Terug naar de winkel
Avene Hyaluron Activ B3 dagcrème

Clean beauty en wat prachtig geformuleerd is deze zalige dagcrème van Avene. Er zit 1,5% hyaluronzuur in en 6% niacinamide.

Avene

Clean beauty en wat prachtig geformuleerd is deze zalige dagcrème van Avene. Er zit 1,5% hyaluronzuur in en 6% niacinamide. Deze percentages helpen om je huid mooi gezond te houden. We hadden een klein interview met een wetenschapper achter deze productlijn.

Daniel Redoules vertelde ons dat door onderzoek inzichtelijk werd hoe deze bekende stoffen als niacinamide en hyaluronzuur kunnen helpen de  cellen minder gevoelig te maken voor slapende huidcellen die eigenlijk allang dood hadden moeten zijn, maar dat gebeurde niet. Deze slapende celletjes (ze heten zombiecellen en komen overal in je lichaam voor) scheiden giftige stofjes af die bijdragen aan veroudering. ‘Niacinamide, ofwel vitamine B3, heeft de fantastische eigenschap dat het de concentratie van NAD in de huid kan verhogen.

Belangrijk voor de energieproductie

NAD staat voor nicotinamide adenine di nucleotide. Het is een superbelangrijk co-enzym dat de energieproductie in de cellen gaande houdt. Meer in detail speelt het een beschermende rol voor antioxidanten, bij reparaties van celschade en bij ontstekingen.

De rol van hyaluronzuur

Ook hyaluronzuur heeft prachtige eigenschappen, vertelt hij ons. We kennen het dan wel van de vochtbindende functie waardoor je huid lekkerdere aanvoelt. In de huid gebeurt veel meer: voldoende vocht in en rond de cellen betekent dat de cellen überhaupt beter zullen functioneren. Cellen verouderen/verdrogen minder snel.

Deze productlijn is in Europa heel populair geworden en we snappen wel waarom, toen we het eenmaal zelf konden testen. Het huidgevoel is top. Lees hier meer erover.

 

Kopen

Terug naar de winkel

Shop ook