Voor een soepele en superzachte huid!

07:58 - 04:47
luistertijd 07:58 - leestijd 04:47

Esther test hydraterende skin care van Collistar Idro-Attiva

Een lijn van Collistar die 72 uur detox en hydratatie belooft, en eind vorig jaar werd gelanceerd. De complete lijn is gebaseerd op mijn lievelingsbloem, de pioenroos, en dan ook nog de Italiaanse…

Collistar is een 100% Italiaans cosmeticabedrijf opgericht in 1983 in Milaan

Vanaf 2003 werd het de opvolgende 14 jaar het best verkochte cosmeticamerk in parfumerieën. In Italië wordt het merk in ongeveer 2500 parfumerieën en warenhuizen verkocht.

Collistar

Ti Amo Italia

In 2014 ging Collistar van start met het Ti Amo Italia-project. Met dit project promoot Collistar de Italiaanse ingrediënten in haar producten. Samen met de Universiteit van Sienna onderzoekt zij de actieve werkstoffen in planten die in Italië hun oorsprong vinden.

Esther van Gent

Schoonheidsspecialiste Esther is fan van Fiat en… goede skincare!

Zo is eerder ook de samenwerking tussen Collistar en de Fiat 500 ontstaan. Twee typische Italiaanse merken, die in 2016 een make-uplijn op de markt brachten, Ti Amo 500. En laat ik nou zelf fan zijn van Fiat. Eens kijken of ik ook fab wordt van Collistar, voor mij een merk dat ik niet zo vaak gebruik,

Hydratatie is wat wetenschappers bezig houdt vandaag de dag

Water en hydratatie is namelijk de eerste behoefte van ons lichaam en dus ook van onze huid. Vooral in de winter kan de vet-vochtbalans van de huid gemakkelijk ‘van slag’ zijn (in dit artikel van huidexpert Ahmet Turkkani lees je er meer over). De wetenschappers van Collistar richtten zich bij de ontwikkeling van de Idro-Attiva lijn dan ook op het interne basismechanisme van de NMF (natural moisturizing factor). De producten uit de lijn ondersteunen dit mechanisme.

Pioenroos met detox effect

Daarnaast werd een plantenextract uit pioenroos toegevoegd, dat de huid regenereert en een anti-oxidante werking heeft. Samen met het Idro-Attiva complex, welke langdurige hydratatie en volumeverhogende effect geeft, is dit een goede combinatie tegen celoxidatie.

Ik test de volgende producten:

Collistar Anti-Pollution Balm

Antipollution Balm, Intense Moisturizing SPF 20

Een hydraterende dagverzorging met SPF 20. In de witte crème zitten kleine roze jojoba balletjes, welke oplossen zodra deze met de huid in aanraking komen en vervolgens vitamine E vrijlaten. Naast de pioenroos en het hydraterende Idro-Attiva complex, wat in alle producten als basis is, zit hier ook een krachtig cacao extract in. Cacao staat erom bekend dat het huidschade, veroorzaakt door blauw licht, aanpakt.

Shop hier online

 

Collistar Anti-Pollution Balm

Het product is verpakt in een glazen potje met roze deksel. De crème ruikt zacht naar pioenrozen en voelt ook erg zacht aan op de huid. En inderdaad… zodra je begint te smeren, lossen de microbolletjes op. Mijn huid vindt deze crème erg lekker. Mijn huid is gehydrateerd en heeft een mooie glans na het gebruik van dit product. Alleen jammer van de lage SPF, ik had hier liever minimaal 30 gezien.

Concentrated Moisturizing Micro-gel + 3D Hyaluronic Acid

Een zeer geconcentreerde hydraterende gel met 3D hyaluronzuur. Ook in deze moisturizing Micro-gel zitten kleine bolletjes verwerkt. Ook dit product ruikt heel licht naar pioenrozen en is een wat vollere gel.

Collistar Micro-Gel

De gel laat een heel dun, superzacht laagje op de huid achter. De bolletjes zijn gevuld met hyaluronzuur.

Wat mij hier echter bij op valt, is dat deze bolletjes niet zo gemakkelijk oplossen als de bolletjes in de balm. Elke avond blijven er wat gelei achtige kleine velletjes achter op mijn huid. Buiten dat, is het een heel fijne gel die echt voelbaar en zichtbaar de huid diep hydrateert. De gel kan alleen gebruikt worden, maar mag ook als extra boost ook onder een moisturizer.

Shop hier online

 

Eye Hydro-gel Ice Effect

Het lijkt een mascara als je de verpakking zo ziet. Deze gel is speciaal voor de oogzone, welke direct wallen en donkere kringen zou moeten bestrijden, de rimpels glad zou moeten strijken en de zwellingen en blauwe kleur moet bestrijden. Als je de claims van het product mag geloven.

Collistar Eye Hydro Gel

Speciaal aan deze ooggel is de applicator, en dan kom ik weer terug op de mascara. De applicator trek je ook uit de kleine flacon, net als een mascaraborsteltje. Echter is dit geen borsteltje, maar een applicator van keramiek, welke een instant ice-effect moet geven. Het voelt wel lekker fris aan, maar een instant ice-effect is wat overdreven. De gel smeert gemakkelijk uit en geeft een fris en gehydrateerd gevoel. Het effect op kringen en rimpels kan ik niet goed testen, aangezien ik deze niet heb.

Shop hier online

 

3-in-1 Micellar Milk

Een zachte reiniging voor ogen, gezicht en lippen, zonder gebruik van water. Het is een vrij dunne milk die op een watje aangebracht dient te worden om gezicht en ogen te reinigen van make-up, onzuiverheden en vervuiling. Ik houd ervan om met water te reinigen, dus dit product was voor mij wel even wennen.

Collistar Milk

Ik ben toch na een paar dagen de milk met mijn handen gaan inmasseren en met lauw water gaan afspoelen. Dit voelde voor mij prettiger. De milk is wel heel erg dun, het lijkt net melk (maar tja, what’s in a name… het blijft natuurlijk een milk).

Los van de bovenstaande ‘bezwaren’ vind ik het een erg fijn product. Op een zeer zachte manier verwijder je gemakkelijk de oogmake-up en mijn huid is na gebruik erg schoon, zonder dat hij uitdroogt.

S.O.S. Moisturizing Hydro-Mask

Eigenlijk zou een S.O.S. Moisturizing Hydro-Mask niet eens hoeven in deze lijn. Tenminste, als je alle producten gebruikt. Ze zijn namelijk ontzettend hydraterend voor de huid. Dat is toch wel de rode draad door deze review en mijn voorlopige conclusie.

Shop hier online

 

Collistar S.O.S. Moisturizing Hydro-Mask

In de sommige situaties is dit masker een mooie aanvulling. Als de huid te lang blootgesteld is aan de zon of aan koude wind bijvoorbeeld.

Het masker is roze van kleur en voelt ontzettend fris op de huid. Dus zeker na zonnebaden is dit een aanrader, even tien minuutjes laten intrekken en daarna afspoelen. Is het koud weer met een gure wind of ben je op wintersport, dan kun je het masker in de nacht gebruiken door het in te masseren tot het volledig is opgenomen in de huid. De volgende ochtend word je met een superzachte, vollere en soepele huid wakker.

Eindoordeel

Fijne producten voor een zacht prijsje. Ze doen wat ze beloven, met een superzachte huid als resultaat.

Shop hier online

Lees ook