Gezicht Marketingtrends Schone huid Zakenpraat

Trend: the glass skin, hot in Zuid-Korea

Fabienne Oonk
Geschreven door Fabienne Oonk

De Koreaanse variant op ‘dewy skin’ is hot

Trend: the glass skin, overgewaaid uit Zuid-Korea

Alles wat op beautygebied in Zuid-Korea gebeurt, is hot. De hele wereld kijkt ernaar. Van tien lagen skincare op je huid, sheetmaskers, tot alles wat glanst en glosst. Neem nu de trend glass skin, vrij vertaald de glazen huid. Wat is dat nu weer?! Simpel gezegd gewoon een huid die heel transparant is en volkomen vrij van oneffenheden. Een dewy skin zeggen de Amerikanen al twintig jaar. Het werd gepromoot onder de toenmalige topmodellen van de wereld, die werden voorgesteld als de Clean Team. Nothing new, maar wel vreselijk moeilijk te bereiken zo’n huid, if it does not come by nature;-)

We weten dat begin van dit millennium ineens de foundation ‘uit’ was onder twintigers. De huid moest er zo bleek en naturel mogelijk uitzien. Hypes komen en gaan, het is maar net wat je mooi vindt en welke influencer nu weer hot is, en voilà, daar ren je achter aan. Zo ook achter Ellie Choi uit Zuid-Korea.

Na slechts twee maanden geleden haar huidverzorgingsroutine op Instagram te hebben gezet, heeft Ellie Choi al meer dan 34.000 likes verzameld voor haar tips om deze, voor wat nu doorgaat als Koreaanse beautylook, te bereiken. De ‘glazen huid’ is sindsdien een schoonheidsideaal in Korea.

Hoe krijg je zo’n dewy skin? 

Medeoprichter van het Koreaanse schoonheids-boetiekje Glow Recipe zegt: “Na dubbele reiniging, wat een hele belangrijke stap is in de Koreaanse beautywereld, gebruik je de “7-huidmethode”, waarbij je meerdere lichtgewicht lagen hydraterende producten gebruikt, zodat de huid er vol en mollig uitziet, vergelijkbaar met de huid van een baby.” Oho jaaaaaaaa……Daar hebben we al eens over geschreven, lees maar. Drie jaar geleden zelfs al.

Wat moet je nog meer doen?

Exfoliëren

Gladde huidtextuur en helderheid zijn essentieel voor een glazige teint, dus regelmatige exfoliatie is de sleutel, zegt Chang. Ze adviseert om dit te doen met alphahydroxyzuren (AHA-peeling), die dode huidcellen verwijderen en poriën verfijnen zonder irritatie, in tegenstelling tot agressievere fysieke exfolianten die je kunt vinden in gezichtsscrubs.

Ben je op zoek naar een product met AHA erin? Lees dan eens dit artikel. En in deze rubriek vind je nog veel meer artikelen over fruitzuren.

Maskers

Als tip geeft Ellie Choi mee: “Om glans te behouden naarmate de week vordert, gebruik ik in de week een tot twee sheetmaskers.” Haar favoriet is het ‘My Real Squeeze Mask’ van het Japanse beautymerk Innisfree. Voor die glasachtige gloed die je ervan krijgt zijn deze maskers laag geprijsd. Voor €1,17 heb je al een masker! Hier te koop.

Mocht je liever een masker willen kopen in een winkel bij je in de buurt, kijk dan eens naar dit artikel, waar wij 5 verschillende maskers testen.

Water drinken en gezond eten

Ook moeten we soms eraan worden herinnerd dat we elke dag een aanzienlijke hoeveelheid water moeten drinken. Naast het feit dat je jezelf gehydrateerd houdt, vestigt Choi ook de aandacht op het belang van een dieet en wat voor effect het heeft op de huid. “Voor mij heeft het eten van gefrituurd en vettig voedsel een slechte invloed op mijn huid,” zegt Choi, die aanbeveelt veel groenten eten en te stoppen met slechte eetgewoonten. Tsja….

Lees hier meer artikelen over innovaties uit Korea

Flawless face

Een synoniem is ook de Flawless face, waarmee make-up artist Laura Mercier heel groot werd. Bekijk hier nog eens filmpje dat wij ampele jaren geleden met haar maakten:

Over deze schrijver

Fabienne Oonk

Fabienne Oonk

Fabienne is allround schoonheidsspecialiste en eigenaresse van The Browhouse in Amsterdam. Na haar studie tot schoonheidsspecialiste heeft zij twee jaar huidtherapie gestudeerd. Momenteel is zij bezig met de opleiding communicatie en loopt zij stage bij BeautyJournaal.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.