Verzorgende lipsticks met een fluweelachtige finish!

09:08 - 05:29
luistertijd 09:08 - leestijd 05:29

Vorig jaar lanceerde M.A.C de Powder Kiss lipsticks. Deze lipsticks drogen niet op maar blijven als zacht fluweel op de lippen liggen. De collectie is nu uitgebreid met acht nieuwe kleuren die ik in dit artikel uitgebreid ga testen. Ik ben erg benieuwd naar de kleuren én de finish, dus laten we snel beginnen!

De acht kleuren variëren van nude en roze tot rood en paars. Er zitten zowel lichte als donkere tinten tussen. Alle lipsticks hebben dezelfde velvet finish en drogen dus niet volledig op. Ik ga beginnen met de lichtste kleur, Reverence.

Shop hier online

 

Reverence

Reverence is een mooie neutrale nude kleur met een roze ondertoon. De kleur is behoorlijk licht waardoor hij de velletjes en lijntjes op mijn lippen accentueert. Toen ik de lipstick aanbracht viel de geur mij als eerste op. De lipstick ruikt naar het kinder make-up die ik vroeger bij de Intertoys kocht, niet bepaald lekker…

Gelukkig merk ik niks van de geur wanneer hij eenmaal is aangebracht!

De applicatie verliep heel soepel. De textuur van de lipstick is heerlijk creamy en zacht. Mijn lippen worden niet uitgedroogd, ze voelen zelfs heerlijk en goed gevoed aan. Dankzij deze zachte textuur kan ik mijn lippen soepel over elkaar bewegen, net als een lippenbalsem eigenlijk!

Shop hier online

 

Ripened

Ripened is een unieke lichtpaarse/mauve kleur. Helaas stinkt ook deze lipstick weer. Ik heb direct alle andere lipsticks in de collectie geroken en jammer genoeg hebben ze allemaal dezelfde geur. Daar ben ik geen fan van! Ondanks de lichte kleur dekt deze wel beter dan de vorige lipstick. Ik had hierbij minder laagjes nodig.

Wederom een heerlijk soepele applicatie. Een zacht gevoel en een mooie semi-matte, fluweelachtige finish. Er zit geen glansje in. Als alle lipsticks in deze lijn dezelfde formule hebben, ben ik erg verrast door M.A.C. Vroeger was ik groot fan van hun matte lipsticks, maar deze formule bevalt mij veel beter. Minder uitdrogend en lekker verzorgend!

Shop hier online

 

Sultry Move

Sultry Move is echt mijn kleur. De bruine tint heeft een terracotta rode ondertoon en een gladde airbrushed finish. Dit is een kleur die ik mijzelf zeker dagelijks zie gebruiken.

De lipstick is goed dekkend en brengt fijn aan máár ik heb wel ondervonden dat je bij de Powder Kiss lipsticks wat meer laagjes nodig hebt dan bij de matte M.A.C lipsticks.

Waarschijnlijk omdat de textuur zo zacht is. Zoals ik al eerder aangaf is het te vergelijken met de textuur van een lippenbalsem, je gaat er gewoon net wat vaker overheen. Dat geeft helemaal niks want je lippen voelen achteraf heerlijk zacht en gevoed aan 😉

Shop hier online

 

Sexy, but Sweet

Sexy, but Sweet is een zomers roze kleurtje. Hij is lekker opvallend en daar hou ik wel van. De lipstick is naar mijn mening het subtielere en zachtere zusje van de populaire Candy Yum Yum lipstick van M.A.C.

Sexy, but Sweet is iets minder dekkend dan de voorgaande kleuren. Je kunt hem gelukkig wel goed opbouwen, maar hebt dus wel wat meer laagjes nodig. Ook trekt hij iets in de lijntjes.

Wel voelen mijn lippen wederom glad aan en hebben ze een prachtige finish.

Shop hier online

 

Stay Curious

Stay Curious is een zacht rode kleur met een roze ondertoon. Heel chique en klassiek, een beetje baksteen rood. Ik hou op zijn tijd zeker wel van een rode lipstick en mijn voorkeur gaat dan ook uit naar een wat ingetogenere rood zoals deze kleur. Het is rood, maar wel subtiel rood. If that makes sense.. 😉

Ik heb eigenlijk geen extra op- of aanmerkingen te melden over deze lipstick. Hij dekt goed en voelt weer lekker aan op de lippen. Omdat de formule van de Powder Lipsticks niet opdroogt, geven ze dus wel sneller af. Een snelle touch-up na het eten is dus wel nodig.

Shop hier online

 

Werk, Werk, Werk

Zei ik nu net dat Stay Curious een klassiek rode kleur was? Werk, Werk, Werk is pas écht een klassiek rode lipstick! De rode kleur heeft een blauwe ondertoon en is bijvoorbeeld ideaal te gebruiken tijdens een gala-avond.

De lipstick dekt enorm goed en bracht ook snel aan. Normaal knoei ik nog weleens met het aanbrengen van rode lippenstift maar deze applicatie verliep geheel vlekkeloos.

Ik kon de randjes mooi mee pakken en de lipstick gleed zonder moeite over mijn lippen. Uiteraard geeft hij wel af en is het dus belangrijk om hem in je handtas te gooien wanneer je de deur uit gaat.

Shop hier online

 

Velvet Punch

We zijn alweer bijna door alle nieuwe lipsticks heen. Velvet Punch is de een-na-laatste lipstick uit deze collectie en heeft een paars/roze fuchsia kleur.

Op de lippen toont hij meer roze dan in de huls. Ik grijp zelf niet zo snel naar dit soort kleuren maar ik vind hem zeker niet verkeerd. Weer een lekker zomers kleurtje!

De lipstick is erg dekkend en geeft een prachtige soft blur finish. Mijn lippen lijken hierdoor enorm glad. Het is niet mijn favoriete lipstick uit de collectie maar als je van roze tinten houdt dan raad ik je Velvet Punch zeker aan.

Shop hier online

 

P for Potent

De laatste kleur uit de Powder Kiss lijn is P for Potent, een donkerpaarse kleur. Althans, in de huls leek deze behoorlijk donker. Op de lippen valt hij toch wat tegen.

De kleur is niet zo intens als verwacht en accentueert, zoals je ziet, ook mijn lijntjes en droge plekken.

Je hebt echt veel laagjes nodig om de kleur zo donker mogelijk te krijgen. Zelfs na 4 laagjes is hij qua kleurintensiteit nog niet optimaal én ziet hij er vlekkerig uit.

Hij pakt overduidelijk niet goed op alle plekjes op mijn lippen waardoor er dus een duidelijk kleurverschil te zien is. Jammer om de review met zo’n tegenvaller af te sluiten.

Shop hier online

 

Dian’s eindoordeel

Op de laatste kleur na ben ik zeer verrast door de Powder Kiss lipsticks van M.A.C. De formule is heerlijk zacht en biedt ook de nodige verzorging aan mijn lippen.

Doordat de fluweelachtige finish niet opdroogt vervagen de lipsticks wel sneller, zeker tijdens het eten. Je moet ze dus met regelmaat bijwerken. Mijn lippen werden in ieder geval erg blij van de textuur en de formule. Normaal heb ik na het testen van zoveel lipsticks een branderig gevoel, maar deze gingen er heel soepel af.

De kleuren zijn ook erg gevarieerd en ik geloof dat er voor iedereen wel een leuke match bij zit!

Shop hier online

 

Lees ook