Weleda, Wella, Medik8, Rituals, RegimA, Paula's Choice, Eucerin, Biotherm...

12:00 - 07:12
luistertijd 12:00 - leestijd 07:12

De favoriete winterproducten van het BeautyJournaal testteam

De koude en gure winter is al een tijdje aangebroken in ons land en daarom heeft het testteam de favoriete winterproducten op een rijtje gezet.

Dian: Jeffree Star Cosmetics Velour Lip Scrub

Elke keer is het weer raak. De winterperiode doet zijn intrede en mijn lippen beginnen enorm droog aan te voelen. Er ontstaan zelfs kleine scheurtjes en daarnaast doet het ook nog eens ontzettend veel pijn. Gelukkig heb ik altijd mijn redder in nood bij me!

De oplossing tegen droge, gescheurde lippen is naast het gebruiken van een goede lippenbalsem ook het met regelmaat scrubben van je lippen. Dat is precies wat ik afgelopen maand volop heb gedaan met de Jeffree Star Cosmetics Velour Lip Scrub in de geur/smaak Candy Cane. Deze frisse, minty ruikende scrub doet echt wonderen voor mijn lippen. Na het gebruik van de scrub voelen mijn lippen direct zacht en glad aan.

 

Extra leuk is dat je deze scrub gewoon van je lippen af kan likken! De smaak is wel zo gevaarlijk lekker dat je moet uitkijken dat je niet het hele potje in een keer opeet, oeps. Het potje bevat ruim 30 gram, hier doe je dus super lang mee! Ik kan in ieder geval niet meer zonder, zeker niet in deze koude maanden.

Shop hier online

 

Fabienne: Biotherm Biomains handcrème

Mijn lievelings handcrème is niet te missen tijdens deze koude winter maanden. Ook behoort deze bij mijn 10 favoriete beauty producten, die ik onlangs met je deelde.

Aangezien ik vaak droge handen heb in de winter heb ik dit product altijd bij me. Het fijne aan deze handcrème vind ik dat hij snel intrekt en tegelijkertijd wel zeer goed hydrateert. Een handcrème moet voor mij niet té vettig zijn, dus deze is perfect! Daarnaast beschermt hij goed en zorgt D-Panthenol voor sterkere nagels en een soepele huid.

Shop hier online

 

 

Monique: Wella Fusion Intense Repair Mask

When the going gets tough… is daar mijn grote vriendin Fusion van Wella. Een topserie die je haar weer veerkrachtig, glanzend en goed te stylen maakt, zonder pluis en kwetsbaar gedoe. Mijn haar wordt heerlijk geseald zonder dat het slap en zwaar wordt.

Soms gebruik ik zowel de shampoo als het masker, soms alleen het masker. Het masker meng ik ook met mijn pastelroze haarverf om een mooie softpink glow te krijgen.

Lees er hier meer over Wella Fusion Intense Repair op BeautyJournaal.

 

Sylvana: Dermalogica Barrier Repair

Schilfers, droge lippen en schrale/rode wangen… allemaal symptomen die laten zien dat de winter is aangebroken. Mijn absolute favoriet in deze tijd is de Barrier Repair van Dermalogica. Ik noem het ook wel ‘ambulance in een tube’.

Deze watervrije moisturizer op siliconen basis wordt aanbevolen voor de gevoelige, rode en reactieve huid. De formule vormt een fluweelzacht beschermlaagje op de huid om deze te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het zorgt ervoor dat onze cellen bij elkaar blijven, net zoals cement bij een huis zorgt dat de stenen goed overeind blijven staan. Haver zorgt voor een intensief kalmerende werking en Teunisbloem- en Bernagiezaadolie versterken samen met siliconen de huidbarrière.

Je kan Barrier Repair plaatselijk gebruiken bijvoorbeeld op de wangen, rond de neusvleugels als je verkouden bent of als primer onder make-up. Vergeet vooral de schrale plekken op je ellenbogen niet of bij droge lippen of haarpunten. Op wintersport als beschermlaag tegen de kou. Dochter of zoontje gevallen? Hij is ook te gebruiken bij schaafwondjes of na een eventuele operatie op een (gesloten) litteken. Kortom: een must have voor deze winter!

]” class=”vce-button”]Shop hier online

 

Mandy: Paula’s Choice lippenbalsem SPF50

Deze lippenbalsem is echt mijn favoriet! Ook omdat er nog eens SPF50 in zit, is hij goed beschermend tegen schadelijke UV-stralen. Heel handig voor de wintersport en op vakantie. Hij houdt mijn huid in conditie, beschermt tegen zonneschade en gaat vochtverlies tegen.

Het product is verder geurstofvrij en smaakloos. Ik heb deze winter geen droge en schrale lippen meer!

Shop hier online

 

Corine: Medik8 Hydr8 B5 Hand Cream

Ze zeggen altijd dat je handen je echte leeftijd verraden en dat is ook zo. En eigenlijk is het daarom ook raar dat handen zo snel worden vergeten. Ik spreek uit ervaring. Want gaan er meerdere laagjes skin care op mijn gezicht… mijn handen moeten het regelmatig ontberen. Letterlijk en figuurlijk.

