Een vernieuwd assortiment van maar liefst 75 lipsticks!

09:54 - 05:56
luistertijd 09:54 - leestijd 05:56

Getest! HEMA budget lipsticks + lip transformers

Onlangs introduceerde HEMA maar liefst 75 nieuwe lipstick kleuren, van intens donker en zachtroze tot glanzend en mat.

Het gehele lipstickassortiment van HEMA is vervangen door 2 soorten lipsticks: de moisturising lipsticks met een creamy textuur en glanzende finish en de intens gepigmenteerde long lasting lipsticks met een matte finish. Daarnaast zijn ook de lip transformers nieuw, deze producten geven de gewenste finish aan je lipstick.

In dit artikel test ik 2 long lasting lipsticks, 2 moisturising lipsticks en de lip transformers.

Long lasting lipsticks

In totaal zijn er 25 verschillende kleuren van deze longlasting lipsticks. Ik test vandaag de volgende twee kleuren: 09 flashy fig en 13 moody mauve. De lipsticks zien er erg simpel maar strak uit, ik vind het vooral leuk dat de zwarte huls een matte finish heeft. Zo weet je gelijk dat het om een matte lipstick gaat! De lipsticks hebben overigens geen sterke geur, wat mij betreft een pluspunt.

Als eerste heb ik de kleur 09 flashy fig getest, een klassiek rode kleur. Althans, zo ziet hij er in de verpakking uit. Ik ben benieuwd hoe de applicatie gaat en hoe de kleur daadwerkelijk op mijn lippen toont.

Hierboven zie je de foto van het resultaat. De lipstick loopt schuin af waardoor je hem heel precies kan aanbrengen, de applicatie verliep dus erg soepel en strak.

Ook de finish en de kleur vind ik prachtig, al is hij niet zo klassiek rood als dat ik had verwacht. Het is eerder een framboos roze kleur, wat voor mij geen probleem is aangezien ik sneller een roze lipstick pak dan een rode. Op naar de volgende!

Shop hier online

 

 

Dit is de kleur 13 moody mauve, een paars/bruine kleur. Volgens mij is dit echt de ideale herfst- en winterkleur, ik ben benieuwd.

De lipstick is prachtig donkerpaars. Ook deze bracht heel gemakkelijk en precies aan. Wel heb ik het gevoel dat hij iets droger aanvoelt op mijn lippen dan de vorige kleur.

De finish is prachtig matte, de kleur is geweldig en daarnaast is hij (net als de vorige lipstick) erg longlasting. De lipstick overleeft prima een lunch en wat te drinken, maar kijk wel uit met voedsel waar veel vet in zit. Het kan zijn dat je hem dan wat vaker moet bijwerken.

Shop hier alle Hema lipproducten

 

Ik heb echt vrij weinig op deze lipsticks aan te merken. En voor de prijs is het zeker de moeite waard om te proberen! Zullen de moisturising lipsticks net zo goed zijn?

50 nieuwe moisturising lipsticks!

Er zijn maar liefst 50 (!!) nieuwe moisturising lipsticks aan het HEMA-assortiment toegevoegd. Niet alleen de kleuren zijn nieuw, ook de verpakking is geheel veranderd. Hoe je bij de vorige lipsticks kon zien dat het om een matte finish ging kan dat bij deze ook door de glanzende huls. De moisturising lipsticks zorgen niet alleen voor een mooi kleurtje op de lippen maar bieden ook de nodige hydratatie en verzorging.

Ik test de kleuren 75 pure HEMA en 88 powerful plum van de moisturizing lipsticks.

Als eerste test ik de lipstick 75 pure HEMA, een knalrode kleur. Over het algemeen ben ik meer fan van matte lipsticks, maar wellicht vind ik tussen deze HEMA-producten wel een aantal budget toppers.

Shop hier alle Hema lipproducten

 

Wauw, wat een prachtige klassiek rode kleur! Grappig dat de naam er ook daadwerkelijk op is afgestemd, precies de rode HEMA-kleur. De glanzende finish spreekt me ook erg aan, al verliep de applicatie niet zo soepel.

