Wat maakt dit serum je huidoppervlak mooi!

06:06 - 03:39
luistertijd 06:06 - leestijd 03:39

Het ‘lang verwachten’

Het gonste afgelopen zomer. Niet alleen op de burelen van het huidverzorgingsbedrijf Dermalogica, maar ook onder journalisten. Het Amerikaanse merk dat al vele jaren met succes vrouwen en mannen verwend met mooie, werkzame producten, zou met iets spectaculairs komen.

dermalogica firming serum

Liften, hydrateren en verstevigen

Een serum waarin hoogwaardige technologie is verwerkt. Waarin de natuur op haar best tot recht komt, soms geholpen met een slimme trucs uit het lab waardoor stoffen nog beter werken. Een serum dat zowel een liftend als een verstevigend effect heeft, een serum dat de naam Phyto-Nature Firming Serum draagt, en is toegevoegd aan de Age Smart collectie.

dermalogica firming serum

In no time uitverkocht

Hebben! Nou, dat viel even tegen! Ik moest wachten, vol spanning, een aantal maanden. Het serum was zo’n succes wereldwijd dat het binnen no time uitverkocht was, zo vertelde PR-manager Annabelle van Dermalogica mij. Er was productietijd nodig, en dan zouden eerst alle salons weer opnieuw beleverd worden. Logisch, maar mijn geduld werd op de proef gesteld.

Toen ik het eenmaal ontving, was mijn spanning al getemperd, maar niet voor lang. Geneutraliseerd door de tijd die er overheen ging, begon ik geheel ontspannen en zonder verwachting aan mijn test.

twee fasen serum dermalogica

Twee fasen serum

Prachtige flacon, twee fasen in twee ‘kamers’, om de werkzame stoffen gescheiden te houden en in hoge concentratie zonder onnodige conservering, die met druk op de pomp er samen uitkomen. Makkelijk in gebruik. Mooi!

Mooie absorptie

Toen ik begon, was mijn huid droog. Door omstandigheden. Ik was hard toe aan iets nieuws. Zou dit firming serum mijn droge huid ook verzachting geven? Ja, meteen al. Bij de eerste avond van gebruik. En wat kon ik mijn nachtcrème er zalig overheen aanbrengen. Goede hechting.

dermalogica firming serum

Lekker wakker worden

De volgende ochtend werd ik wakker met een rustige, gladde huid, die ook nog heerlijk aanvoelde. Fijn. Doorgaan dus!

Wat een heerlijkheid

Ik  ben inmiddels een maand verder en helemaal verliefd op dit serum. Door de weken heen heb ik me zo vaak verbaasd over mijn gladde huid. De mooie structuur, de zachtheid, de egale tonus. Regelmatig zeiden mensen ook: wat heb je toch een mooie huid. Dan was ik geneigd te denken: die heb ik altijd. Maar ik moet eerlijk bekennen dat mijn huid er de afgelopen weken er veel mooier uit is gaan zien.

dermalogica firming serum

Zelfs na 25 jaar kun je nog verwonderd zijn

Hoe prachtig is het toch, dat je je na 25 jaar in dit vak nog altijd kunt verbazen. Dat de verwondering blijft. Omdat er zulke mooie producten gemaakt worden. Wat is het geheim?

Focus op bescherming tegen externe verouderingsinvloeden

Het serum richt zich niet alleen op interne verouderingsfactoren, maar vooral ook op de externe. Met een mooi woord heet dat laatste het ‘exposoom’. Externe invloeden komen uit je leefstijl, en omvatten voeding, stressmanagement, zonblootstelling, et cetera. Het is bekend dat tot wel 70% van de huidveroudering veroorzaakt wordt door externe invloeden. Dat is erg veel! Ik schreef er in 2014 al over.

Peptiden en saffier

In dit nieuwe serum zitten peptiden, signaalstofjes, die helpen het eigen huidbeschermingsmechanisme naar een hoger plan te tillen en zo te beschermen tegen invloeden van buitenaf, die verouderingsprocessen versnellen. De peptiden zijn Trifluoroacetyl Tripeptide-2 en Palmitoyl Tripeptide-28 en glutathion. De laatste is een heel krachtige antioxidant om vrije radicalen onschadelijk te maken.

dermalogica firming serum

Omdat hij nogal instabiel is, heeft Dermalogica hem gekoppeld aan saffier voor een optimale werking. Dit geldt ook voor de Palmitoyl Tripeptide-28. Het is een innovatieve methode. Trifluoroacetyl Tripeptide-2 is speciaal ontwikkeld om cellen langer in leven te houden en ook hun vitaliteit te laten behouden, en Palmitoyl Tripeptide-28 is een mooie peptiden-reeks die de fibroblasten stimuleert tot aanmaak van collageen en elastine.

Alle peptiden zijn verwerkt in de ‘kamer’ met verstevigende stoffen. In dit kamertje is ook een goed opneembaar hyaluronzuur opgenomen, dat voor een instant verstevigend effect zorgt op de huid.

Plantenextracten

In het liftende deel van dit serum zitten vele plantaardige extracten in een textuur van stoffen die zorgen voor een goed smeerbaar een zacht huidgevoel. Een compleet overzicht van alle stofjes vind je hier.

Antioxidanten

Dermalogica wil voor dit mooie serum graag drie stofjes belichten, en ik noem ze even: Camu Camu, antioxidantrijke bessen uit Peru. Het bevat 60 keer meer vitamine C dan een sinaasappel + het heeft een licht onderdrukkende werking op het stresshormoon cortisol. Handig!

Extract van de Marokkaanse Zonneroos, eveneens bekend om krachtige antioxidant eigenschappen en cafeïne uit groene koffiebonen, dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft (heel goed, want bij veroudering spelen die processen laaggradig altijd een rol). Het is gekoppeld aan een koolhydraat voor stabiliteit en het mooie van die koppeling is dat dit koolhydraat meteen een voedende werking heeft voor het microbioom op je huid.

dermalogica

Makkelijk te integreren in je dagelijks protocol

Het serum is geurloos, wat ik wel zo fijn vindt, en is uitstekend te combineren met je eigen crèmes. Zo spray ik voorafgaand altijd even een mineraal water over mijn huid. Vanzelfsprekend kun je voor Dermalogica producten kiezen, deze had ik echter niet voor handen.

Zo de moeite waard

Ik moet zeggen, er hangt een prijskaartje aan dit serum, maar het is echt, echt de moeite waard. Het geeft zo’n prachtig huidoppervlak, dat ook heerlijk aanvoelt. Dermalogica claimt dat je de klok vijf jaar terug kan draaien voor je huidconditie. Ik kan dat niet beamen, maar wat ik zie, stemt me heel tevreden.

Lees ook