Kersen en poederige viooltjes smelten samen in een fruitig bloemige geur

04:24 - 02:38
luistertijd 04:24 - leestijd 02:38

Guerlain La Petite Robe Noir Velours is de nieuwste telg in de inmiddels best grote familie La Petite Robe Noire. In de kledingkast van Guerlain, is deze ‘velvet dress’  een variatie op alle zusjes. Ze wordt aangekondigd als “completely essential, extremely irresistible, chic & glamoureus”.

Dat belooft wat!

Een waar parfumhuis

Sinds 1828 heeft Guerlain meer dan 1100 geuren ontwikkeld en blijven zij met regelmaat nieuwe parfums creëren. Ook deze geur is ontwikkeld door Guerlain’s meester-parfumeur Thierry Wasser, geassisteerd door parfumeur Delphine Jelk. Zij was betrokken bij een ander heerlijk parfum van Guerlain: Mon Guerlain.

Ik las over de nieuwe ‘velours’ en ik werd lekker gemaakt door de compositie: zwarte kers, viooltjes en tonkaboon. Iets fris, iets aards en iets zoets. Hoe zou dat ruiken?

Shop hier online

 

De jurkjes in de kast

Als parfumaddict schaam ik me diep dat ik nooit eerder een La Petite Robe Noir geur had geroken. Ik ben dan ook direct naar de dichtstbijzijnde parfumerie gegaan om de andere ‘jurkjes’ te ruiken en zo de gehele ‘kledingkast’ een beetje te leren kennen;-)

De verpakking

Guerlains legendarische flacon in hartvorm heeft een moderne twist gekregen in deze serie. Alle flacons hebben dezelfde vorm, maar wel net even een ander jurkje er op.

De flacon is mooi geslepen, van glas. De hartvormige dop is omwonden met een sierlijk roze Guerlain lintje. Door de roze vloeistof heen dringt het silhouet van the little black dress aan je op.

Shop hier online

 

”A velvet dress full of audacity, embroidered with black roses and hemmed with a delicate note of violet.”

Is dit fluwelen jurkje extremely irresistible?

De top noot opent met licht-zure zwarte kersen, frisse bergamot en fruitige mandarijn. Heerlijk voor deze tijd van het jaar! Fris en warm.

Na een tijdje vloeit de topnoot over in het hart waar de poederige geur van viooltjes, iets bloemigs van roos en een lichte gourmand geur van amandelen vrijkomt. UIteindelijk wordt de geur zoeter, dankzij tonkaboon, maar nimmer te zoet, daar zorgt een noot van thee wel voor en een zweem van patchouli.

La Petite Robe Noire Velours is ingedeeld als een bloemig fruitig parfum. Dat snap ik wel. De frisse kers maakt haar minder zoet.

Door het poederige van de viooltjes wordt zij zacht en vrouwelijk. Dat poederige herinnert mij overigens aan de poederdoos van mijn moeder, wat ik zelf een heel klassieke geurnoot vind.

Ik vind ‘Velours’ een verleidelijk parfum. Ik zie een kanten jurkje, elegant, maar niet tuttig. Eerder een tikkeltje uitdagend. Een geur voor een stijlvolle moderne vrouw.

Shop hier online

 

Esther’s eindoordeel

La Petite Robe Noire Velours kan zowel overdag als ’s avonds heel goed gedragen worden. Eigenlijk elk jaargetijde, maar het voorjaar en de zomer zijn wel favoriet voor mij voor deze geur. De knisperende frisheid waarmee geopend wordt, en die langzaam overgaat in een zwoelere zachtheid.

De geur blijft ook heerlijk zacht om je heen te ruiken, dat beamen mensen ook als ik Velours draag. Als ik ’s avonds uitga, spuit ik nog heerlijk een beetje bij.

Shop hier online

 

 

Lees ook