Foundation op waterbasis, verdraagzaam voor iedere huid!

04:05 - 02:27
luistertijd 04:05 - leestijd 02:27

Foundation test! MUA Lydia kan niet zonder MAC Face and Body

Inmiddels is MAC Face and Body foundation een cult-favoriet van professionele make-up artiesten over de hele wereld. Een foundation die ik al jaren gebruik, zowel in mijn werk als privé. Ik probeer regelmatig iets anders uit, maar deze foundation blijft toch mijn favoriet.

Dus ik hoop dat hij nooit uit de collectie gaat…

Allereerst vanwege het natuurlijke effect. Een vloeibare lichtgewicht formulering op waterbasis. Je kan hem opbouwen van een lichte tot middelmatige dekking.

MAC Face and Body Foundation

MAC Face and Body geeft je huid een mooie glow, een gezonde uitstraling. De foundation is verkrijgbaar in heel veel tinten. Voor de koele huidtinten en voor de warme huidtinten.

Shop hier online

Ik heb ze allemaal en kan dus eindeloos mixen voor de juiste tint

Soms doe ik dat ook op verzoek voor een vriendin of klant. Zoals voor Wende Snijders, voor haar optredens.

Ik raad je sowieso aan altijd twee tinten te kopen, zodat je zelf kan mengen. Op die manier heb seizoen de juiste kleur en kan je zelf de mengverhouding aanpassen.

MAC Face and Body Foundation

De verpakking: super simpel, no-nonsens

Ik ben del op deze knijpflessen van MAC. Ze geven geen geknoei en doseren gaat super simpel.

De foundation is gemakkelijk aan te brengen met zowel een kwast, sponsje of je vingers en makkelijk te blenden.

Ik breng hem zelf het liefste aan met een kwast en geef de foundation een paar minuten om zich te zetten. Dit omdat MAC Face and Body op waterbasis is en daardoor wat langer vochtig blijft op de huid. Daarna dep ik lichtjes na met een sponsje.

Shop hier online

 

MAC Face and Body FoundationEen fijne lichtgewichte textuur

Je voelt de foundation daardoor bijna niet zitten op je huid. Na de paar minuutjes ‘zetten’ poeder ik af met de losse ultrafijne MAC Prep and Prime poeder in de kleur transparant voor een natuurlijke look. Of de compact MAC Blot poeder voor een meer matte dekking. Op deze manier blijft de foundation goed en lang zitten, de hele dag.

Een foundation hoeft van mij niet super verzorgend, anti-aging etc…te zijn. Daar gebruik ik een goede dagcrème voor, alvorens de foundation aan te brengen.

Shop hier online

 

Geschikt voor elk huidtype

MAC Face and Body is dermatologisch getest, niet-comedogeen en tot slot veilig voor de ogen. Je kunt hem dus dicht op de oogcontour aanbrengen.

Ik heb nog nooit iemand gehad die een huidirritatie kreeg van dit product. Terwijl ik echt honderden, zo niet duizenden modellen heb opgemaakt in mijn carrière als make-up artist.

Een SPF in foundation hoeft van mij niet

MAC Face and Body bevat geen SPF. Dat hoeft van mij ook niet. Foundations met een SPF, daar geloof ik ook niet zo in, omdat ze nooit genoeg zonbescherming kunnen bieden. In de zon dus altijd eerst een goede SPF aanbrengen!

Shop hier online

Lees ook