Corines huid weer in balans na vele reizen per vliegtuig, en ze is collageen gaan slikken!

13:23 - 08:01
luistertijd 13:23 - leestijd 08:01

Rick Felderhof presenteerde jaren geleden het programma ‘De Stoel’. In die stoel vonden de mooiste gesprekken plaats. Dat inspireerde mij om ook in een stoel te gaan liggen. Niet de stoel van Rick, wel die van schoonheidsspecialiste Else van der Linden in Almere. Else zit ruim 30 jaar in het vak en is verknocht aan Dr. Eckstein. In dit artikel lees je het bijzondere gesprek dat ik met Else voerde. Liggend in haar stoel.

salon else

In de stoel ontstaat een bijzondere band

Else maakte op jonge leeftijd kennis met het vak via haar moeder die ook schoonheidsspecialiste is. Toen Else een jaar of zeven was, vroeg ze aan haar moeder of ze haar wilde leren masseren. Daar kwamen steeds meer handelingen bij, zoals nagels vijlen en lakken van de klanten. Else: “Zo was het uiteindelijk een meer dan logische keuze om schoonheidsspecialiste te worden.”

Drie decennia later heeft Else nog steeds geen spijt van haar keuze. “Het is altijd leuk, zodra klanten in de stoel liggen. Ik leer ze van een andere kant kennen en er ontstaat een bijzondere band,” vertelt ze, terwijl ze ondertussen mijn gezicht reinigt met een heerlijk geurende reiniger van Dr. Eckstein.

Else vervolgt. “Elke huid is anders, iedere klant is anders. Het blijft een leuke uitdaging om met Dr. Eckstein een mooie gezichtsbehandeling samen te stellen, uit de hoeveelheid van producten.”

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Salon Else

Dr. Eckstein vanaf het allereerste begin

Dr. Eckstein neemt vanaf het allereerste begin een centrale plaats in Elses salon in. Haar moeder werkte er al mee en op gerenommeerde opleidingen leerde de toekomstige schoonheidsspecialiste het huidverzorgingsmerk nog beter kennen. Else: “Na de opleiding ben ik er mee blijven werken, omdat ik het een prettig merk vind. Ik bereik er goede resultaten mee.”

Rijke producten boordevol nuttige werkstoffen

Sinds het bedrijf in 1949 werd opgericht, ontwikkelt Dr. Eckstein zeer effectieve producten op farmaceutische en biowetenschappelijke basis. Hiervoor moeten de producten aan de medische richtlijnen voldoen en staan voortdurend onder strengere controle dan ‘gewone’ cosmetische merken.

Doordat de producten van Dr. Eckstein vol en rijk zijn, moeten klanten soms wel even wennen. Else: “De producten van Dr. Eckstein dwingen je om bewust te smeren. Je voelt dat je skin care gebruikt, die boordevol werkstoffen zit, zoals caroteen, azuleen en natuurlijke enzymen. Als je Dr. Eckstein eenmaal hebt geprobeerd, dan blijf je een leven lang trouw aan het merk. Het zijn fijne producten met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.”

Dat het fijne producten zijn ervaar ik aan den lijve, wanneer Else een masker aanbrengt. Mijn huid tintelt van de werkstoffen. Heerlijk!

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

salon else

Teveel favorieten… het bestaat

Wanneer ik Else vraag naar de favoriete producten van haar klanten, denkt ze even na. Niet omdat er te weinig favorieten zijn, eerder teveel. “De Caroteen Vochtigheidscrème geeft de huid een mooi glansje en het bruint vlot door de caroteen. Alsof je buiten bent geweest. Mijn klanten gebruiken dit product graag na het zonnen, vanwege de hydraterende werking. En van Vitamin Supreme zijn ze dol op de sinaasappelgeur. En de Azulenpasta om op een puistje te doen. Die is favoriet bij jongeren.”

salon else

Een holistische kijk op huidverzorging

Else heeft een holistische kijk op schoonheid. Haar werkwijze vult zij desgewenst aan met aromatherapie of astrologie, omdat het haar door andere ogen naar mensen en de huid laat kijken. “De klant gaat de huid ook met andere ogen zien en legt meer verbanden tussen voeding, leefwijze, karakter en aanleg,” vertelt Else. Mensen aanmoedigen om hun innerlijke en uiterlijke schoonheid te leven is een belangrijk thema in haar salon.

