Hayri Hortoglu en Sanne Wissels geven oplossingen voor vaatjes, pigment en mijn slappe huid

05:00 - 03:00
luistertijd 05:00 - leestijd 03:00

Onlangs was ik, Monique – uitgever van BeautyJournaal – te gast bij de Amstelzijde Kliniek in Ouderkerk aan de Amstel, bij cosmetisch arts (en directeur) Hayri Hortoglu en huidtherapeute Sanne Wissels.

We bespraken een aantal issues die typisch voorkomen bij vrouwen die ouder worden: de verslappende halshuid en kaaklijn, rimpelvorming en rode adertjes in het decollete en pigmentvlekken. Waarbij de laatsten bij mij in mijn hals wel heel erg aanwezig zijn als (mogelijk) gevolg van parfumgebruik vroeger op de huid en latere retinolpeelings waarbij adequate zonvermijding niet helemaal goed is gegaan, en dan nog aanleg, denk ik.

De arts en de huidtherapeute leggen in deze film haarfijn uit wat mijn situatie is, en natuurlijk wat ik eraan kan doen!

De pigmentvlekken in mijn hals

De pigmentvlek in mijn hals heb ik al vele jaren, maar hij is de laatste twee jaar wel heel erg zichtbaar geworden. Voorheen speelde het in de zomer een beetje op en verdween het in de winter. Nu oogt het in de zomer als een flinke vlek vol spikkels, waarbij het middendeel van de hals wit blijft en het aan weerskanten zichtbaar is – vooral links. Ik heb eens retinolpeelings gehad en ik vermoed dat het daarna erger geworden is. Soms kijk ik er met verbazing naar. Gelukkig is het met foundation wel te camoufleren.

Super IPL als behandeling

Hayri vertelt dat het met het MaxG handstuk van de Icon IPL apparatuur heel mooi te verhelpen is. De Icon is een multifunctioneel apparaat voor huidverbetering dat zowel met laser kan werken als met ‘intense pulsed light’ – en sterker nog – dit apparaat geeft een krachtiger bundel dan IPL. Hayri vertelt: ‘De handstukken zenden alleen dat licht uit het spectrum uit, dat voor een specifieke behandeling nodig is. Hierdoor kan er veel selectiever worden behandeld dan met gewone IPL en neemt de effectiviteit sterk toe. Tijdens de behandeling vind er tegelijkertijd koeling plaats voor bescherming van de huid, en voor extra comfort na behandeling.’

monique bij amstelzijde kliniek

Het kippennekje, ofwel een verslappend halsvelletje

Een lastig issue, waarbij je geneigd bent om steeds vaker met je hoofd iets verheven te zitten, zodat de slapte van de hals minder opvalt. Niet te doen dus. Met Hayri praat ik ook over het verstevigen van de hals- en kaakspieren met speciale oefeningen. Hij is er echter geen voorstander van, want te stevige spieren verhogen de kans op te strakke zg. platysma banden, die je dan weer heel erg gaat zien en wat ook verouderend oogt. In de film legt hij precies uit wat hij bedoelt.

Hayri gebruikt het liefst hyaluronzuur injectables om de kaaklijn weer iets te verstrakken en Botox om eventueel zichtbare platysma banden te verzachten. In de film legt Hayri ook uit wat een halslift kan doen in mijn gezicht.

Super vind ik ook het idee om skinboosters te injecteren: dit zijn werkzame stoffen die we ook in cosmetica aantreffen maar via hele kleine injecties dieper in de huid komen en dus echt het huidaspect kunnen verbeteren. Zeker ook als je dunne halshuid verslapt en dus ook gaat rimpelen. Hayri gebruikt hiervoor ondermeer Profhilo.In de film zie je voor- en naresultaten ervan.

Hij vertelt: ‘Profhilo is een dunne gel op basis van ultra puur hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt van nature in de huid geproduceerd en kan tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden. Na inspuiting blijft Profhilo 28 dagen dagen in de huid en geeft langzaam hyaluronzuur af. Dit zorgt voor weefsel stimulatie doordat de aanmaak van 4 typen collageen en elastine gestimuleerd wordt. Dit wordt bioremodelling genoemd en zorgt voor huidverjonging en verstrakking. Je huid wordt heel goed gehydrateerd en zal veel jonger ogen.’

Verrimpeld en verslapt decolleté

Huidtherapeute Sanne Wissels ziet duidelijk zonschade op mijn huid in dit gebied. Zichtbare vaatjes, huidverslapping en pigmentvlekjes. Voor de bruine en rode vlekken kan Sanne de MaxG apparatuur inzetten om de teint te egaliseren maar ook de huid weer wat steviger te maken, legt ze uit in de film, terwijl ik mijn huid inspecteer.

Ook legt ze uit dat Profhilo heel mooi ingezet kan worden om deze dunner wordende huid weer stevigheid te geven.

Lees ook