En lees alles over de gloednieuwe Pro Peelings!

11:20 - 06:48
luistertijd 11:20 - leestijd 06:48

Dermalogica tips! Personaliseer je peeling voor maximaal resultaat

Je celvernieuwing vertraagt drastisch bij het ouder worden. Oplopend van 20 dagen bij jongvolwassenen tot meer dan 30 dagen bij oudere personen. Gevolg: de huidskleur en –textuur veranderen.

Regelmatig peelen voorkomt huidtoon- en textuurveranderingen

Er ontstaan fijne lijntjes en rimpels, pigmentschade en in sommige gevallen acne. Een chemische peeling is dan een van de meest effectieve manieren om deze huidveranderingen aan te pakken.

Shop Dermalogica hier online

 

Iedere huid is anders

Aangezien iedere huid anders is en één huid ook meerdere problemen kan vertonen, is het bij het inzetten van chemische peelings belangrijk dat een peeling volledig gepersonaliseerd kan worden.

Welke peeling heeft welke sterkte?

Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk om te weten welke sterkte de peeling heeft, op basis van welke ingrediënten hij werkt en hoe hij optimaal aangebracht kan worden. In dit artikel legt Dermalogica je uit waar je op moet letten en hoe jij jouw maatwerk peeling kiest, samen met een expert.

dermalogica peeling behandeling

Chemische peelings een uitstekende behandeloptie voor veel verschillende huiddoelen

Variërend van het verminderen van tekenen van huidveroudering en hyperpigmentatie, het verbeteren van de huidtextuur en hydrateren van de huid.

Shop Dermalogica hier online

 

Verwijderen van flinterdunne huidlaagjes

Hoewel de manier van toepassen kan verschillen, werken de meeste peelings op dezelfde manier. Ze verwijderen de bovenste huidlagen om zo de celdeling en –vernieuwing te stimuleren en verbeteren de textuur en uitstraling van de huid.

Onderverdeeld in vier categorieën, gebaseerd op diepte en effect op de huid

1. Zeer oppervlakkige peelings

Veelal gebruikt voor acne, hyperpigmentatie en tekenen van veroudering. Deze peelings beïnvloeden het stratum corneum en gaan tot aan het stratum granulosum.

2. Oppervlakkige peelings

Deze peelings exfoliëren in de epidermis tot aan de basale laag. Ze behandelen tekenen van huidveroudering, acne en pigment.

3. Medium diepe peelings

Deze peeling bereikt de bovenste lagen van de dermis tot aan de papillaire laag. Ze behandelen oppervlakkige littekens en solar keratosen, maar zijn ook effectief in het behandelen van hyperpigmentatie en veroudering.

4. Diepe peelings

Deze peeling gaat in de dermis tot voorbij de papillaire laag tot aan de reticulaire laag en behandelt hevige voortijdige veroudering, diepe rimpels en littekens.

Shop Dermalogica hier online

 

Alleen door de huidtherapeut…

Vanwege de diepte kunnen medium diepe en diepe peelings uitsluitend worden toegepast door een huidtherapeut.

dermalogica ultra bright peel

Wat is het verschil tussen professionele peelings en thuispeelings

Hogere concentraties, lagere pH-waarden en op maat gemaakt

Peelings ontwikkeld voor gebruik door huidprofessionals, zoals de nieuwe Pro Power Peel van Dermalogica, zijn vaak hoger in concentratie, bevatten een lagere pH en kunnen gepersonaliseerd worden voor betere resultaten. Deze formuleringen zijn niet beschikbaar voor thuisgebruik.

Shop Dermalogica hier online

 

Milder om vooral dofmakende huidcelletjes te verwijderen

Peelings voor thuisgebruik zijn vaak een stukje milder. Ideaal voor snelle en gemakkelijke verwijdering van oppervlakkige, dofmakende dode huidcellen.

Thuispeelings zijn ook heel geschikt om de huidtolerantie thuis te kunnen opbouwen en de huid voor te bereiden op een krachtige professionele peeling. Of om in te zetten tussen professionele treatments in om de resultaten te onderhouden.

Wat maakt een peeling effectief?

De effectiviteit van een chemische peeling is afhankelijk van verschillende factoren. Van de huidconditie tot aan de applicatiemethode. Door rekening te houden met de deze factoren kun je als huidexpert de behandeling beïnvloeden en het resultaat voor je klant optimaliseren.

dermalogica peeling behandeling

De huid moet altijd voorbereid worden, lees waarom…

Een klant met een schrale of vochtarme huid zal meer prikkelingen en irritatie op de huid ervaren, omdat de ingrediënten dieper in de huid zakken.

Shop Dermalogica hier online

 

Door de huid voor te bereiden op een peeling kan een teveel aan irritatie worden vermeden en zodoende het resultaat worden verbeterd.

Voorbereiden kan ook met de nieuwe thuispeeling Rapid Reveal Peel

Dit ‘primen’ van de huid kan met zowel behandelingen, als producten voor thuis. Denk hierbij aan thuispeelings zoals de nieuwe Rapid Reveal Peel van Dermalogica of andere exfoliërende producten.

Een peeling heeft een goed begin nodig: ‘preppen’

De huid dient goed schoon te zijn en ontvet. Hiervoor is een effectieve prepping solution belangrijk. Vervolgens speelt ook de manier waarop een peeling wordt aangebracht een rol in penetratiediepte.

Shop Dermalogica hier online

 

Betere opname van stoffen

Zo kan inmasseren de productabsorptie ondersteunen. Maar omdat dit de doorbloeding stimuleert, kan dit ook leiden tot heviger erytheem, gevoeligheid en irritatie.