Else: “Vanuit de astrologie kan ik veel huidproblemen uitleggen. Roodheid in het gezicht wijst erop dat er een vurig karakter is. De meer gevoelige sterrenbeelden hebben vaak een gevoelige huid. Het is belangrijk dat in gedachten te houden. Geen enkel huidprobleem laat zich oplossen door alleen een potje van welk merk dan ook.”

Ook mijn huid heeft een doel: healthy balance

Inmiddels heeft Else geconstateerd dat mijn huid ietwat aan de droge kant. Voor een dergelijke huid heeft Dr. Eckstein een behandelplan ontwikkeld dat tot doel heeft de ‘healthy balance’ te herstellen. Door precies die werkstoffen te geven, die nodig zijn voor een goede balans. Else geeft mij de producten voor dit behandelplan mee naar huis en waarschuwt lachend: “Je weet het… als je eenmaal aan Dr. Eckstein begint, wil je nooit meer anders.”

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

healthy balance

Get in the flow

Het healthy balance plan bestaat uit vijf stappen: reinigen, toniseren, verzorgende concentraten, oogverzorging, dag- en nachtverzorging. Het merk noemt het zelf een Skin Care Flow. Hieronder bespreek ik de producten die Else me heeft meegegeven.

Stap 1: reinigen

Voor stap 1 zijn verschillende reinigingsproducten ontwikkeld. Je kunt kiezen uit een olie, milk of gel, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en huidbehoeften. Alle producten zijn net zo zacht als effectief, met voedende ingrediënten. Ik kies voor de olie.

Azulen Oil Cleanser

En zeer milde, kalmerende en terugvettende reiniging met azuleen en verzorgende oliën voor de droge en gevoelige huid. Je gebruikt dit product op een droge huid en mengt het met een klein beetje water. Al masserend reinig je de huid. De reinigingsolie ruikt lekker kruidig en verwijdert make-up, maar ook bijvoorbeeld waterbestendige zonnebrand, in een handomdraai. Na het afspoelen met water voelt mijn huid schoon en niet vet aan.

eckstein azulen

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Tip van Else: heb je een vettige of onzuivere huid, gebruik dan de Lavolind Liquid Cleanser. Een huidvriendelijke reinigingsgel, die je ook voor lichaam en haar kunt gebruiken. Het reinigt de huid tot diep in de poriën en verwijdert overtollig talg, dode huidcellen, vuil en stof. Lavendel- en sinaasappelolie zorgen voor een heerlijke geur.

lavolind liquid cleanser

Stap 2: Toniseren

Toniseren met een lotion is een belangrijke tweede stap in ieder behandelplan van Dr. Eckstein. En wederom biedt het merk verschillende producten voor verschillende huidtypes. Afhankelijk van de behoeften van je huid, kan een lotion reinigen, extra vocht aan de huid toevoegen, kalmeren of reinigen. Iedere lotion optimaliseert het effect van de volgende verzorging.

Tip van Else: Lotions zijn ook ideaal voor het verfrissen van de huid tussendoor.

Azulen Lotion Facial Toner

Else heeft mij de Azulen Lotion geadviseerd. Een milde en evenwichtige lotion met azuleen, kamille-extract en panthenol.  Hydrateert en kalmeert. Ideaal om te gebruiken na de Azulen Oil Cleanser. De lotion heeft een ontstekingsremmende werking en kalmeert roodheid.

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Stap 3: Verzorgend concentraat

De actieve concentraten van Dr. Eckstein bevatten een hoge dosis werkstoffen. Ze zijn ideaal om dagelijks te gebruiken vóór de bijbehorende verzorgende crème, of om in te zetten als kuur. Else heeft mij allereerst een (je raadt het al…) hydraterend complex meegegeven.

active concentrates

Active Concentrate Hyaluron Complex

Een intensief verzorgende en  vochtherstellende gel. Uitermate geschikt voor mijn droge huid. Het verhoogt de elasticiteit en onderhoudt ruwe gebieden. De belangrijkste ingrediënten zijn hyaluronzuur, fructose en glycerine. Het concentraat is vrij dun, ietwat waterig. Mijn huid slurpt het naar binnen en voelt na gebruik soepel en fluweelzacht aan.

