Verrassend inzicht: bestrijd roodheid met … rood!

01:50 - 01:06
luistertijd 01:50 - leestijd 01:06

Lisa Eldridge: slimme make-up tips voor roodheid en rosacea

Je kent internationaal make-up artist Lisa Eldridge ongetwijfeld van de make-up tutorials waar we op de redactie van BeautyJournaal zo dol op zijn en die we graag met je delen. Wat te denken van deze supersnelle en zomerse glossy look, of juist een super chique midnight blue smokey eye?

Maar Lisa doet veel meer dan alleen mooie looks maken; ze heeft slimme make-up tips voor vrijwel ieder probleem. Draag jij bijvoorbeeld een bril en weet je niet hoe je je ogen mooi kunt opmaken? Geen nood, Lisa weet raad.

Lisa: “Vrouwen met veel roodheid in hun gezicht lopen vaak met een grote boog om rode make-up heen, terwijl dit helemaal niet nodig is.”

Roodheid en rosacea een veel voorkomend probleem

Nu valt het dragen van een bril uiteraard in het niet bij je leven lang te kampen hebben met roodheid en rosacea. Lisa: “Rosacea is een huidaandoening die zowel mannen als vrouwen treft, maar bij vrouwen gemiddeld genomen zo’n drie maal vaker voorkomt.” Ook roodheid meer in algemene zin, bultjes, vlekjes en plekjes komen regelmatig voor en worden – vaak ten onrechte – voor acne aangezien.

 

Lees ook