Vers bereid, hoog actief, maar ik wil bewijs voor mijn eigen huid.

08:35 - 05:09
luistertijd 08:35 - leestijd 05:09

Pascaud Innovative II

Sinds ik tijdens het wereldvermaarde dermatologencongres EADV in 2014 weer eens met mijn neus op de feiten werd gedruikt over werkzame stoffen die er echt toe doen op de huid, staat vitamine C ook weer bovenaan mijn lijstje. Hoe was verheugd was ik toen Mardge Pascaud haar paradepaardje Innovative II introduceerde: alleen al dat duizelingwekkende percentage van 79%! Kan de huid daar tegen, valt ie niet uit elkaar als een verzuurt lapje? Ik moest aan de slag!

Kokkerellen

Bolletjes, vloeistofjes, druppelen, mixen…echt kokkerellen voor een supervers serum a la minuut op je huid. Want Innovative komt niet als een kant-en-klaar hapje. Een prachtige doos krijg je opgestuurd waarin vier glazen buisjes zitten met elk 7 gevriesdroogde bolletjes vitamine C, in de vorm van ascorbinezuur, het meest stabiele C dat we momenteel kennen. Plus polyquaternium-10 en jojobazaadolie. Vier flesjes met serum, bestaande uit water, glycerine, 1,5-Pentanediol, SodiumLactaat en lactobacillus ferment.

pascaud innovative II set

Even roeren, en klaar

Het balletje voelt aan als een bolletje katoen en is heel kwetsbaar: even te hard knijpen en het verpulverd, dus snel in het bakje doen. Afhankelijk van het te behandelen gebied doe je er drie buisjes (gezicht en hals) vloeistof bij, of, indien decollete ook meedoet 6 buisjes, en dan lekker met het spateltje oplossen en mengen. Met schone vingers op de huid aanbrengen.

SHOP HET SERUM HIER ONLINE

Zeer huidverdraagzaam

Je voelt niets, je ziet niets, het prikte alleen de eerste twee keer heel licht en na enkele dagen zag ik een lichte schilfering, maar die was ook snel weer weg. Hoe moest ik nou beoordelen of dit werkt? En hoe zit het met die 79% als ik het toch verdun, blijft er dan 25% over (delen door drie buisjes vloeistof)? Dat is nou chemie, het is nooit zo voor de hand liggend als het simpele brein denkt.

Mardge Pascaud legt me uit: ‘ De bolletjes bevatten 79% vitamine C ( L-ascorbinezuur). De  concentratie in de oplossing is dan 8,5 %.  Houdt er rekening mee dat voor Innovative II, de relatieve concentratie niet de sleutel is tot  de werkzaamheid.’

En ze vervolgt: ‘ Belangrijke factoren voor werkzaamheid van L-ascorbinezuur producten zijn:

1) Concentratie op het huidoppervlak= absolute concentratie
• Niet de relatieve concentratie van de oplossing bepaalt de efficiëntie, maar de absolute concentratie vitamine C op de huid. (Innovative II lab onderzoek laat zien de absolute concentratie versus hoogst geconcentreerde producten van concurrentie: Innovative II is meer dan 90% hoger dan de grootste concurrent)

2) Concentratie in de opperhuid= penetratie
• Zelfs de absolute concentratie op de huid is niet de ultieme factor voor werkzaamheid maar hoe goed het product werkelijk doordringt in de huid; ofwel de concentratie van L-ascorbinezuur afgeleverd  in de huid.  ( Studie Innovative II penetratie: 40% hoger dan grootste concurrent)

3) Antioxidanten-studie als bewijs voor werkzaamheid = effectiviteit
Hoe hoger het antioxidatieve vermogen, hoe hoger de werkzaamheid van het product. En nogmaals presteren we hier veruit beter dan de concurrentie presteert (274% hogere antioxidatieve kracht per toepassing dan grootste concurrent ondanks het feit dat zij een hogere relatieve ascorbinezuur concentratie hanteren van 20% (Skinceuticals).

Dit is te danken aan :
1) Een hogere absolute concentratie
2) Een betere penetratie in de huid
3) Ascorbinezuur blijft stabiel dankzij de verse activering, waarbij de concurrent sterkte verliest tengevolge van oxidatie. De sleutel naar stabiliteit voor Innovative II is  dat het vers bereide serum onmiddellijk na het mengen wordt aangebracht op de huid.

pascaud innovative serum how to prepare

Maar ehm…wat merk ik van dit hoogwaardige product op mijn huid na 28 dagen?

Ik zou er meetapparatuur bij moeten hebben. Voelde ik aanvankelijk nog een prikkeling en zag ik een schilfertje, na een week of anderhalf zag ik mijn teint op een aparte manier egaliseren: hij werd wat melkbleek-beige.

