Felle kleuren, heerlijk zachte formules en een lange houdbaarheid!

06:59 - 04:11
luistertijd 06:59 - leestijd 04:11

Dian test de semi-matte winter lipsticks van Make up Factory

Make up Factory: voor mij een nog onbekend merk. Maar daar gaan we vandaag verandering in brengen! Ik mag namelijk de Magnetic Lips testen in vijf verschillende kleuren. De felle kleuren hebben een semi-matte finish en daarnaast zijn de lipsticks vrij van parabenen en dermatologisch goedgekeurd.

Make up Factory Magnetic Lips

Een kijkje naar de claims

Volgens het merk hebben de Magnetic Lips dankzij natuurlijke wassen een bijzondere textuur waardoor ze egaal en soepel aangebracht kunnen worden. De formule zou de lippen niet uit moeten drogen en daarnaast zouden de lipsticks ook nog eens een lange houdbaarheid moeten hebben.

De lipsticks hebben allemaal een magnetisch sluiting en liggen behoorlijk zwaar in de hand. Hopelijk zal dit niet in de weg staan bij het precies aanbrengen van de lipstick.

Classy Rosewood

De eerste kleur die ik ga uitproberen is 235 Classy Rosewood.

Make up Factory Magnetic Lips Classy Rosewood

Classy Rosewood heeft een terracotta kleurtje. Verder heeft de lipstick een licht oranje ondertoon waardoor deze net wat warmer wordt van kleur. Dit zijn echt mijn favoriete kleuren voor lipsticks; ik ben erg benieuwd hoe deze mij gaat bevallen.

Make up Factory Magnetic Lips Classy Rosewood

Make up Factory Magnetic Lips Classy Rosewood

Wauw! Ik vind de oranje shift in de lipstick echt prachtig

De kleur zelf is niet te donker maar hij valt ook niet binnen de ‘nude’ categorie. Het is een mooie warme terracotta kleur die ik zeker vaker ga dragen. De lipstick brengt soepel aan en de formule is inderdaad heerlijk creamy. Zelfs na de lipstick een tijdje gedragen te hebben, kan ik mijn lippen nog moeiteloos over elkaar heen laten glijden zonder dat ze droog aanvoelen. Daarnaast is de pigmentatie ook erg goed; je hebt in principe maar één laagje nodig voor een maximale dekking.

Sheer Pink

De volgende kleur die ik ga proberen is 161 Sheer Pink.

Make up Factory Magnetic Lips Sheer Pink

Sheer Pink heeft een felroze kleur. Ik moet zeggen dat ik een beetje bang ben geworden door de naam. Sheer Pink? Betekent dat dan dat de dekking minder gaat zijn en de kleur dus niet echt op gaat vallen? Let’s see!

Make up Factory Magnetic Lips Sheer Pink

Make up Factory Magnetic Lips Sheer Pink

Oké, de kleurintensiteit is in ieder geval aanwezig

Het is een prachtige Barbie-roze kleur die best wel opvallend is. Helaas verliep de applicatie nogal moeizaam. Ik moest de lipstick echt opbouwen om een volledige dekking te krijgen. Op een afstandje ziet het er wel mooi uit, maar op de bovenste foto kun je nog aardig wat vlekjes en velletjes zien.

De vorige lipstick wist dat mooi te verbergen maar deze kleur is aanzienlijk minder in dekking. Ondanks dat vind ik het geheel wel mooi; ik heb niks op de kleur zelf aan te merken.

Scarlet Pink

De derde kleur is 339 Scarlet Pink.

Make up Factory Magnetic Lips Scarlet Pink

Scarlet Pink heeft een prachtige felrode kleur. Ik zie er nu nog niet zo zeer een roze ondertoon in maar wellicht zal dat op mijn lippen wel zo zijn. Ik ben toevallig nog opzoek naar een mooie rode lipstick voor Kerst; wie weet heb ik met Scarlet Pink mijn match wel gevonden?!

