Zalig voedend en boordevol antioxidanten

06:37 - 03:58
luistertijd 06:37 - leestijd 03:58

Het is alweer enige maanden geleden dat ik begon met het gebruiken van de Ultimate Supreme lijn. De nieuwste lijn voor de verouderende huid met heerlijke stoffen en een mooi huidgevoel!

Paradepaardje

Deze lijn is voor Doctor Eckstein het paradepaardje. De meest luxe maar ook meest hoog geconcentreerde anti-aging verzorging, zoals het merk zelf zegt, met een focus op krachtige natuurlijke antioxidanten voor optimale huid-weerbaarheid.

Toen ik Verena Eckstein, kleindochter van de oprichter, in het najaar van 2018 ontmoette bij distributeur Cosinta in Zoetermeer, vertelde ze mij dat deze Supreme lijn een exclusief project van haar moeder was geweest. Gericht op 50+ vrouwen.

Ik vond dat zo ontzettend leuk. Moeder en dochter werken samen in het bedrijf, samen met zoon en broer Michael. Verena focust op Millennial skincare, mama op vrouwen in de overgang, zoon Michael nam onlangs een mannenlijn voor zijn rekening.

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Prachtige glow

Ik had nog nooit producten van Doctor Eckstein gebruikt, ik ben echt groot fan geworden. Deze luxe lijn is het waard, het voedt en verzorgt. Geeft mijn huid een prachtige glow. Deze skincare laat me nimmer in de steek; niet in de zomermaanden als mijn huid na de zon verzorging nodig heeft, niet in de wintermaanden en tussen kuurtjes door als mijn huid onverwacht droog wordt.

It’s truly loving care….

Zowel de Ultimate Day als Night care, en het serum bevatten een prachtig concentraat van de Echinacea plant, met krachtige anti oxidatieve eigenschappen voor de huid. Antioxidanten spelen in deze serie überhaupt de hoofdrol, maar daarover later meer.

Alle producten zijn vrij van siliconen, kunstmatige kleurstoffen en dierlijke stoffen. Er wordt geconserveerd met phenoxyethanol.

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Ultimate Supreme Day Balm

De dagcrème is een heerlijke stevige balm in een pompflacon, die onmiddellijk een voedend effect geeft. Lijntjes en droogheid worden geminimaliseerd. Het is een heerlijke crème onder je foundation, vooral als je een beetje glow op je gezicht wilt hebben. De crème hydrateert je huid de hele dag lang en voelt zijdezacht aan.

Wat zit erin?

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Ultimate Supreme Night Cream

Ook zo’n vriendin in barre tijden, als je huid echt meer voeding nodig heeft. Waar veel crèmes je toch in de steek laten als het om krachtige hydratatie gedurende de nacht gaat, kun je hier absoluut op vertrouwen. Omdat het een heel rijke crème is, ook een beetje pasteus uit de pompflacon komt, heb je er maar weinig van nodig.

De crème is ook perfect afgestemd op de dagcrème en het bijzondere serum, dat ik straks nog bespreek. Je merkt gewoon dat wanneer je het als drie-eenheid gebruikt, je huid er echt heerlijk fris uit komt te zien, een mooie glow krijgt en prachtig doorvoed blijft.

Wat zit erin?

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Ultimate Supreme Aronia concentrate

Dit is echt het paradepaardje uit deze nieuwe lijn. Wat een prachtig serum, daar wil ik grootverpakkingen van hebben 😉

Het serum hydrateert waanzinnig goed en houdt je huid soepel en zacht, zelfs zonder toevoeging van de dag- of nachtverzorging! Dus tijdens hele warme, klamme dagen is dit al een standalone topper.

Het serum heeft een heel bijzondere lila kleur en dat heeft het te danken aan de hoge concentratie Aronia bes, een super antioxidant. En deze bes wordt bijgestaan door andere antioxidanten als caroteen, echinacea, troxeturine en tocoferol, ofwel vitamine E.

Wat is er zo bijzonder aan de Aronia bes?

Deze bes (ook wel zwarte appelbes genoemd), die van nature in het oosten van de Verenigde Staten voorkomt bevat de meeste anthocyanen. Een stof die een zeer krachtig antioxidant is en wordt gewonnen uit de celvloeistof van planten. Anthocyanen zijn vele malen krachtiger dan vitamine C en E.

Het gebruik van anthocyanen uit Aronia in cosmetische producten is nog relatief nieuw, zo vertelt Verena Eckstein ons. Het is een superfood, waarvan de laatste jaren pas ontdekt is hoe effectief ze is bij bescherming van hart en bloedvaten, het maagdarm kanaal en de lever. Indianen gebruikten het al om thee mee te maken. Het is goed voor het immuunsysteem.

Het Aronia extract wordt gecombineerd met andere antioxidanten om de stabiliteit te garanderen, zodat het langer kan werken op de huid.

Bijzonder bij het aanbrengen is dat je huid voor een paar seconden een lila waas krijgt, maar dit trekt snel weg. Het serum werkt in perfecte synergie met de dag- en nachtcrème.

Shop Doctor Eckstein producten hier online

 

Mijn conclusie

Zoals ik al aangaf, ben ik erg te spreken over deze lijn. Het is een pareltje in het enorme aanbod van cosmeticaproducten. Als mijn producten op zijn, aarzel ik ook niet om ze te bestellen. Dat kan namelijk ook super eenvoudig via de webshop van Doctor Eckstein 😉 Lees hier meer mooie verhalen over de producten en de mensen achter Doctor Eckstein op BeautyJournaal.

 

beautyjournaal shop

 

Lees ook