En wat denk je dat haar favoriet is? 😉

09:05 - 05:27
luistertijd 09:05 - leestijd 05:27

Doctor Eckstein trainster José roemt de eerlijkheid van het merk: “Wij hebben geen keurmerken nodig om te laten zien waar we voor staan. ”

De afgelopen maanden heb je op BeautyJournaal al twee mooie artikelen over het bijzonder vriendelijk geprijsde en heel goede huidverzorgingsmerk Docter Eckstein uit Duitsland voorbij zien komen.

Ruim zeshonderd (!) schoonheidsspecialisten werken ermee in ons land, en geen merk kan zo bogen op een trouwe fanbase als Doctor Eckstein! Het merk, dat in 1949 in de markt kwam, wordt zowel door moeders als hun dochters gebruikt. Menig merk is daar jaloers op tegenwoordig;-).

doctor eckstein

Links kleindochter Verena en rechts moeder Iris, de dochter van wijlen Doctor Eckstein runnen het bedrijf met verve

Aan Doctor Eckstein kleeft géén oubollig imago, zo weet ook trainster José Laurens, die er inmiddels zeven jaar mee werkt bij de Nederlandse distributeur Cosinta.

José Laurens leerde Doctor Eckstein kennen toen ze zelf de opleiding tot schoonheidsspecialiste deed. Dat is nu 28 jaar geleden. José: “Ik weet nog dat ik het toen al een prettig en overzichtelijk merk vond om mee te werken.”

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Doctor Eckstein Jose Laurens

Moeder Iris en kleindochter Verena innoveerden Doctor Eckstein

José “Er waait een frisse wind door het bedrijf Doctor Eckstein. Kleindochter Verena heeft oog voor de jongere doelgroep en formuleert daar speciale producten voor, zoals balsems die geen vettig laagje nalaten. Haar moeder Iris kwam met prachtige nieuwe producten voor de rijpere huid, de mooie Ultimate Supreme lijn. Hoe heerlijk is dat, de generatie Millenials werkt nauw samen met de generatie Babyboomers. Uniek.

Hoogwaardige ingrediënten met bewezen resultaten

Doctor Eckstein heeft altijd al gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen en hoogwaardige ingrediënten met bewezen resultaten. Ook bevatten de producten van Doctor Eckstein geen minerale oliën, siliconen oliën of synthetische kleurstoffen en worden ze niet op dieren getest.

Kun je nagaan…alles wat nu zo gewild is….de Duitse apotheker Richard Eckstein was zijn tijd ver vooruit.

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Fijn huidgevoel

José: “Klanten waarderen vooral de werkzaamheid van de producten en het fijne huidgevoel. Dit merk je goed aan de hoeveelheid mond-op-reclame. Bijvoorbeeld moeders die zelf problemen hadden met een onzuivere huid en de oplossing hiervoor vonden in Doctor Eckstein, kopen nu de producten voor hun dochters. Ik ben ervan overtuigd dat op deze manier Doctor Eckstein nog een heleboel generaties gaat helpen.”

Doctor Eckstein Ultimate

Lichaamsvreemde stoffen zijn uit den boze bij Doctor Eckstein

José vertelt dat voor het vervaardigen van Doctor Eckstein producten bestanddelen worden gebruikt die zowel van nature in het menselijk lichaam aanwezig zijn, als stoffen die hun functies zo goed imiteren, dat de huid het verschil niet merkt. Waarom? Zodra lichaamsvreemde stoffen het beschermschild van het lichaam passeren, antwoordt de huid.

Geen belasting van het huid-immuunsysteem

José: “Dit antwoord van de huid kan zich uiten middels een allergische reactie. Doctor Eckstein zet zich er juist voor in om de natuurlijke beschermfunctie van de huid te versterken, zonder het immuunsysteem te belasten.”

doctor babor hamamelis verfrissingsdoekjes

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Resultaten belangrijker dan keurmerken

José vervolgt: “Hoewel de meeste van de ingrediënten van Doctor Eckstein dus natuurlijk of natuuridentiek zijn, zijn de producten niet als zodanig gecertificeerd.

“Er bestaan veel certificaten in de cosmeticabranche, maar geen enkele hiervan past helemaal bij onze filosofie van de huidfysiologische verzorging. Doctor Eckstein heeft ervoor te kiezen om het boeken van resultaten belangrijker te vinden dan het hebben van certificaten.”

Ook vegan….

Zo heeft Doctor Eckstein ook een groot aantal vegan producten in het assortiment, zonder te beschikken over vegan keurmerk. José: “Onze waarde zijn duurzaamheid, respect voor de natuur, de mens en het milieu. Dat zit in ons DNA, daar hebben we geen keurmerk voor nodig.”

