Wat een schitterende poedertinten!

05:36 - 03:21
luistertijd 05:36 - leestijd 03:21

Wella Professionals inspiratie: 50 shades of pastel blond voor Corine

Het kan je zo langzamerhand niet meer zijn ontgaan… Het BeautyJournaal testteam was eerder dit jaar te gast bij Wella Professionals in Rotterdam voor een hair make-over.

Als redactie coördinator was ik belast met de organisatie, het regelwerk, de fotografie, het redigeren van de reportages van het testteam. Het manusje-van-alles dus, samen met de uitermate lieve, behulpzame en doortastende Ana van Wella Professionals.

Wella Professionals

Helemaal in mijn rol van manusje-van-alles, inclusief fotograaf.

Een tester zonder vervoer? Hup… even een app-groep oprichten. Speciale dieetwensen? Snel nog even doorgeven aan Ana. Dit alles gelukkig met een schitterend resultaat. Laat ik de reportages van het testteam nog even voor je op een rij zetten:

 

Wella Professionals

Het leuke van fotograferen is dat je ‘gestolen momentjes’ mag vastleggen. Op deze foto Monique en het dochtertje van Karmelita, dat de smaak van het kappersvak te pakken had…

Tussen de bedrijven door

Hoewel het initieel niet de bedoeling was, wist Ana mij toch nog – geheel tussen de bedrijven – door in te plannen voor een hair make-over. En wat een cadeautje! Niet per se omdat ik een make-over nodig had, maar wel omdat het me veel nieuwe inzichten heeft gegeven.

Structuur in adviesgesprek

“Wat had je zelf in gedachten?” Een gevleugelde uitspraak bij veel kappers in Nederland. Niet bij Wella Professionals, want daar neemt de hair stylist rustig de tijd om samen met de klant een vragenlijst in te vullen, waarbij alle elementen van een goed advies aan bod komen. Op deze manier ontstaat structuur in het adviesgesprek. Een paar voorbeelden uit mijn vragenlijst:

 

Wella Professionals Consultatie

Wella Professionals Consultatie

“Alles mag, als het maar blond is”

Dat waren letterlijk mijn woorden tijdens het adviesgesprek. Ik ben al jaren blond (lees: geblondeerd) en het bevalt me uitstekend. Ik zie er daardoor minder snel bleek uit, kleding en make-up staat me beter. Soms wel eens tot teleurstelling van Monique: “Ah joh, probeer eens iets anders. Dat blond is al 100 jaar uit.”

Wella Professionals

Mijn consult: “Alles mag, als het maar blond is.”

Het is meteen ook de restrictie die ik aan mijn Wella Professionals hair stylist meegeef. De overall eerste indruk moet ‘blond’ blijven. De rest maakt me niet uit. Lengte, model, wel of geen laagjes… daarvoor geef ik me over aan de expertise van het Wella Education Team.

Wella Salon Finder

 

Chique en sophisticated

Tijdens het bespreken van de kleur vliegen de termen als champagne, zilver, rosé goud me om de oren. Het klinkt chique, sophisticated en dat spreekt me wel aan. Nou vooruit dan en we gaan aan de slag.

Wella Professionals kleuren

Mijn haaraanzet krijgt een iets donkerder kleur voor wat diepte. In de lengtes krijgt mijn haar afwisselen een champagne en rosé kleur. Wat ik zelf niet kan zien, maar de andere testers wel, is dat er een schitterend vlechtwerk ontstaat achter op mijn hoofd. Da’s pas vakmanschap!

Wella Professionals Kleuren

Kort en stijlvol

Daarna gaat de schaar erin. En flink ook. Geen jongenskoppie, maar gelukkig een stijlvol model. De dagen na de make-over hoor ik regelmatig dat mijn nieuwe kapsel aan Prinses Diana doet denken. Een groter compliment kan je mij niet geven. Want wat een prachtvrouw was dat!

50 shades of blond

Over stijlvol gesproken… ik ben ook ontzettend blij met de kleur. Zoveel kleurschakeringen en daardoor zoveel diepte in mijn haar. En wederom op een chique en sophisticated manier. Geen kakofonie aan kleuren.

Wella Professionals Corine

Invigo Blonde Recharge houdt de kleur mooi koel

In mijn goodiebag van Wella Professionals tref ik de shampoo en conditioner van Invigo Blonde Recharge aan. Twee hele fijne producten die in de weken na de make-over mijn 50 shades of blond mooi koel houden.

Wella Invigo Blonde Recharge

De Invigo Blonde Recharge Shampoo voorkomt dat mijn haar gelig wordt en gaat een warme gloed tegen. Wat heel fijn is aan deze zilvershampoo is dat hij niet snel paars doorslaat. Dat overkomt me nog wel eens met zilvershampoos van andere merken. Ook de Conditioner bevat paarse pigmenten en werkt dus heel goed samen met de shampoo.

Wella Salon Finder

 

Mijn eindoordeel

Eigenlijk spreekt een foto meer dan duizend woorden. Laat ik daarom mijn voorfoto en nafoto even naast elkaar zetten:

Wella Corine Voor

Voor: vooraanzicht.

Wella Corine Na

Na: vooraanzicht.

Wella Corine Voor

Voor: achteraanzicht.

Wella Corine Na

Na: achteraanzicht.

De variatie in blondschakeringen is adembenemend. 50 shades of blond. En misschien nog wel meer… Ook vind ik het treffend hoe goed dit kapsel bij mijn wensen past. Alle woorden die tijdens het consult aan bod zijn gekomen, zie ik terug in mijn haar: stijlvol, chique, sophisticated. En Monique? Ook zij is tevreden mijn Blond 2.0.

Wella Professionals Testteam

Lees ook