Monique heeft haar ultieme zomerfoundation gevonden

03:26 - 02:04
luistertijd 03:26 - leestijd 02:04

Ai,ai, ai….vernieuwing zit niet altijd in de werkzame stoffen, soms ook gewoon in de basisformulering om een nieuw gevoel op de huid te laten ontstaan. We schreven hier al over bij de introductie van Olaz Whip cream die luchtig als slagroom aanvoelt en absoluut geen vettigheid achterlaat (lees hier...), Chanel overtreft nu mijn stoutste verwachtingen.

Wat Chanel ontwikkeld heeft in haar prachtige teint-serie Les Beiges voor de zomer is echt om te smullen. Zo lekker dat je hoopt dat het niet meer uit de collectie gaat! Luchtigheid all-over en een prachtige, zachte glow. Chic en fris….

chanel les beiges waterfresh tint

Waterfresh tint, ook wel Eau de Teint genoemd, draag je als een onzichtbaar tweede huidje, en toch is het een foundation. De ultrafijne, waterachtige geltextuur is te danken aan een slimme mix van water en olie die zodanig met elkaar zijn vermengd dat ze geen emulsifier nodig hebben om samen te smelten. In de gelbasis zitten microfijne druppels met pigment die vrijkomen zodra je de gel met de bijbehorende kwast over de huid uitsmeert.

chanel les beiges waterfresh tint

De sensatie van het aanbrengen is ook heerlijk, het is namelijk verkoelend! Zalig! En omdat je de koelte van het aanbrengen voelt, ervaar je ook waar je de ogenschijnlijk transparante gel al hebt aangebracht. Binnen enkele seconden zie je een hele zachte foundation glow op je huid verschijnen, die ook een mooie subtiele dekking geeft en een satijnglans.

Ik ben er verslaafd aan. Zo mooi. De Sheer tint is verkrijgbaar is zes huidtinten.

Shop Chanel Waterfresh foundation hier online

 

Ik maak mijn look af met het nieuwe Healthy Glow Sheer Powder. Ik zeg wel nieuw, maar dat is het eigenlijk niet, maar wel in de Les Beiges collectie! Het is geen standaard poeder om mee af te werken.

chanel les beiges sheer powder

Ook dit product heeft weer iets verrassends transparants. Let op, wat aanvankelijk wil je er veel van opbrengen omdat je het niet direct waarneemt, maar het lijkt wel met de temperatuur van je huid mee te deinen: het hecht zich en geeft een prachtige satin finish en een lichte caramelachtige kleur met glow. Een outdoor glow, zoals Chanel het noemt.

Als je in de spiegel kijkt, ben je verrast, je denkt….he, wat ziet mijn teint er mooi uit. Fris, alsof je lekker buiten bent geweest, licht zongekust. En dat allemaal uit een flesje en een doosje….zonder inspanning.

Shop Chanel Healthy glow sheer tint powder hier online

 

BeautyJournaal’s uitgever Monique Lindeboom

 

Dank je wel, Chanel!

Lees ook:

Lees ook