Zeker oude niet oplosbare fillers kunnen problemen geven

02:00 - 01:12
luistertijd 02:00 - leestijd 01:12

We hebben de afgelopen jaren wel vaker vragen gehad over problemen met fillers in mond/wang-gebied na een tandartsbehandeling. Je zou niet zeggen dat dit kan, maar niets is minder waar.

Onlangs vroeg een lezer ons ook weer wat te doen. De lezer heeft al jaren het inmiddels verboden bio-alcamid in de wangen en had het gevoel al een tijdje dat het niet lekker zat. Nu na een tandartsbehandeling was er echt sprake van een ontstekingsgevoel, want een dikke wang. Wat te doen?

frodo gaymans

Frodo Gaymans, cosmetisch arts en directeur van de Dokter Frodo Kliniek

Cosmetisch arts Frodo Gaymans, van Dokter Frodo Kliniek in Amsterdam, geeft advies:

‘Een reactie kan flink pijn doen en zwelling geven. Dit zou inderdaad met elkaar te maken kunnen hebben. De gevoeligheid die je nu ervaart is heel normaal na de tandartsbehandeling.

Wij adviseren onze cliënten eerst uit te sluiten dat de ontsteking nog aanwezig is, dit is te zien bijvoorbeeld op röntgen apparatuur van jouw tandarts.

Gezien deze filler geen lichaamseigen stof bevat, is de bio-alcamid een blijvende, niet oplosbare filler welke wij helaas niet kunnen verwijderen. 

Om de ontstekingsreactie te verminderen, kan je een NSAID gebruiken zoals ibuprofen of diclofenac. 
Wij adviseren je het spreekuur van de Erasmus Universiteit te bezoeken om te evalueren of je niet beter de filler kan laten verwijderen. 

Sterkte en hartelijke groet,

Frodo Gaymans

Heb jij een vraag voor Frodo Gaymans? Stel hem via ons contactformulier. BeautyJournaal zorgt ervoor dat je persoonlijk antwoord krijgt van de arts.

Lees ook:

Lees ook