsellers. Het is een favoriet onder klanten, omdat het in ieder huidverzorgingsregime kan worden opgenomen. Of je nu last hebt van onzuiverheden, pigmentatie, gevoeligheid, huidveroudering… dit product doet wonderen voor de huid.

Welke trends of innovaties in huidverzorging zie je op dit moment? En hoe handelt Medik8 daar naar?

medik8

De laatste tijd hebben we gemerkt dat consumenten meer en meer van hun thuis te gebruiken producten eisen. Ze willen resultaten in een recordtijd. Dit is iets wat niet altijd mogelijk is geweest in de cosmetische industrie, maar wij deinzen niet terug voor een uitdaging en hebben recent producten gelanceerd die voorzien in de behoefte van de veeleisende consument.

Het r-Retinoate Anti-Age Eye System is een revolutionaire vier weken durende oogbehandeling die fijne lijntjes en rimpels weet te verminderen voor een helderde en jeugdige oogopslag.

Onze tweede lancering, Crystal Retinal, is een geavanceerde vitamine A serumcrème die diepgaande anti-rimpelresultaten oplevert, tot wel 11 keer sneller dan standaard vormen van Retinol.

Shop Medik8 hier online

 

Als alles mogelijk is en je mag een huidverzorgingsproduct uitvinden dat nog nooit is gemaakt… wat zou het zijn en waarom?

Wij zijn natuurlijk de experts in vitamine A, wat betekent dat we altijd zullen kijken naar nieuwe manieren om deze huidverbeterende werkstof verder te ontwikkelen in producten die huidverjonging mogelijk maken, zonder irritatie.

We komen met r-Retinoate al vrij dicht in de buurt, maar we streven er altijd naar onszelf te overtreffen, dus houd ons is de gaten.

Shop Medik8 hier online

 

Lees ook