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Active Concentrate Sun Shield SPF 50

Het fijne aan de concentraten van Dr. Eckstein is bovendien dat je ze kunt stapelen. Je kunt er dus meerdere over elkaar heen gebruiken. Omdat ik op het punt sta naar Dubai te gaan, heeft Else mij de Active Concentrate Sun Shield SPF 50 meegegeven, dat bescherming biedt tegen UVA- en UVB straling. Sun Shield bevat vitamine E en rutine, voor bescherming tegen vrije radicalen en voortijdige huidveroudering door UV-straling.

sun shield

Het is even wennen om een zonbeschermer te gebruiken vóór je dagverzorging. Evenals het Hyaluron Complex slurpt mijn huid de Sun Shield naar binnen. De geur doet me in de verte denken aan Johnson & Johnson babyverzorging. Een vleugje nostalgie.

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Stap 4: Oogverzorging

Ook de oogverzorging is verkrijgbaar in verschillende varianten. Alle varianten bevatten extra lipiden, stereolen, liposomen en hyaluronzuur, om kringen te verminderen en droogtelijntjes en rimpels tegen te gaan. Ik heb de gel gekozen, omdat deze olievrij is en niet vet. Dat voorkomt dat oogmake-up gedurende de dag aan de wandel slaat.

eye gel supreme

Eye Gel Supreme

Een intensieve hydraterende gel met hyaluronzuur, lecithine en vitamine E voor het verstevigen en revitaliseren van de oogcontour. Ik zou het eerder een serum noemen dan een gel, gelet op de dunne textuur. Het product trekt snel in de huid en strijkt mijn droogtelijntjes vrijwel direct glad.

eye gel supreme

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Stap 5: Crème

Else heeft niets teveel gezegd… de crèmes van Dr. Eckstein zijn heerlijk rijk. In tegenstelling tot de dunne concentraten zijn het dikke romige texturen, die je goed moet inmasseren. Daar houd ik van. Het verplicht me om de tijd te nemen voor mijn huid. Je zou het mindfulness kunnen noemen.

azulen supreme

Voor overdag: Azulen Suprème

Een kalmerende crème die de natuurlijke balans van de huid herstelt en daarmee perfect past binnen het healthy balance plan. Speciaal voor de verzorging van een gevoelige en droge huid. De belangrijkste werkstoffen zijn azuleen, kamilleolie, panthenol, lanoline, sterolen en vochtfactoren.

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Voor ’s nachts: Azulen Milcheiweiss

Het vollere zusje van Azulen Suprème. Melkeiwit heeft een normaliserende werking, die wordt ondersteund door kalmerende kamilleolie met azuleen. Essentiële vetzuurverbindingen gaan infecties tegen, doden bacteriën en verhogen de huidweerstand.

azulen milcheiweiss

Azulen Milcheiweiss heeft een zeer stevige textuur. Door de wrijvingswarmte van mijn handen versmelt het product met mijn huid. Door de rijke textuur heb je maar een klein beetje nodig.

Tip van Else: Azulen Milcheiweiss is ook heel geschikt om overdag te gebruiken als je een droge herfst- of winterhuid hebt. Voor extra bescherming op de skipiste, of op de fiets door weer en wind.

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Extra vitaminen in een potje: Vitamin Supreme

Dit product gebruik ik naar behoefte. Deze water-in-olie crème houdt de huid soepel en maakt de huid beter bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling en droge lucht in de wintermaanden of in een vliegtuigcabine.

vitamin supreme

Vitamin Supreme bevat provitamine bètacaroteen, vitaminen (A, E en F), lanoline, sterolen en vochtfactoren. Alleen al de heerlijke citrusgeur gaat een winterdip tegen!

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Mijn huid weer in balans

Enkele intercontinentale vluchten, zonbestemmingen en de eerste herfstbuien in Nederland verder, merk ik inderdaad dat mijn huid – ondanks de invloeden van buitenaf – in balans begint te raken. Ik merk het vooral aan een soepele huid, die na het reinigen niet meteen trekkerig om crèmes schreeuwt.

Op advies van Else ben ik ook collageen gaan slikken en daar voel ik me goed bij. Ik denk terug aan ons gesprek in de stoel: Else heeft gelijk… huidverzorging is holistisch en de producten van Dr. Eckstein zijn in die visie een uitstekende basis. Al generaties lang.

salon else

 

 

Lees ook