Huidverzorging gebaseerd op de populaire skinbooster filler Profhilo!

05:56 - 03:33
luistertijd 05:56 - leestijd 03:33

Het is altijd leuk om te zien als een producent van mooie fillers ook een crème of serum in de markt zet. Het is slim, want als je als filterproducent alles van hyaluronzuren weet, dan is de stap naar een mooie crème snel gemaakt.  

De Italiaanse producent IBSA deed dit ook: het introduceerde de crème Profhilo Haenkenium. Geen eenvoudige naam voor een crème, maar het heeft wel een historie! IBSA is namelijk ook producent van de nu razend populaire Profhilo skinbooster. Heel veel cosmetisch artsen werken er al mee.  

Profhilo Haenkenium

Iedereen fan van Profhilo skinbooster 

De Profhilo skinbooster geeft een mooie hydratatie aan de huid en stimuleert collageen (typen 1,3,4 en 7) en elastine, en zelfs vetweefsel, met heel zuiver hyaluronzuur. Mooi als je een huid met veel fijne lijntjes hebt. Men noemt dit bio-remodelling. Het is geen filler, omdat het geen volume geeft. Het maakt de huidlagen weer steviger en gezonder.   

Hyaluronzuur boost & bescherming profhilo serum

En nu is er dus de Profhilo Haekenium crème voor gebruik op de huid. Een mooi hyaluronzuur (HA)-Complex met Salvia Haenkei, dat IBSA zelfs patenteerde. Deze stof vertraagt de afbraak van het natuurlijke hyaluronzuur in je huid door aanvallen van vrije radicalen. Het product belooft een onmiddellijke hydratatie en bescherming van de huidbarrière tegen oxidatieve stress. Huidirritaties worden verlicht, evenals roodheid.  

 

Wat er zo goed is aan hyaluronzuur 

Over hyaluronzuur heeft BeautyJournaal al veel geschreven. Goed gedocumenteerd zijn deze artikelen met achtergronden over hyaluronzuur, en een nieuwsitem over de kracht van hyaluronzuurfillers specifiek in de verouderde huid. 

In de huid en op de huid 

Profhilo Haenkenium bevat 0,2% hyaluronzuur. Dat is mooi maar hoe zit het me de opneembaarheid? Het bevat zowel hoog- als laagmoleculair hyaluronzuur. Het hoogmoleculair HA dringt in de huid en geeft hydratatie van binnenuit, omdat het heel krachtig water kan vasthouden. Het laagmoleculair HA blijft op de huid liggen als een beschermende film, en geeft de huid ook een heerlijk glad gevoel.  

hyaluronzuur

Dus, aan de buitenkant worden de fijne lijntjes als het ware glad gestreken en van binnenuit vult het de huid iets op door lokale vochtbinding en geeft de huid iets volume. Hoe meer vocht in de huid, hoe beter de cellen hun werk kunnen doen. Optimale hydratatie draagt zo bij aan het regenererend vermogen van de cellen in de huid.  Zo krijgt de huid haar soepelheid en veerkracht terug.  

Ook kalmerend na behandeling 

Je gebruikt de crème tweemaal daags. Het wordt ook geadviseerd na een esthetische behandeling zoals peelings, fillers, micro-needling om de geïrriteerde huid te kalmeren en het normale niveau van huidhydratatie te herstellen. 

Dit zit erin! 

Hyaluronic acid (sodium salt) 0.2% Haenkenium (R) (Salvia Haenkenium extract) 0.25% purified water, disodium EDTa, Xylitylglucoside, anhydroxylitol, xylitol, polyethylene methacrylate, C14-22 alcohols and c12-20 alkyl glycoside, isononyl isononanoate, cococaprylate caprate, hydroxyethyl acrylate, sodium acryloyldimethyltaurate copolymere, squalane, polysorbate 60, L-arginine, phenoxyethanol, benzoin acid, dehydroacetic acid, ethylhexylglycerin. 

Wat vind ik ervan? 

Om te beginnen: een hele fijne pompflacon verpakking. Per pompje komt er precies een juiste hoeveelheid uit voor mijn gezicht. Een bolletje op je vingertop is voldoende. Dit lijkt in eerste instantie weinig, maar het laat zich heel gemakkelijk verdelen. Zuinig in gebruik dus!   

profhilo

Het heeft een zijdezachte textuur. Je masseert het in enkele seconden met de vingers in je huid tot het helemaal is opgenomen. Het trekt snel in de huid en daarna geeft het geen problemen bij het aanbrengen van de foundation.  

Gemotiveerd 

Het is voor mij een prettig ritueel geworden tweemaal daags. Ik ben gemotiveerd, omdat ik ook zie wat het met mijn huid doet. Net na het opbrengen voel je een lichte huidaanspanning. Ook is de gladheid en zachtheid direct voelbaar.  

Al na een paar dagen heb ik echt het idee dat dat huid meer aangespannen aanvoelt. Hij voelt ook super gehydrateerd aan, en heeft een frisse teint, ook fijnere poriën.  

profhilo seeum

Lydia’s huid voor en na de Profhilo Haenkenium Crème

Gladdere huid 

Na een maand zijn de lachplooien in mijn wang wat minder aanwezig, de verticale lip plooitje zijn wat minder scherp. Ik zie ook dat mijn pigmentvlekjes in de zomermaanden niet zijn toegenomen. Natuurlijk gebruik ik een goede zonbescherming, maar ik heb het gevoel dat deze crème ook preventief werkt. 

Ik vind dit een heel mooi hybride product. Eigenlijk een serum en crème ineen. Het hydrateert als een serum en verzacht en voedt als een crème. Zonder plakkerigheid. Mijn foundation glijdt er moeiteloos overheen 

Waarom wilde ik dit testen? 

Ik heb een eczeem- en allergie gevoelige huid. Aangezien dit product ook geadviseerd wordt voor herstel van een geïrriteerde, overgevoelige huid na een esthetische behandeling, durfde ik het wel te proberen. Ook omdat het van een hoog aangeschreven firma is die koploper is op het gebied van hyaluronzuurproducten voor de esthetische cosmetiek.  

profhilo haekenium

Ik ben huiverig voor spuitjes, ik heb dus ook geen fillers in mijn gezicht. Op deze manier kan ik toch van een hoogwaardig hyaluronzuurproduct gebruik maken.  

Mijn eindconclusie 

Ik ben heel enthousiast over dit product. Wat beloofd wordt, lijkt heel aardig te kloppen. Mijn gevoelige huid accepteert het, het plakt niet, maakt glad, houdt de hydratatie op peil, en voor 65 euro vind ik dat je heel veel goeds krijgt! 

 

Lees ook