Een overzicht van de trends wereldwijd, aldus de make-upbeurzen

04:06 - 02:28
luistertijd 04:06 - leestijd 02:28

Internationale make-up trends

De beautywereld verandert in rap tempo. Trends volgen elkaar niet alleen snel op, of moeten we ze eigenlijk maar hypes noemen dan? Onder invloed van de wereldwijde beautybeleving zien we ook grote verschillen in beleving. Onze journalist Hans brengt in kaart wat momenteel speelt bij vrouwen in het wereldwijde umfeld, aan de hand van een presentatie die verscheen tijdens de MakeUp show in Chicago. Een beurs waar iedere zichzelf respecterende ondernemer in make-upproducten naar toe gaat;-)

Inclusiviteit en autonomie

https://www.instagram.com/p/BpW8HfIBndf/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=2snk0u4k6fd7

Het zijn twee hele belangrijke thema’s die ook een enorme invloed hebben op de make-uptrends van dit moment. Tijdens de Makeup Show Chicago vertelde de wereldberoemde visagist James Vincent, die werkte met sterren als Lady Gaga, Reese Witherspoon en Jane Fonda, en fotografen als David Lachapelle en Mike Ruiz, wat de belangrijkste make-uptrends op de rode loper, voor de camera en in het dagelijks leven zijn. Er zijn veel verschillende trends maar de onderliggende boodschap is altijd: omarm wie je bent en laat dit aan de wereld zien!

Op de Instagram post zien we Melanie Murphie uit Ierland, die influencer is voor Wella Professional, bi-seksueel, make-upgirl en wat dies nog meer. Ook op haar YouTube kanaal onthult ze haar veelzijdigde persoonlijkheid uitgebreid.

Je eigen huid

Zijn wie je bent en daar trots op zijn – dat heeft ook grote invloed op hoe we onszelf opmaken. Dit jaar, en ook volgend jaar, is een huid die er ook daadwerkelijk uitziet als huid, oftewel een natuurlijke, zachte en iets matte make-up die nauwelijks zichtbaar is, iets wat veel te zien is op de rode loper, de catwalk en de sociale media. Volgens Vincent flatteert deze transparante, warme make-up ieder type gezicht. Bekijk hier een video die Monique ooit maakte erover;-)

Glazen huid

Huid die er uitziet als glas is populair aan het worden door K-beauty, een make-up trend die is overgewaaid uit Korea. Volgens deze trend moet de huid er geheel transparant en porie-loos uitzien, alsof hij is gemaakt van helder glas. Lees ook meer op BeautyJournaal erover.

Felgekleurde ogen

eyeliners-trend-spring-emerald-groend

Felle, strategisch geplaatste kleuren die worden gebruikt als oogschaduw, als eyeliner en als mascara. Volgens Vincent straal je met deze felle kleuren zelfvertrouwen en autonomie uit.

Grafisch

Volgens Vincent is een grafische eyeliner een uitkomst voor deze herfst. Gedurfde en opvallende eyeliner, zoals ‘blokkerig’ of juist ‘vlekkerig’ aangebracht, is een makkelijke en snelle manier om met de vorm van je ogen te spelen en geeft meteen een opvallend resultaat.

Glitterati

Van eyeliner en oogschaduw tot lipliner en lippenstift: glitter is alom aanwezig dit najaar. Volgens Vincent kan glitter niet alleen erg elegant zijn maar kan het je make-up ook een opvallend accent geven. Gebruik het spaarzaam en overdrijf niet! “Het gaat om de balans”, zo zegt hij.

Rookgordijn

Smokey eyes kennen we allemaal, maar de smokey eyes van dit najaar zijn anders. Niet meer hard en hoekig maar zacht en sexy. Volgens Vincent zijn met name smokey eyes met verschillende texturen helemaal hot. Gebruik hiervoor verschillende soorten make-up, zoals poeder, glitter, kohl en gel.

 

Lees ook