System Professional, The BodyShop, The WetBrush, Yvra, Jo Malone, Annemarie Börlind…

10:10 - 06:06
luistertijd 10:10 - leestijd 06:06

BeautyJournaal testpanel favorieten oktober 2017

Ze zijn er weer… de testpanel favorieten van afgelopen maand. Met deze maand een nieuwkomer. Nee, geen nieuw product… wel een nieuwe tester. Jawel: onze columnist Mick levert voortaan ook een bijdrage aan deze rubriek.

Schoonheidsspecialiste Karmelita: BodyShop Almond Milk & Honey Cleansing Bar

Deze maand kies ik voor een product dat eigenlijk al sinds jaar en dag mijn favoriet is. Ik heb een makkelijke huid en reageer zelden op ingrediënten, maar wel reageer ik allergisch op zeep. Van handzeep tot schoonmaakproducten. Natuurlijk is zeep absoluut niet nodig, maar ik vind het altijd fijn om een zeepje te gebruiken onder de douche en dus gebruik ik al zolang ik mij kan herinneren de zeepjes van de BodyShop.

Deze zijn er in veel verschillende ‘smaken’ en sinds enige tijd hebben zij daar een nieuwe smaak aan toegevoegd. Wat mij betreft de ultieme variant en ik hoop dat de BodyShop dat zelf ook vindt, zodat deze nog heel lang in het assortiment blijft. Namelijk: Almond Milk & Honey! Een heerlijke zeep die heerlijk romig schuimt, ontzettend zacht is en fantastisch ruikt! Belangrijk: de zeep droogt de huid niet uit, je zou zelfs je bodylotion achterwege kunnen laten. Of je nu wel of geen allergische huid hebt, dan is dit zeepje echt het uitproberen waard.

SHOP HIER ONLINE

 

 

Schoonheidsspecialiste Patricia: Kérastase Resistance Bain Force Architecte Shampoo

De afgelopen maand heb ik kennisgemaakt met dit verzorgingsgamma van Kérastase. De shampoo is geschikt voor broos, verzwakt haar en gespleten punten, en belooft glanzend en glad haar, dat zacht en stevig aanvoelt. Precies wat nodig heb, want door het verven bij de kapper eens in de 8 weken en het regelmatig föhnen, zijn mijn punten makkelijk droog en soms zelfs gespleten.

De geur van een shampoo vind ik altijd erg belangrijk en dat is bij deze shampoo helemaal in orde. Heerlijk zacht van geur met een sprankeltje citrus. Je heb ook maar een heel klein beetje nodig en hij schuimt erg goed, zodat je het goed kan verdelen op de hoofdhuid en in het haar zelf. Na de shampoo gebruik ik de bijpassende conditioner op handdoekdroog haar in de lengte en de punten, laat deze 1 tot 2 minuten intrekken en dan uitspoelen.

Na het gebruik van de beide producten voelt mijn haar schoon en glad aan. Na het föhnen glanst het mooi en de punten zijn verzorgd. De overige producten uit het Resistance gamma staan al op mijn verlanglijstje!

SHOP HIER ONLINE

 

Trainee Dian: The Wet Brush

Deze maand geen make-up of huidverzorgingsproduct als favoriet voor mij, maar een tool. Ongeveer een half jaar geleden maakte ik kennis met The Wet Brush. Een merk dat haarborstels verkoopt waarmee je heel gemakkelijk door zowel nat als droog haar kamt, ongeacht de dikte van het haar. Nu heb ik van mijzelf enorm dik en redelijk pluizig haar. Borstelen was dan ook nooit een plezier voor mij. Door droog haar borstelen ging nog wel, maar er kwam geen enkele borstel door mijn natte haar heen. Totdat ik The Wet Brush probeerde.

Normaal gesproken borstelde ik mijn haar pas nadat ik het geföhnd had, tegenwoordig hoeft dat niet meer. The Wet Brush kan alles aan. Onder de douche, na het douchen en na het föhnen gebruik ik de borstel en ik vind hem fantastisch!

De haren van The Wet Brush zijn zogenaamde IntelliFlex haartjes. Ze zijn dun en flexibel, maar sterk genoeg om zelfs door mijn dikke en volle bos haren te komen. Deze borstel haalt alle knopen uit mijn haar, echt top! Het assortiment van The Wet Brush is enorm breed, voor iedereen zit er wel een borstel tussen met een leuke kleur of patroon. Ik kan in ieder geval niet meer zonder!