Nu is het aanbrengen van een knalrode lipstick nooit echt gemakkelijk geweest (je ziet immers ieder foutje…), maar deze lipstick is zo ‘zacht’ dat je redelijk snel kan uitschieten. Hij voelt overigens wel heerlijk verzorgend aan op mijn lippen.

Shop hier alle Hema lipproducten

 

De volgende lipstick die ik test is 88 powerful plum. Een donkerpaarse kleur, die waarschijnlijk lichter gaat uitpakken op mijn lippen vanwege de moisturizing finish. Maar we gaan het zien!

Shop hier online

 

Hij is inderdaad niet zo mega donker als dat de lipstick er in de huls uitziet, maar dat is voor mij geen probleem. De kleur vind ik echt fantastisch, heel uniek. Het is een mixje tussen paars, roze en bruin, I like it!

Wat ik minder leuk vind, is wederom de applicatie. Het gaat gewoon echt niet zo gemakkelijk. En wanneer je haast hebt is dit sowieso niet te doen, aangezien je er echt de tijd voor moet nemen. Daarnaast zijn beide lipsticks niet kiss- en foodproof, ze geven heel snel af.

Shop hier online

 

Laten we snel gaan kijken naar de lip transformers.

Lip transformers voor matte en glanzende lippen

HEMA komt met twee verschillende lip tranformers. De een verandert je matte finish in een glanzende finish en de ander maakt een glanzende lipstick juist matte.

Als dit product echt werkt, dan is het dé (budget) uitvinding van het jaar! Het product zit in een klein zwart tubetje. Ook hierbij is weer gedacht aan de finish van de verpakking, die precies matcht met de finish van het product zelf.

Laten we beginnen met het glanzend maken van mijn matte lipstick. Want eerlijk is eerlijk, dat is niet zo moeilijk toch? Ik breng de lip transformer gloss aan over de matte longlasting lipstick in de kleur 09 flashy fig.

Ik ben vooral verrast door het feit dat het een totaal andere lipkleur lijkt, hij toont namelijk wat donkerder dan de matte lipstick zonder transformer gloss.

Geen plakkerig gevoel

Het resultaat vind ik zeker mooi en hij voelt ook niet plakkerig aan op mijn lippen. Uiteraard kan je dit resultaat ook gewoon bereiken met het aanbrengen van een transparante lipgloss over je favoriete matte lipstick, alleen heb je dan wel sneller de kans op een plakkerig gevoel vanwege de substantie van lipgloss. De lip transformer geeft juist geen plakkerig gevoel.

Naar de lip transformer matt ben ik wel het meest benieuwd. Een matte lipstick glanzend maken.. oké niet zo moeilijk. Maar een glanzende lipstick matte maken? Let’s see. Ik breng het product aan over de moisturising lipstick in de kleur 75 pure HEMA. Hieronder zie je het resultaat.

Uhm, WOW. Ik ben zo verbaasd, mijn lippen zijn helemaal matte. Mocht je de kleur 75 pure HEMA mooi vinden, maar ben je net als ik niet zo van een glanzende finish? Dan is dit echt de oplossing.

Geen aantasting van kleur, super…

De kleur is namelijk nog helemaal hetzelfde alleen de finish is veranderd. Daarnaast heb je nog de voordelen van zachte verzorgde lippen, dankzij de originele finish van de lipstick. De lip transformer matt maakt je lippen namelijk niet droog. Hoe gaaf is het om de mogelijkheid te hebben om van iedere willekeurige glanzende lipstick een matte lipstick te maken? Well done HEMA!

Alle vier de lipsticks bij elkaar.

Eindoordeel

HEMA heeft mij aangenaam verrast met hun vernieuwde lipstick assortiment. De long lasting lipsticks zijn zeker een aanrader, prachtige kleuren met een mooie finish en daarnaast daadwerkelijk long lasting.

Over de moisturizing lipsticks ben ik iets minder enthousiast, ze voelen heerlijk aan op de lippen, maar met de applicatie kan je vanwege de zachte stick heel gemakkelijk uitschieten. De lip transformer die je glossy lipstick omtovert in een matte variant is wat mij betreft een topper en een must-have voor je beauty stash.

Shop hier alle Hema lipproducten

 

Nieuwsgierig welke beauty producten HEMA nog meer te bieden heeft? Lees dan ook de volgende reviews:

 

Lees ook