Doctor Eckstein Serums

Innovatieve 4-10-100 formule

Het innovatieve karakter van Doctor Eckstein komt ook tot uiting in de zogenaamde 4-10-100 formule. José licht toe: “4-10-100 is een innoverende aanpak, waarmee schoonheidsspecialisten voor klanten van alle leeftijden heel snel de voor hen passende en effectiefste huidverzorging bepalen.”

Bekijk hier ook nog de video met Verena Eckstein waarin ze uitleg geeft over de 4 stappen:

4 = Vier verzorgingsdoelen

Als eerste stap wordt het verzorgingsdoel bepaald: Healthy Balance, Sensitive Balance, Clear Balance en Beautiful Aging.

10 = Tien huidcondities

Vervolgens kent Doctor Eckstein tien specifieke huidcondities aan die verzorgingsdoelen toegekend.

100 = Meer dan 100 producten

Voor de specifieke huidbehoeften zijn meer dan 100 producten beschikbaar.

Doctor Eckstein Ultimate Supreme

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

4-10-100 in de praktijk

José legt uit hoe je deze formule in de praktijk brengt: “Wanneer de klant bijvoorbeeld Sensitive Balance nodig heeft, kies je producten binnen deze categorie die het beste aansluiten bij de behoefte van de klant.

Wil zij haar gevoelige, geïrriteerde huid kalmeren? In natuurlijk evenwicht brengen? Of de huid gezond houden? Aan de hand van de beschrijvingen vind je heel gemakkelijk de passende aanbevelingen voor Sensitive Balance-producten.”

Omdat alle producten uit deze categorie geschikt zijn voor een gevoelige huid, kan zelfs voor de verschillende behoeftes een op maat gesneden verzorgingssysteem voor de klant worden samengesteld.

Speciale producten voor de probleemhuid

Binnen het zeer uitgebreide assortiment vind je ook diverse producten die zich richten op de probleemhuid. Zo heeft Doctor Eckstein speciale producten voor de onzuivere huid die helpen om specifieke gebieden te behandelen.

Doctor Eckstein Azulene Powder

José vertelt: “De Clear Balance Powder is een nieuw product. Met deze licht gekleurde poeder verbloem je niet alleen onregelmatigheden, maar het neemt ook overtollig talg op en kalmeert de huid. Deze poeder bevat het kalmerende azuleen en leisteenolie en zinkoxide.”

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Azulen pasta: een hardloper om onregelmatigheden te verminderen

Azulen pasta werkt dankzij pure perubalsem en leiolie, gericht granulerend op puistjes. Allantoïne regenereert het celweefsel en waarborgt een littekenvrij herstel van de huid na de behandeling van comedonen en oppervlakkige puistjes. Azulen pasta bevat ook essentiële onverzadigde vrije vetzuren met een hoog gehalte aan linozuur.

José: “Dit is het eerste product waar Doctor Eckstein mee op de markt kwam in 1949. En ook één van de meest verkochte producten. Klanten zijn verrast met het resultaat.

Vandaar dat de variant Azulen pasta getint ook op de markt is gebracht. Deze kan je overdag aanbrengen.” José lacht en voegt daaraan toe: “Het gaat zelfs zo ver dat mensen Doctor Eckstein herkennen, doordat ze bekend zijn met het gebruik van de azulen pasta!

Tot slot: de Doctor Eckstein favorieten van José

José vertelt dat haar favoriete lijn de Collageen serie is. Waarom? José: “Omdat ik het een hele prettige fijne ruikende lijn vind en de prijs-kwaliteit is top! Als ik een specifiek product zou moeten kiezen dan kies ik voor de Collageen Balsem, deze is tevens perfect voor mij als make-up basis.”

Doctor Eckstein Collagen

De Collageen serie is een hoogwaardige verzorging voor het behoud van het perifere vochtgehalte, de elasticiteit en spankracht van de huid. De hoofdwerkstoffen zijn mariene collageen en cytokine complexen (cytokinen helpen bij het afremmen van ontstekingsreacties).

José: “De producten uit de Collageen serie verhogen het vochtgehalte en de elasticiteit van mijn huid. Dat wissel ik graag af met de Repair serie in de winter.

Deze biedt optimale verzorging voor de veeleisende rijpe en door de zon beschadigde huid. Ik zou niet meer anders willen en ben erg blij dat Doctor Eckstein bijna drie decennia geleden op mijn pad is gekomen.”

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

doctor eckstein

 

beautyjournaal shop

Lees ook