SHOP HET SERUM HIER ONLINE

Beetje melkachtig beige

Een kleur die ik niet kende bij mijzelf, maar….die ik wel herkende bij vrouwen die veel en langdurig vitamine C producten op hun huid gebruiken. Een soort egale melkachtige bleekheid. Of dit aanhield bij mij? Een kuur van vier weken is uiteindelijk zo om. Een paar dagen met flink wat voorjaarszon en mijn kleur verandert sowieso. Of werd ik blind voor mijn nieuwe vitamine C teint. Hier ontbreekt voor mij een stuk referentiekader.

Couperose minder?

Ook heb ik een moment in de tijd gehad dat het leek alsof mijn couperose wat minder werd. Maar dat was tijdelijk. Mijn huid is in goede conditie, ik heb nauwelijks rimpels, eigenlijk geen pigmentvlekken, wel wat couperose op de wangen. Ik kan de claims van dit product dan ook niet toetsen.

mardge pascaud portret

Mardge Pascaud licht toe….

Ik zit er natuurlijk wel een beetje mee in mijn maag. Het is een kostbaar product. Je wilt graag dat het werkt. Heb ik dan niet genoeg problemen om dit serum te gebruiken? Mardge legt me uit dat ik mezelf gelukkig mag prijzen. Mardge heeft zelf behoorlijke hyperpigmentaties in haar gezicht, en ze ziet absoluut effect. Ze vult ook aan dat normaal gesproken wordt aangeboden in de salon om voor- en nafoto’s te maken met de Pascaud scan, ‘en we kunnen ook met gepolariseerd licht op de microscoopcamera beelden maken van de huid. Daarmee kunnen we de couperose verbetering en zonschade verbetering in beeld brengen.

Preventief

Ik denk dat een prachtig product als dit voor mij vooral ter preventie ingezet moet worden om de uitdrukking der tijd bij mijn voordeur weg te houden. Want het is een feit: deze werkzame stoffen als C zijn uitstekende preventietroepen. Mardge beaamt dit ook: Het anti-oxidatieve effect en de andere positieve effecten van vitamine C werken zeker in je huid, en ook in iedere huid.

SHOP HET SERUM HIER ONLINE

Musthave na zonnebad

Nog een advies van mij: er wordt aanbevolen het serum ’s avonds aan te brengen, terwijl de wetenschap in het algemeen aanbeveeld het in je dagroutine op te nemen als schild. Overdag worden onder invloed van uv-straling de meeste anti-oxidanten uit de huid opgesoupeerd. Daarentegen wordt vitamine C  ook absoluut aangeraden om aan te brengen als je wat uurtjes in de zon bent geweest, als schadehersteller.

Ik zou eens moeten kijken wat het mij oplevert als ik het net zoals in de tests 2x daags gebruik. Ik heb het nu eenmaal daags toegepast, omdat dat ook in de bijsluiter staat (bij voorkeur ’s avonds).

Meten=weten, ik heb referentiekader nodig

Omdat het hier een pure zuivere vloeistof betreft en ik verder alleen met formules heb kennisgemaakt waarin meerdere, andere stoffen zaten zoals siliconen, hyaluronzuur e.d. die op zichzelf staand ook al weer een gladstrijkend effect hebben op de huid, mis ik een referentiekader om de werkzaamheid van dit product goed op zijn merites te kunnen beoordelen.

Gezien de prijs vind ik dit wel noodzakelijk. Ook al ligt mijn huid conditioneel niet in het armen-huis, een vitale 50-jarige huid is ook gebaat bij goede actieve skincare, maar dan wil je er wel iets van terugzien. Meten = weten. Een must, vraag er dus ook naar als je het product koopt bij het Pascaud instituut, want zoals Mardge al aangaf: er kunnen voor- en nafoto’s gemaakt worden.

SHOP HET SERUM HIER ONLINE

En dan ineens, vele weken na de test…

NB: na een week of vijf, zes zie ik toch een huid die ik opvallend mooier vindt. Hij lijkt egaler van kleur, de structuur is mooi, het voelt aan als een fijn ‘canvas’. Ik moet je bekennen dat ik dit wel vaker ervaar: tijdens en vlak na een test grote twijfels, en dan ineens de verrassing – hetzij later dan verwacht. Gek is het eigenlijk niet als je het huidcelvernieuwingsritme in ogenschouw neemt. Op mijn leeftijd kan die cyclus ook al tot veertig dagen oplopen (jongere huid 28 dagen). Ik wil het maar even meegeven.

SHOP HET SERUM HIER ONLINE

Lees ook