Werken met een gaasje, een kwast of een wattenstaafje – waarom?

Applicatietools zijn daarom een interessante optie om de absorptie te controleren: met een gaasje kan meer van de peeling op de huid worden gebracht dan met een kwast. En met een wattenstaafje kunnen bepaalde gebieden plaatselijk en doelgericht worden behandeld.

Match je ingrediënten met je doel

Chemische peelings hebben een variatie aan ingrediënten en verschillen vaak in pH en concentratie.

Werkzaam op verschillende niveaus in de huid – hoe diep gaan ze?

Zo hebben alpha hydroxyzuren (AHA), beta hydroxyzuren (BHA) en thrichloorazijnzuur (TCA) allen een verschillende moleculaire grootte en zullen ze daarom de huid op andere niveaus penetreren. Dit maakt dat ieder zuur past bij de behandeling van verschillende huidcondities.

dermalogica peeling behandeling

Keratolytische ingrediënten verweken de verbindingen die de dode huidcellen bijeen houden

Hierdoor laten dode huidcellen makkelijker los en schilferen af. Hierdoor wordt de huid een stuk zachter en gladder, met een frisse, stralende uitstraling als resultaat.

Shop Dermalogica hier online

 

Waarom alphahydroxyzuren zo veelzijdig zijn

De meest veelzijdige groep peeling ingrediënten zijn de AHAs (waaronder melkzuur, glycolzuur, amandelzuur en appelzuur). AHAs zijn in water oplosbaar en kunnen worden gebruikt in verschillende concentraties voor verschillende effecten op de huid.

Cliënten kunnen ze thuis in lage concentraties op dagelijkse basis gebruiken om de huid geleidelijk te exfoliëren. Professionele chemische peeling bevatten hogere concentraties, waarmee je de epidermis aanzienlijk sneller kan exfoliëren.

Waarom betahyroxyzuren zo nuttig zijn

BHAs, zoals salicylzuur, zijn in olie oplosbaar. Dit maakt ze een uitstekende optie voor cliënten met een vette of acnegevoelige huid. Ze kunnen de huid tot diep in de follikels en talgklieren penetreren, waarbij ze verstoppingen kunnen oplossen.

Kerato-coagulerende ingrediënten verhogen de celdeling en –vernieuwing

Keratocoagulerende ingrediënten (zoals TCA) dragen bij aan het exfoliëren van de huid door het coaguleren van de huidproteïnen. Hierdoor wordt de celdeling en –vernieuwing verhoogd.

Het effect van ‘frosting’

Bij dit proces worden de proteïnen in de huid gedenatureerd. Dit proces kan je vergelijken met doorschijnend eiwit dat wit wordt tijdens het kookproces. Vanwege dit effect kunnen er witte plekken op de huid ontstaan, ook wel aangeduid als ‘frosting’, vooral op gebieden met ontstekingen of dehydratatie.

Shop Dermalogica hier online

 

pH en zuurgraad: shockeffect voor meer resultaat

Voor optimale effectiviteit van AHAs en BHAs dienen ze in een lage pH te worden geformuleerd. De meest effectieve pH ligt tussen 1.0 en 2.5. De natuurlijke zuurgraad van de huid ligt tussen 4.5 en 5.5.

Hoe lager de pH, hoe groter het effect

Wanneer de huid met AHAs en BHAs in lagere pH in contact komt, veroorzaakt de verandering in pH voor een oppervlakkig shockeffect van de huidcellen. Dit effect draagt bij aan afschilfering en celvernieuwing.

dermalogica ultra bright peel

DE NIEUWE PRO PEELINGS VAN DERMALOGICA

Minder agressief, maximaal resultaat

Omdat de gezondheid van de huid voor Dermalogica centraal staat, geloven we dat regelmatige exfoliatie cruciaal is voor het boosten van de celdeling en –vernieuwing.

In plaats van agressieve peelings die de huid overstimuleren en hevige ontstekingsreacties uitlokken (soms tot het punt waar de huid kans loopt blijvende schade op te lopen) kiest Dermalogica voor peelings die vaker ingezet kunnen worden en minder invasief zijn.

Door te werken met peelings die flexibel ingezet kunnen worden, kunnen huidexperts volledig gepersonaliseerde behandelingen aanbieden, wat uiteindelijk resulteert in maximaal resultaat.

Shop Dermalogica hier online

 

NIEUW! Dermalogica Pro Power Peel: krachtig, snel en maatwerk

Dermalogica is constant op zoek naar manieren om huidexperts de flexibiliteit te bieden om behandelingen volledig te kunnen personaliseren.

Daarom heeft het International Dermal Institute van Dermalogica de nieuwe Pro Power Peel collectie ontwikkeld. Een krachtige en snelle peeling die huidexperts de mogelijkheid biedt om iedere klant een unieke professionele peeling aan te bieden en daarmee de gezondheid van de huid te ondersteunen.

Complete serie van producten, zodat er steeds weer een andere peeling gegeven kan worden

Naast het feit dat het de meest krachtige en snelle peeling van Dermalogica tot nu toe is, bestaat de Pro Power Peel collectie uit een complete serie van producten die de gelegenheid bieden om steeds weer een andere peelingbehandeling samen te stellen en de klant steeds weer een andere ervaring aan te bieden.

dermalogica pro power peeling producten

De nieuwe Pro Power Peel collectie bestaat uit de volgende producten:

dermalogica facial

Shop Dermalogica hier online

 

Dit artikel word jou rechtstreeks aangeboden door Dermalogica.

Lees ook