Van vitamine C tabletten tot het bijwerken van uitgroei

08:48 - 05:16
luistertijd 08:48 - leestijd 05:16

Eerlijk is eerlijk… voor het coronatijdperk liep ik de deur niet plat bij de schoonheidsspecialiste, manicure of kapper. Een volle agenda was daar debet aan. Toch begin ik mijn salonbezoekjes geleidelijk aan wel te missen. Hoe was het ook alweer… Je weet pas wat je mist, als het er niet meer is. Dus: nu de salons sinds 11 mei weer open zijn, zal ik ze extra waarderen en razendsnel een afspraak maken. Gewoon omdat het weer kan.

Ruwe handen en voeten, centimeters uitgroei, een bleek snoetje

Bij mij de gevolgen van weken achtereen in intelligente lockdown. Thuisquarantaine. Gelukkig zijn er fijne beauty producten die – ook vanuit je eigen huis – een steentje kunnen bijdragen aan goed in je vel zitten. In dit artikel deel ik mijn tips voor huid en haar.

Pascaud Innovative II: geef je quarantainehuid een boost met deze minikuur

Pascaud Innovative II bevat maar liefst 79 procent (!!) hoog werkzame vitamine C (L-Ascorbic Acid) en is een perfecte minikuur voor de huid die nu weken thuisquarantaine wel een boost kan gebruiken. Het serum stimuleert de collageenaanmaak en de celstofwisseling, egaliseert de teint en neutraliseert vrije radicalen.

pascaud

Monique schreef eerder al over Pascaud Innovative II: “Hoe verheugd was ik toen Mardge Pascaud haar paradepaardje Innovative II introduceerde: alleen al dat duizelingwekkende percentage van 79% Kan de huid daar tegen, valt ie niet uit elkaar als een verzuurt lapje? Ik moest aan de slag!” Je leest de review van Monique hier.

Naast vitamine C bevat Pascaud Innovative II verzachtende jojoba olie en hydraterende Lactobacillus fermenten. Een minikuur is geschikt voor zeven dagen. Een week lang sta ik iedere avond voor het slapen te kokkerellen met een bolletje vitamine C en een paar druppels activatorvloeistof. Op de zijkant van het flesje staan streepjes, zodat je exact weet hoeveel vloeistof je nodig hebt.

Verser dan dit bestaat niet! Ik breng het serum aan onder mijn gebruikelijke nachtverzorging. Het serum tintelt op mijn huid en geeft bij wakker worden een gezonde glow. Lekker rossig, met een fijne textuur. Top!

Shop de Pascaud kuur hier online

 

OPI Pro Spa Gloves & Socks Duo Pack: als een bezoekje aan de manicure en pedicure 

Dit intensief voedende hand- en voetmasker voor eenmalig gebruik hydrateert en verzacht in een klein kwartiertje zelfs de meest droge huid van handen en voeten. Met onder meer vitamine E, macadamia olie, shea boter en aloë vera.

opi

Een groot voordeel vind ik het feit dat de gloves en socks dubbellaags zijn. Je kunt dus – als je dat zou willen – gewoon met sokken en handschoentjes aan door het huis lopen en zelfs wat mailtjes typen. En misschien wel nog slimmer van OPI zijn de geperforeerde lijntjes in de socks en gloves. Langs deze lijntjes kan je de vingertoppen en teentjes verwijderen en tijdens de inwerktijd je nagels lakken.

Schoonheidsspecialiste Karmelita testte de gloves eerder voor je uit en schreef er een uitgebreide review over. Lees ‘m hier nogmaals.

opi

Ik ben vooral dol op de socks na een rondje hardlopen door de Friese weilanden. Mijn enige uitstapje tegenwoordig. Heerlijk verkoelend voor vermoeide voeten.

Shop hier online

 

Annemarie Börlind Sunless Glow Zelfbruinende Gezichtsspray: voor wie geen tuin of balkon heeft

Een lentekleurtje opdoen is in deze periode van thuisquarantaine nog best een opgave, zeker als je geen tuin, balkon of stadspark bij de hand hebt. Deze zelfbruinende en ultrafijne gezichtsspray voor sunkissed glow zonder zon biedt dan uitkomst. Vijgenextract hydrateert, gojibessen werken antioxidatief tegen vroegtijdige huidveroudering.

annemarie borlind

Het van oorsprong Duitse merk Annemarie Börlind staat bekend om innovatieve en effectieve natuurcosmetica. Ofwel natural beauty. Je zult in de producten dan ook geen siliconen, PEG en synthetische kleurstoffen aantreffen.

