De mooiste kleur voor haar Aziatische huid

03:54 - 02:20
luistertijd 03:54 - leestijd 02:20

Foundation Season: tips van Su voor het kiezen van de juiste kleur met Lookx

Mooie en natuurlijke make-up valt of staat met de juiste basis. Een goed matching foundation is daarbij de eerste stap. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het vinden van de juiste kleur helaas nog niet zo makkelijk is. Juist vanwege deze ervaring en jarenlange speurtocht naar dé perfecte match, wil ik graag mijn inzichten en lessen op dat gebied met je delen.

Su Chen zonder foundation

 

Het is belangrijk dat je weet welke ondertoon je huid heeft

Pak je de verkeerde kleur, dan kan een foundation je er grauw, flets of te geplamuurd uit laten zien. De Aziatisch huid, zoals de mijne, heeft over het algemeen een gele ondertoon, zoals je op de volgende foto kunt zien.

Zoek dus allereerst uit of je een warme, koele of neutrale ondertoon hebt. Soms kan je dit achterhalen via de binnenkant van je pols. Bij blauwe/paarse aders is de kans groot dat je een koele ondertoon hebt. Bij groene aders een warme ondertoon. Kan je dit niet bepalen (dit zie je vaak bij een olijfkleurige huid) dan heb je een neutrale ondertoon.

foundation tips

Zomer- en wintervariant

Nee, niet van je foundation. Van je huid. Hoewel veel vrouwen ook een lichtere foundation voor de winter in huis hebben en een donkerder foundation voor de zomer, wanneer ze een gebruinde huid hebben. Maar dat bedoel ik hier niet.

Mijn eigen huid heeft een zomer- en wintervariant qua ondertoon. Zomers moet ik op zoek gaan naar een geel/olijf ondertoon. In de wintermaanden alleen een gele ondertoon. Ook je ondertoon wisselt dus met de seizoenen. Het is dus slim om zowel in de zomer als in de winter je ondertoon te bepalen met bovenstaand foefje.

Tips van Su om de juiste kleur foundation te vinden

Foundation tips

Op dit moment ben ik verknocht aan LOOkX foundation

In de kleur Sand. Dit is een crème foundation die smelt op mijn huid. De foundation geeft een matte en poederachtige finish. Erg zuinig in gebruik met een natuurlijke en optimale dekking.

Tips van Su voor het ‘naturel’ aanbrengen van foundation

Ik breng deze foundation op twee manieren aan. Soms met een foundationkwast en daarna verdeel ik het product egaal met een foundation brush. Wanneer ik juist een lichte(re) dekking wil, dan meng ik een klein beetje foundation met mijn dagcrème. Dit verspreid ik vervolgens met mijn vingertoppen.

Ik werk mijn foundation altijd uit richting mijn hals. Stop je bij je kaaklijn, dan is de kans groot dat je daarmee juist een maskereffect creëert.

Als finishing touch breng ik een beetje rouge aan. Dat geeft een levendige kleur terug, zeker als je een zeer dekkende foundation gebruikt die het natuurlijke blosje van je wangen afdekt.

Su links zonder foundation, midden met foundation en rechts met foundation en blusher

 

Shop Lookx foundation hier online

 

Lees ook