Kan deze nieuwe technologie je huidverzorging effectiever maken?

04:55 - 02:57
luistertijd 04:55 - leestijd 02:57

We kennen het allemaal wel; je schaft die nieuwe wondercrème of dat nieuwe wonderserum aan, je gebruikt het een tijdje en moet tot de conclusie komen dat het resultaat matig is en niet helemaal wat je er van verwachtte. Meestal besluit je dan dat de crème of het serum toch niet zo krachtig als werd verkondigd, maar heb je er wel eens aan gedacht dat je huid de oorzaak is dat zo’n product niet zo goed werkt?

Huidbarrière en enzymen

Je huid heeft een huidbarrière en bevat een hele hoop talg, bacteriën, microben en enzymen. Die enzymen breken de meeste actieve ingrediënten ogenblikkelijk af, terwijl de huidbarrière voorkomt dat de meeste actieve ingrediënten ooit op de plek komen waar ze moeten zijn. Alleen actieve ingrediënten die exact de goede moleculaire grootte hebben kunnen door de huidbarrière dringen.

Aminozuren

Hoe zorg je nou voor dat al die dure actieve ingrediënten in je crème of serum wel resultaat boeken? Door middel van drones dus. Drone Delivery, zoals deze nieuwe techniek wordt genoemd, is het inkapselen van actieve ingrediënten met een omhulsel waar aminozuren aan zijn toegevoegd.

Betere hechting

Deze aminozuren zorgen ervoor dat de kans groter is dat de ingekapselde ingrediënten zich sneller hechten aan bepaalde huidcellen. Het is in feite een navigatiesysteem dat de actieve ingrediënten naar dat deel van de huid brengt waar ze nodig zijn. Pas als ze daar zijn gearriveerd komen ze vrij en kunnen ze hun werk doen. Ze blijven onderweg niet steken, ze worden onderweg niet afgebroken.

Zo zal bijvoorbeeld een peptide die de collageen producerende fibroblasten moet stimuleren pas actief worden als hij bij die fibroblasten is gearriveerd. De toegevoegde aminozuren zijn in dat geval zodanig ontworpen dat ze zich alleen hechten aan de fibroblasten. Geweldig toch?

Ze behouden hun kracht

Een ander voordeel van deze drone-technologie is dat de ingrediënten al hun kracht behouden. Peptiden zijn lastige ingrediënten; ze zijn biologisch instabiel en daardoor vallen ze vaak al uiteen voordat ze hun werk kunnen doen. Door de drone-technologie blijven ze beter intact en werken ze ook veel krachtiger.

Dringen iets dieper in de huid

Vergeet niet: de ingrediënten in cosmetica blijven lichaamsvreemde stoffen en je huid, die immers ook bedoeld is om je te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen je lichaam binnendringen, zal altijd proberen ze buiten te houden of af te breken. Daar zijn al die vetten en enzymen in je huid voor bedoeld. Met de drone-technologie kun je dit proces beter omzeilen.

masker

Vitamine A

Een ander populair en zeer effectief ingrediënt is retinol, oftewel vitamine A. Het nadeel: het zorgt voor irritatie bij vrijwel iedereen en mensen met een gevoelige huid kunnen het vaak helemaal niet verdragen.

Ingekapselde technologie

Ook hier brengt de drone-technologie uitkomst; de ingekapselde versie van retinol blijft niet op de opperhuid liggen om daar irritatie te veroorzaken. Het dringt, ingekapseld en nog niet actief, veel dieper door in huid en komt daar vrij om zijn heilzame werk te doen. Daardoor kun je zonder problemen een krachtige retinol gebruiken.

Ideaal voor actieve stoffen

De drone-technologie is dus ideaal voor actieve ingrediënten die bepaalde delen van de huid te bereiken. Het heeft geen zin om het in te zetten bij bijvoorbeeld het hydrateren van de huid, aangezien die kwestie zich afspeelt op de oppervlakte van de huid, je voorkomt er een trekkerig gevoel, jeuk, schilfervorming en rode vlekken mee.

Hyperpigmentatie

Toch verwacht de cosmeticawereld nog een hoop andere zaken waarbij de drone-technologie kan worden ingezet. Zo zou bijvoorbeeld een actief huid-verhelderend ingrediënt naar de melanocyten, die de pigmentatie van de huid regelen, gestuurd kunnen worden om zo hyperpigmentatie effectiever tegen te gaan.

Verschillende merken, zoals Medik8 (Liquid Peptides en r-Retinoate Intense), Elemis (Pro-Collagen Overnight Matrix) en NIOD (Fractionated Eye Contour Concentrate) werken al met de nieuwe drone-technologie. Meer producten met de drone-technologie zitten in de pijplijn en zullen in de komende maanden op de markt komen. Het lijkt er op dat huidverzorging een heel stuk intelligenter is geworden.

Shop Medik8 Liquid Peptides hier online

 

Bron

Lees ook