Beschermt tegen hitte en geeft je haar een mooie glans

03:34 - 02:08
luistertijd 03:34 - leestijd 02:08

Ghita test Moroccanoil Heat Protection SprayVoor deze review ging ik aan de slag met de Heat Protection Spray van Moroccanoil die mijn haren zou beschermen tegen o.a de föhn en stijltang.

De claims:

Iedereen die enige interesse heeft voor beauty is inmiddels wel bekend met argan olie en de vele voordelen hiervan. Ook ik koop al langer shampoos en huidoliën met dit heerlijke ingrediënt.

Het snelgroeiende merk Moroccanoil is het troetelkindje van de Canadese Carmen Tal. Toen zij, na een volledig mislukte haarkleuring, tijdens een reis door Israël ten einde raad een salon in stapte voor hulp en na een behandeling met argan olie met een glanzende gezond ogende bos de salon weer verliet, besloten zij en haar man Ofer onmiddelijk de distributierechten te claimen op dit ‘haarwondermiddel’.

Moroccanoil is inmiddels een snelgroeiend bedrijf dat hun producten enkel bij erkende adressen laat verkopen. In Nederland zijn dit hoofdzakelijk exclusievere kapsalons. Morrocanoil is dan ook een favoriet onder haarstylisten geworden.

Heel fijn dat ik dit nu van BeautyJournaal mag testen dus.

De test:

Persoonlijk vind ik de verpakking van de spray al fijn. Heerlijk zomers ziet het er uit, met die prachtige azuurblauwe kleur. Over de geur kan ik kort zijn: hemels! Al mag er voor mij ietsjes minder alcohol in. En ik moet handigheid krijgen in de dosering. Wederom ga ik de (spray-) mist in, ik ben niet zuinig genoeg met het product. Ergo: vettig haar.

Dit is mijn eigen schuld dus de volgende keer zorg ik dat ik, zoals aangegeven, de spray zo’n 8 a 10 cm van mijn haar houd zodat de mist zich goed kan verspreiden en zich niet op één plek concentreert.

Hemelse geur, niet te dichtbij sprayen

Dit is de geur die je wilt als je iets exclusievere haarstyling producten aanschaft. De glans versterkende eigenschappen van dit product komen het beste tot hun recht als het haar met een borstel geföhnd word, of met een steiltang gestyled word, kwam ik achter. Dan ‘seal’ je de glans het mooist in je lokken. Dat je een warmte tool moet gebruiken, staat vast, het heet niet voor niets een heat protection spray: het beschermt je haar tijdens de behandeling tegen de hitte.

GhitaGhita concludeert:

Eerlijk gezegd is mijn haar in een te goede conditie om een significante metamorfose wat betreft haarherstel te zien.
Wel voelt mijn haar stevig en minder droog na het stylen.

Voor BeautyJournaal testte ik eerder een heat protector en blow dry express primer (die de droogtijd verkort) van Redken en ik moet eerlijk bekennen dat ik nu trouw elke keer een heat protector gebruik en overtuigd ben van het belang hier van.

Ik denk dat dit ook een geweldig product is voor mensen met een beschadigde haardos en die zijn er veel nu na de zomer, dus aan hen zou ik deze spray absoluut aanraden. Ook voor mensen die hun haar blonderen lijkt mij dit een heel fijn en geschikt product, en mensen geen beschadigd haar hebben maar wel warmtestylers gebruiken? Kopen! Bescherming is altijd nuttig, en dit ruikt echt zo heerlijk. Alleen daarom al krijgt het van mij een dikke 10!

Shop jouw Moroccanoil producten hier online.

Lees ook