Deze winter ontdekte ik de handcrème van Medik8 en wat een fijn product! Een rijke, romige en boterzachte crème met Vitamine B5 en hyaluronzuur, die toch snel intrekt en een fluweelzacht huidgevoel achterlaat. De handcrème bevat bovendien een SPF25 (iets dat in de winter ook nog wel eens wordt vergeten, maar daarom niet minder belangrijk is) en beschermt tegen luchtverontreiniging door een onzichtbaar beschermlaagje op je huid te leggen. En alsof dat nog niet genoeg is… de Medik8 Hydr8 B5 Hand Cream verzorgt en versterkt ook nog eens je nagels en nagelriemen.

Tip: probeer een vast moment te vinden voor het aanbrengen van je handcrème. Bijvoorbeeld na de afwas, of tijdens het opstarten van je PC. Vlak voor het aantrekken van je handschoenen is ook fijn; door de warmte van je handschoenen trekt het product extra goed in de huid.

Shop online

 

Esther: Rituals Lip Service

Als het buiten kouder wordt, merk ik dat altijd meteen aan mijn lippen. Ze worden droog en voelen niet aangenaam aan. Zeker op de wintersport kunnen ze dan ook nog weleens springen. Ik gebruik voornamelijk de lippenbalsem van het merk waar ik mee werk in mijn salon, maar blijf altijd koopgevoelig voor andere lippenbalsems. Ik vind ze er vaak heel aantrekkelijk uitzien, ofwel in een stick ofwel in zo’n leuk blikje.

Zo ook de verpakking van de Lip Service van Rituals, mijn oog viel daar meteen op. Het is een mooi kokertje met een slank tubetje erin. De balsem bevat Amandelolie en Shea Boter wat meteen lekker zacht aanvoelt op de lippen.

Shop online

 

Karmelita: RegimA Laser Azu Repair

Omdat ik oneindig vaak mijn handen was en/of mijn handen veelvuldig met (te) warm water in aanraking komen, heb ik in de winter steevast last van kloofjes. De beste handcrème of -olie gaat natuurlijk niet werken, omdat ik die er toch weer steeds afwas. Nu gebruik ik sinds kort de Laser Azu Repair van RégimA, deze crème is perfect voor wondgenezing. Ik gebruik het in de nacht als handcrème, in de morgen zijn mijn kloofjes volledig genezen en kunnen zij er weer een hele dag tegen aan.

Met ingrediënten als granaatappel-, avocado-, borageolie, vitamine E en bisabolol is dit een echte SOS-crème die in zeer korte tijd de huid van mijn handen heelt.

Verkrijgbaar bij Elita Cosmetics

 

Sabine: Weleda Calendula Baby Wind en Weerbalsem

Een heerlijke watervrije balsem die tegen het gure weer beschermt. Het is een hele vette vaseline achtige crème die verandert in een soort olie op de huid. Heerlijk om de rauwe randjes van door de wind geïrriteerde neus, lippen en ogen mee in te smeren.

Directe verlichting en de rode droge huid is zo weer weg! Ik gebruik het eigenlijk als een extraatje in de nacht. Dat glimmende hoeft van mij allemaal niet overdag, tenzij ik op de piste sta. Het bevat allemaal fijne natuurlijke ingrediënten en kost geen drol:

Shop online

 

Patricia: Docteur Renaud Crème Rich Calmante Azulène

Mijn favoriete winterproduct is van Docteur Renaud, de Crème Rich Calmante Azulène. Deze crème gebruik ik niet dagelijks in mijn verzorgingsritueel, maar als SOS-crème op de droge schrale wangetjes van mijn dochtertjes, ter verlichting van scheeruitslag of roodheid na het scheren of voor het slapen gaan als nachtmasker.

Door de azuleenkristallen wordt de huid tot rust gebracht en gaat de huid versterken. Bijenwas werkt voedend en maakt de huid weer soepel en de lavendelolie werkt herstellend en rustgevend. Klanten in mijn salon zijn altijd blij met de heerlijke geur als ze ermee worden gemasseerd. Dit potje zou iedereen moeten hebben want de roodheid, schilfers en irritaties verdwijnen als sneeuw voor de zon! Daarover gesproken… Oh wat verlang ik naar de zon!

Shop online

 

Judith: Eucerin Urea Repair handcrème

Mijn winterfavoriet is de handcrème van Eucerin met 5% ureum. Ik ben fan van producten met ureum want het maakt je huid lekker zacht en gehydrateerd. Precies wat mijn handen in de winter kunnen gebruiken. Ze krijgen heel wat te verduren, wanneer ik mijn handschoenen weer eens vergeet op de fiets.

Ureum maakt de huid zacht doordat verhoornde cellen van de opperhuid makkelijker los kunnen laten en tevens verhoogt ureum de wateropname van de huid.

Naast ureum bevat de handcrème ceramide en andere Natural Moisturising Factors (NMF’s). Ceramide is een vettige stof en beschermt de natuurlijke huid barrière. NMF’s beperkt het vochtverlies van de huid. Deze combinatie van ingrediënten voorkomt dat ik droge trekkerige handen krijg en houdt ze lekker zacht gedurende de winter.

Shop online

 

Lees ook