Make up Factory Magnetic Lips Scarlet Pink

Make up Factory Magnetic Lips Scarlet Pink

Wow! Deze lipstick is echt super fel van kleur, daar moet ik wel aan wennen. Ik zie er nog steeds geen roze ondertoon in. Misschien neigt hij een beetje naar koraal, maar verder dan dat is hij gewoon echt rood. Maar dat maakt de kleur zeker niet minder mooi! Ook deze lipstick brengt weer heerlijk soepel en zacht aan en is na één swipe al enorm dekkend. Voor Kerst vind ik hem net wat te fel, maar verkeerd is hij zeker niet.

Crimson Red

De volgende kleur die ik ga testen is 400 Crimson Red.

Make up Factory Magnetic Lips Crimson Red

Crimson Red is een dieprode kleur met een bruine ondertoon. Ik ga zelf niet vaak de deur uit met een donkere lipstick omdat ik altijd bang ben dat je deze continu bij moet werken na het eten of drinken. Maar ik hou wel echt van dit soort donkere kleuren, dus ik ben benieuwd hoe lang deze gaat houden.

Make up Factory Magnetic Lips Crimson Red

Make up Factory Magnetic Lips Crimson Red

Dit is echt de ideale winterkleur; wat mooi!

De formule is wederom lekker creamy waardoor de applicatie heel soepel verloopt. Ook de dekking is weer super en mijn lippen voelen totaal niet droog aan. Ik denk dat Crimson Red tot nu toe mijn favoriet is, zeker voor dit seizoen. Na het eten voel je je lippen wel ietsje droger worden. De lipstick trekt als het ware in de lippen.

Het ontstaan van vlekjes valt positief mee, na de eerste keer eten had ik niet direct het idee dat hij bijgewerkt moest worden. Bij de maaltijd daarna moest dit wel. Maar goed, het is natuurlijk niet te vergelijken met de longlasting formules van liquid lipsticks.

Ultra Plum

Als laatste test ik de kleur 193 Ultra Plum.

Make up Factory Magnetic Lips Ultra Plum

Ultra Plum heeft een donkerpaarse kleur. Paars is niet zo zeer een kleur waar ik warm van word, maar wellicht kan deze lipstick mij van gedachte doen veranderen.

Make up Factory Magnetic Lips Ultra Plum

Make up Factory Magnetic Lips Ultra Plum

Met de kleur is niks mis, alhoewel hij wel een stuk lichter op mijn lippen is dan in de huls. Deze lipstick was echt boterzacht waardoor het me niet lukte om hem precies aan te brengen. De lipstick gleed als het ware weg, dat kun je wel zien aan de slordige randjes op de bovenste foto.

Ook duurde het behoorlijk lang om tot deze dekking te komen. Je hebt namelijk behoorlijk wat laagjes nodig en dan nog zie je de natuurlijke kleur van mijn lippen er doorheen. Prachtig van een afstandje, maar minder van dichtbij. Daarnaast geeft hij ook heel snel af. Super jammer want de kleur is zeker wel mooi!

Dian’s eindoordeel

Over 3 van de 5 Make up Factory Magnetic Lips lipsticks ben ik super enthousiast. Crimson Red en Classy Rosewood zijn mijn favoriet, maar ook Scarlet Pink vind ik zeker wat hebben. Bij Sheer Pink en Ultra Plum ligt het naar mijn idee voornamelijk aan de formule. De formules zijn inconsistent en dat is jammer, want aan de kleuren zelf ligt het zeker niet.

Over het algemeen vind ik dat de lipsticks lang genoeg houden. Natuurlijk moet je ze eens bijwerken, maar dat is voor mij geen probleem. Op Ultra Plum na vind ik ze allemaal erg fijn en nauwkeurig aanbrengen. Alle lipsticks zorgen voor een hydraterend gevoel en geven een mooie semi-matte finish. Ik ben zeker benieuwd naar de andere 24 kleuren!

De Magnetic Lips van Make up Factory zijn verkrijgbaar bij een aantal Etos en DA filialen en bij een paar geselecteerde salons. 

Lees ook