Met gesloten ogen 5 à 6 pompjes aanbrengen op de gereinigde huid van gezicht, hals en decolleté. Wacht met aankleden en het aanbrengen van andere verzorgingsproducten tot de spray volledig is ingetrokken. De bruining ontwikkelt zich in 4 tot 8 uur. Het is dus verstandig om pas na 8 uur te bekijken of je tevreden bent over de kleur. Voor een intenser resultaat, breng je daarna nog een laagje aan. En nog één…

Shop Annemarie Borlind hier online met korting

 

Holland & Barrett Vitamine C Bruistabletten 1000 mg: baat het niet, dan schaadt het ook niet

Meer dan 23 ziekenhuizen in en rond New York zijn inmiddels begonnen met het toedienen van hoge doses vitamine C aan coronapatiënten op de IC, zo meldde de Amerikaanse krant New York Post op eind maart. “De vitamine C-therapie helpt enorm”, maar er wordt nauwelijks aandacht aan geschonken omdat het geen populair geneesmiddel is”, zo vertelde longarts en intensivist dr. Andrew Weber aan The Post.

vitamine c

Volgens Weber dalen de vitamine C-waarden in het bloed van ernstig zieke coronapatiënten dramatisch door de infectie met het coronavirus. ”Daarom is het absoluut noodzakelijk de vitamine C-niveaus op peil te houden en het afweersysteem te ondersteunen.” Bron

Feit of fabel… ik gebruik al jaren voedingssupplementen en voel me daar goed bij. Na de eerste positieve berichten over vitamine C en corona, heb ik dan ook vrijwel direct een flinke voorraad bruistabletten van 1500 mg aangeschaft. Let wel: vitamine C biedt geen bescherming tegen het virus zelf, maar zorgt er wel voor dat je immuunsysteem in optima forma is, zodat je minder vatbaar bent.

Baat het niet, dan schaadt het ook niet. En een teveel aan vitamine C plas je gewoon uit. Daarover gesproken… Monique gaf me de tip de bruistabletten voor het slapen gaan te nemen. Je gaat ’s nachts minder snel naar het toilet dan overdag, waardoor de vitamine C langer in je lichaam is.

Shop hier online

 

Wella Professionals Koleston Perfect Me+ Special Blonde: ik ontkwam er niet aan…

Mijn uitgroei bijkleuren… ik ontkwam er niet aan. Daar waar ik de eerste weken van de verplichte kapsalonsluiting nog weg kwam met mijn geliefde Wella Professionals INSTA RECHARGE uitgroeipoeder (lees mijn review hier), kwam er na anderhalve maand poederen toch echt een moment dat grover geschut nodig was. Maar ja… welk merk haarkleuring kies je dan? En nog lastiger… welke kleur?

wella

Na lang surfen op Google en plaatjes kijken op Instagram en Pinterest, kwam ik uit bij Koleston Perfect Me+ Special Blonde. Ook op BeautyJournaal vind je een artikel over deze haarverf, die mild is voor het haar en hoofdhuid, haarverfallergie voorkomt en een natuurlijk kleurresultaat geeft. Door de prijs was ik bovendien aangenaam verrast, dus ik besloot het erop te wagen.

Shop hier online

 

Je mengt Koleston Perfect Me+ met Welloxon Perfect. Deze kleurontwikkelaar is verkrijgbaar in verschillende varianten. Van 1,9% tot 12%. Gelukkig heeft Wella handige tutorials op YouTube staan, die je helpen bij het kiezen van de juiste variant.

Ook het aanbrengen is een fluitje van een cent, aangezien de haarkleuring een crèmige substantie heeft en niet drupt. En het resultaat? Dat is zeker salonwaardig. Maar toch haalt niets het bij mijn eigen salon. En gelukkig is die sinds 11 mei weer open. Jippie!

Shop hier online

 

Op zoek naar reviews van je favoriete merken? Die vind je hier….

 

Lees ook