Op zoek naar een goede foundation? Patricia en Mandy delen hun favorieten!

04:53 - 02:56
luistertijd 04:53 - leestijd 02:56

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

De artikelenreeks Foundation Season kan je inmiddels niet zijn ontgaan op BeautyJournaal. Onze testers vertellen je alles over hun favoriete foundation en geven tips voor het aanbrengen en het selecteren van de juiste kleur. Vandaag zijn schoonheidsspecialiste Patricia en fotomodel Mandy aan het woord.

Patricia: Clarins True Radiance

Op het moment is mijn favoriete foundation van Clarins, True Radiance. Deze foundation geeft een middelmatige dekking met een hele mooie natuurlijke glans als finish.

Mooie glans

De licht reflecterende pigmenten in de foundation zijn een echte toevoeging, want deze kaatsen het licht terug. Zo lijkt je huid egaler, de teint oogt frisser en je huid krijgt een gezonde glow.

Mijn uitgebreide make-up routine start met de concealer

Ook van Clarins, namelijk de Instant Concealer 01. Deze is extra dekkend op de lichte rosacea op mijn wangen en op de donkere kringen onder mijn ogen, zonder poederdeeltjes achter te laten op de huid.

Shop Clarins concealer hier online

 

Foundation op lichaamstemperatuur brengen

Op de rug van mijn linkerhand gaan een paar pompjes van de foundation. Dit doe ik omdat de foundation dan al op lichaamstemperatuur komt en zo mooi versmelt in de huid. Met mijn (schone) vingers van mijn rechterhand breng ik de foundation aan.

Geen penseel, geen beautyblender of sponsjes

Ik ben van mening dat bij het gebruik van dergelijke sponsjes er veel van je kostbare product verloren gaat in het sponsje. Een penseel vind ik vaak streperig werken, met de vingers gaat voor mij gewoon sneller en egaler.

Een hele belangrijke stap na de foundation is shapen met een bronzer

En please… doe dit! Want mensen, het houdt niet op na een foundation, he? Nee, nu begint het!

Foundation haalt alle natuurlijke kleur uit je huid, je MOET daarna shapen….

Foundation (en zeker een dekkende) haalt alle natuurlijke kleur uit je huid. Eigenlijk zie je er niet uit, als je een foundation hebt aangebracht, want je hebt de huid geheel geëgaliseerd en dus ook dat natuurlijke blosje op de wangen (voor een deel) weggewerkt.

Daarom ga je inkleuren met je bronzing poeder door de contouren aan te zetten, inclusief de wangen of onder de wangen voor een smaller lijkend gezicht. Met de bronzing geef je de huid diepte en warmte op een natuurlijke manier.

NAGEKOMEN MEDEDELING: Clarins True Radiance blijkt niet meer geproduceerd te worden, en is bij enkele retailers nog te koop, zo laat het merk weten. Een mooi alternatief is de foundation Skin Illusions, en die koop je hier.

 

Mandy: Mac Studio Fix Fluid

Mijn favoriete foundation is die van Mac Studio Fix Fluid. Zelf ben ik MAC visagiste en ben helemaal fan van hun make-up producten.

Ik houd van een natuurlijke look, dus gebruik er maar heel weinig foundation, of meng het door mijn dagcrème. Ik breng de foundation het liefst aan met de beautyblender (sponsje met punt), zo kan ik er ook goed bij rondom mijn neus.

Shop Mac Studio Fix hier online

 

Met toegevoegde SPF

In deze foundation zit een SPF15 en door mijn dagcrème zit een SPF30. Zo ben in de zomers, maar ook in de winter goed beschermd.

Matte finish die lang blijft zitten

Het fijne vind ik dat deze foundation van MAC een matte finish geeft en lang blijft zitten. Dat is ook bij mijn fotoshoots ideaal. Alleen gebruik ik dan een iets dikkere laag.

Geschikt voor de onzuivere huid

Omdat ik af en toe last heb van onzuiverheden heb ik gekozen voor deze foundation, omdat het huidverzorgende ingrediënten bevat, absorbeert en is het olievrij.

Lees ook