En het wonder geschiedde…

04:09 - 02:29
luistertijd 04:09 - leestijd 02:29

De Moroccanoil Extra Volume Shampoo en Conditioner zijn geschikt voor fijn en futloos haar, zoals het mijne. Volgens mijn kapper heb ik veel fijne haren – en daardoor al met al nog wel een redelijke bos – en die fijne structuur zorgt er nu juist voor dat mijn haar uit zichzelf niet aan volume doet. In geen enkel opzicht. Wanneer ik mijn haar na het wassen niet in model breng, valt het recht naar beneden. Ik ben dan ook erg benieuwd naar deze volumelijn van Moroccanoil.

Arganolie

Arganolie… Onmisbaar in de producten van Moroccanoil.

Eerst even iets over de ingrediënten: wat zit er in en wat zit er niet in?

Zowel de shampoo als conditioner zijn verrijkt met arganolie. Daar staat Moroccanoil uiteraard ook om bekend. Daarnaast zijn voedende ingrediënten zoals avocado olie, zijde, rozemarijn extract, jojoba extract en kamille extract toegevoegd.

De shampoo en conditioner bevatten geen alcohol en conserverende parabenen. Ook zijn ze vrij van Sodium Lauryl Sulfaat (SLS), een ingrediënt met schuimvormende en ontvettende eigenschappen. SLS is lange tijd in opspraak geweest vanwege zijn irriterende werking en wordt daarom door fabrikanten soms achterwege gelaten. Zo ook door Moroccanoil.

Opmerkelijk is ook het feit dat de shampoo vrij is van fosfaat. Hiermee lijkt Moroccanoil niet alleen een bijdrage te leveren aan vol en levendig haar, maar ook aan het milieu. Via ons afvalwater komt er de laatste jaren namelijk een overschot aan fosfaat in het oppervlaktewater terecht, waardoor het natuurlijke en biologische evenwicht is verstoord. Ik vind het een nobele gedachte dat je op deze manier invullen kunt geven aan het adagium ‘een beter milieu begint bij jezelf’.

Moroccanoil FlessenMijn eerste indruk en gebruik

De verpakking ziet er zomers en stijlvol uit. Ik begin met de shampoo en bemerk dat deze zich wat lastig laat verdelen, alsof je er erg je best op moet doen. Mijn eerste reactie is om nog meer shampoo te gebruiken, maar later blijkt dat niet juist te zijn.

De Moroccanoil Extra Volume Shampoo is namelijk voorzien van een sterk geconcentreerde formule die veel water aantrekt. Hierdoor is het van belang om de shampoo te gebruiken in combinatie met veel water. Dus als het verdelen lastig gaat: meer water toevoegen in plaats van shampoo.

De shampoo heeft een zeer bescheiden Moroccanoil geur. Er is slechts een vleugje parfum toegevoegd; dit ingrediënt staat dan ook helemaal onderaan de INCI lijst.

Na het wassen van mijn haar breng ik een kleine hoeveelheid conditioner aan. Deze laat zich juist heel goed verdelen en smelt als het ware in mijn haar. Wederom die fijne Moroccanoil geur, maar nu een stukje sterker. Heerlijk! Zo wordt haren wassen een beleving.

In het volgende filmpje laat Moroccanoil zien hoe je de shampoo en conditioner gebruikt voor het beste resultaat:

https://www.youtube.com/watch?v=0C7HD2EIrOA#t=15

Niet stylen?!

Om goed te kunnen beoordelen wat de shampoo en conditioner precies doen voor mijn haar, besluit ik om mijn haar niet te stylen, maar gewoon op te laten drogen.

En wat er dan gebeurt, mag allicht een klein wondertje worden genoemd… mijn haar droogt ‘boller’ op dan normaal. Het ligt niet plat op mijn hoofd en voelt inderdaad levendig en verzorgd. Nadat mijn haar is opgedroogd, kan ik het makkelijk borstelen en in model brengen. En nog een fijne bijkomstigheid: die heerlijke Moroccanoil geur blijft de rest van de dag merkbaar.

Profielfoto CorineEindoordeel

De Moroccanoil Extra Volume Shampoo en Conditioner komen hun claims absoluut na. Ik heb in het verleden al vele volumeshampoos en –conditioners gebruikt, maar die halen het bij lange na niet bij deze van Moroccanoil. Mocht je fijn haar hebben zoals ik, dan kan ik je de Extra Volume Shampoo en Conditioner van harte aanbevelen.

Lees ook