Sabine gaat van high-end naar budget…

04:15 - 02:33
luistertijd 04:15 - leestijd 02:33

Foundation Season: Sabine verruilt Chanel voor Catrice

Een goede foundation is voor mij echt de basis van een mooie make up. Onzichtbaar, maar wel dekkend en egaliserend. De ene keer matterend, de andere keer met een lichte glans of glow! Altijd de rode gloed in mijn gezicht verhullend. En dan het liefst ook nog met een SPF en tegelijkertijd vochtinbrengend. Dat is wel zo’n beetje mijn wensenlijstje.

Ik ben mega loyaal aan een goede foundation

En heb dan ook lang verkering gehad met Chanel Vitalumiere Fluide de Teint Eclat. Verhelderend, met een lichte glans, en een mooie dekking.

Shop Chanel Vitalumiere hier online met korting

 

Chanel VitalumiereEnige minpuntje: gemiddeld genomen kost Vitalumiere rond € 50 (maar bij Ici met korting, zie hierboven;-)

Best wel een investering. Ik ben een keer overgestapt naar heerlijke BB en CC creams uit Frankrijk. Goede prijs kwaliteit verhouding. Mooie dekking, natuurlijke glow van de huid en bovendien een vochtinbrengend bestanddeel. Lees mijn artikel hier nog eens.

Heerlijk. Die extra moisturizing factor is voor mij een echte plus

Maar ook van deze BB en CC creams heb ik na een lange periode afscheid genomen. Het kleurenspectrum is net niet breed genoeg om aan mijn behoefte te voldoen. Het laatst wat je wilt, is een kleur die niet matcht. Een bleek masker op een gebruinde hals, of een te donkere scheiding bij de kaaklijn Gruwelijk…….

En daar kwam een paar jaar geleden mijn stap terug naar Chanel

Ik liep op een vrije dag de Bijenkorf in Amsterdam in en werd verleid om in de stoel te komen zitten. Een prachtige jongen met the most fabulous eyebrows ging mij overtuigen van een nieuwe foundation.

Met “the magic wand” (jawel… de toverstaf), een heerlijk kwastje werd de Sublimage Le Teint van Chanel aangebracht op mijn huid. Een crème vermomd als foundation. Mijn huid was heerlijk verzorgd. Mijn teint fris, glanzend en egaal. Dit was een feestje.

De kwast helpt om de foundation mooi aan te brengen. Geen strepen, geen ophopingen van een overvloed aan foundation.

Maar ook Sublimage Le Teint is niet goedkoop

Een potje kost al gauw rond de € 125

Shop de prachtige Chanel Sublimage Le Teint hier online met korting

 

En hoe komt het dan dat je van een pot foundation van € 125 naar een van € 6,99 overstapt?

Een aantal maanden geleden was ik mijn potje Sublimage vergeten toen ik bij mijn vriendje in Utrecht was. Om een nieuwe pot te kopen, vond ik een beetje overdreven. In de Kruidvat stond ik voor een van mijn meest favo schappen: Catrice. Een mooi flesje met pipet viel mij op. Ach 7 euro, why not. En daar begon ik aan de volgende verkering: HD Liquid Coverage Foundation.

Catrice foundation

Het aanbod aan kleurstellingen was niet breed, maar ik vond wel een passende teint.

Shop Catrice hier online

 

De claims: Last up to 24H, Mattifying, Second skin effect.

Een vrij vloeibare liquid, die met mijn (ik had hem gelukkig nog bewaard) “magic want” prettig is aan te brengen. Een mooi dekkende foundation, zonder volledig af te dekken. In tegenstelling tot mijn eerdere foundations matteert deze perfect. Even wennen, iets minder glow, maar vind ik stiekem ook wel mooi…

Catrice foundation

De foundation heeft geen SPF (maar die smeer ik zelf toch al) en heeft geen voedende/moisturizing werking. Maar oef… wat is die prijs kwaliteit verhouding goed. Ik word er totaal vrolijk van en kan het je zeker aanraden even langs het Kruitvat te gaan.

Catrice foundation

 

Lees ook