SHOP HIER ONLINE

 

Schoonheidsspecialiste Su: Annemarie Börlind Aquanature Eyepads

Als specialist op beautygebied is het natuurlijk een must om er ook zelf fris en fruitig uit te zien. Klanten kijken toch naar jouw huid en uitstraling. Maar na een paar korte nachten en drukke werkweken kan zelfs mijn oogcrème de donkeren kringen rond mijn ogen niet meer tegenhouden. Natuurlijk is meer slapen de beste remedie. Maar om mijn huid toch te ondersteunen en weer een frisse uitstraling te geven, heb ik de afgelopen maand regelmatig Annemarie Börlind Aquanature Eyepads gebruikt.

Deze biocellulose eyepads zijn gedrenkt in hyaluronzuur. Dit hydrateert en verzacht de huid onder mijn ogen. Door het koele gevoel wordt de bloedcirculatie weer gestimuleerd. Erg prettig bij vermoeide ogen!

En met verplicht 20 minuten relaxed op bed liggen terwijl de eyepads hun werk deden, was dit echt mijn skin saver of the month!

Lees ook Karmalita haar review over de Annemarie Börlind Aquanuture Eyepads.

SHOP HIER ONLINE

 

 

Columnist Mick: Yvra 1958 l’Essence de Presence parfum

Chauvinistisch als ik ben, zou een herenparfum van Nederland’s fabricaat altijd een streepje voor krijgen bij me. Maar dan moet die geur ook wel lekker zijn natuurlijk. Zo had ik jaren geleden bij de presentatie van de eau de toilette van Van Gils in de Autotron in Drunen graag net zo juichend gereageerd als alle aanwezige hotemetoten, maar helaas: ik vond er niks aan.

En dan is het eind 2017 en brengt beauty-auteur en stijlmeester Yvo van Regteren Altena in de lijn Yvra 1958 zijn tweede parfum uit, genaamd l’Essence de Presence en ben ik om. Zijn eerste geur (l’Essence de Essence) vond ik al fijn, maar deze is goud. En gelukkig geen goud van Oud, de trend in geurenland. Geen diep donker bos, maar een waar de zon door de bomen schijnt. Met o.a. mijn favoriete bestanddeel Vetiver. Toen ik vorige week dit parfum droeg, toen zei mijn meisje: ‘Lekker ruik je.’ Als in: lekker lekker. En dan kan je dag niet meer stuk.

SHOP HIER ONLINE

 

Bureaucoordinator Corine: Jo Malone English Oak & Red Currant Cologne

Het merk Jo Malone heeft op mij altijd een betoverende uitwerking. Schitterende geuren in evenzo schitterende verpakkingen. Met stores die een lust zijn voor het oog. En als je het beetje treft, dan zit er in zo’n store ook nog een kunstenaar die op speciaal verzoek een mooi Anton Pieck achtig tafereeltje schildert op jouw kersverse aankoop. Klaar terwijl jij wacht. Want Jo Malone verkoopt beleving. Een childhood memory in een flesje. Dat is meer dan alleen een parfum.

Parfumista Cindy testte eerder al Jo Malone Wood Sage & Sea Salt. Je leest haar review hier.

Afgelopen maand ontdekte ik English Oak & Red Currant. Een heerlijk herfstige eau de cologne, die perfect past bij deze tijd van het jaar. Denk aan een eikenbos bij een opkomend najaarszonnetje. De geur van rode aalbes en de rasp van mandarijn.

Met een vleugje witte muskus om de geur wat zachter de maken. Minder fruitig, minder zomers. English Oak & Red Currant is een unisex geur (zoals de meeste geuren van Jo Malone, aangezien herinneringen niet mannelijk of vrouwelijk zijn…) en daardoor voor sommige vrouwen misschien iets te ‘mannelijk’. Ik vind ‘m echter heerlijk, vooral in het weekend. Open haard aan, glas wijn erbij. De geur van knisperend brandhout. Uit de haard én van Jo.

SHOP HIER ONLINE

 

BeautyJournaal’s uitgever Monique: System Professional Silver Shampoo + ColorFresh Silver met Pink (mix)

Waarmee ik mijn licht-blonde tot grijze haar koel van toon kan houden. Ik laat hem 5 minuten intrekken. Omdat ik dol ben op een hele subtiele pink parelmoer waas over mijn haar eindig ik met een flinke dot cremespoeling in mijn handpalm waar omheen ik een cirkeltje ColorFresh 0/8 Silver leg waaraan roze haarverf is toegevoegd.

Een mix die mijn kapper Mark van Westerop heeft gemaakt voor me om thuis mijn kleurtoon te onderhouden. Het kleine beetje bij het conditioneren zorgt voor een mooie koele poederachtige waas over mijn ‘blonde’ haar.

SHOP HIER ONLINE – ALLEEN ANDRERE VERPAKKING, ZELFDE TINT!

 

Lees ook