Voor 40+: hoe goed is dit geformuleerd?

06:48 - 04:04
luistertijd 06:48 - leestijd 04:04

Getest Hema Hello Mirror Guess My Age Skin Care

Ik kan niet ontkennen dat ik de 40 (al wat jaartjes geleden…) ben gepasseerd en dat vergt wat meer aangepaste producten voor je huid. Als schoonheidsspecialiste ben ik gewend luxe anti-aging producten te gebruiken met hoogwaardige ingrediënten en werkzame stoffen. Het is dan juist interessant om eens te onderzoeken of skin care in het budget segment hiermee kan concurreren. Hema bracht onlangs een nieuwe anti-aging lijn uit: Hema Hello Mirror Guess My Age. Speciaal voor de 40+ huid.

De productlijn omvat een dag- en nachtcrème, serum, oogcrème en een nek en decolleté crème. Geen van de producten is hoger geprijsd dan €7. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig hoe de producten aanvoelen en bevallen.

Day Cream

Laat ik beginnen met de dagcrème. Ikzelf gebruik nooit crèmes met parfum, dus iedere geur in een crème is voor mij wel even heel erg wennen. De geur van deze crème is niet heel intensief, maar blijft wel erg lang hangen. De crème smeert makkelijk uit. Wat mij direct opvalt, is dat op het doosje het ingrediënt Matrixyl Synte 6 groot vermeld staat. Deze peptide – vermeld als Palmitoyl Tripeptide 38 – egaliseert de huidstructuur en verzacht rimpels van binnenuit door de huid te herstellen.

Eh… van binnenuit? Ik wist niet dat een crème dit kon. Een crème wordt immers altijd op de huid aangebracht en werkt daarmee per definitie van buitenuit. Waarschijnlijk bedoelt Hema dat de rimpel minder diep wordt, of zoiets? De indruk wordt bovendien gewekt dat Matrixyl Synte 6 het hoofdingrediënt is in de crème, aangezien het zo groot op de verpakking staat vermeld. Niets is echter minder waar, want helaas staat dit ingrediënt in de INCI-lijst in het allerlaatste gedeelte. Jammer is bovendien dat er veel alcoholen, parfum en andere irriterende ingrediënten in de INCI staan.

Shop hier online

 

Night Cream

De nachtcrème zit in eenzelfde glazen pot als de dagcrème, alleen dan met een zwarte binnen pot waardoor je duidelijk ziet wat de dag- of nachtcrème is. De kleur van de nachtcrème en de geur zijn identiek aan de dagcrème. De crème claimt de huid te verjongen en te herstellen. Het hoofdingrediënt Proteolea vertraagt de veroudering van de huid, verbetert de hydratatie en de celvernieuwing. Ook in deze crème is de peptide Matrixyl Synte 6 toegevoegd. Ook hier weer veel irriterende ingrediënten in de INCI.

Net als de variant voor overdag smeert ook deze crème goed uit. Maar de geur is voor mij echt te intens.

Shop hier online

 

Serum

Het serum zit in een fijne pompflacon (en dat voor maar €5,50). Dat vind ik een stuk prettiger dan met je vingers in een pot. Het serum claimt de huid te verjongen en te herstellen. Het serum is iets dunner dan de crèmes, maar de geur is treffend identiek en gaat mij na een paar dagen wel een beetje tegenstaan. Ook in dit serum is Proteolea het key ingrediënt.

Shop hier online

 

Eye Cream

De oogcrème zit in een fijne tube. De crème claimt rimpels te verminderen en heeft een liftend effect op het bovenste ooglid. Ik ben benieuwd hoe dit kan, aangezien je in het algemeen oogcrème niet op het bovenste ooglid aanbrengt? Op de website van Hema lees ik bij de reviews onder het product zelfs dat gebruikers hier tranende ogen van krijgen.

Een pluspunt vind ik dat deze crème ongeparfumeerd is. Ondanks dat is de geur toch heel sterk, niet prettig. De crème smeert goed uit en voelt prima rond de ogen, maar ik kan niet wennen aan de geur.

Shop hier online

 

Neck & Decolleté Cream

Deze crème is dunner van structuur en smeert heel fijn uit. De geur is hetzelfde als de overige producten in de lijk. Maar omdat het product niet op mijn gezicht aangebracht wordt, ruik ik de geur niet zo intensief en ondervind ik er minder hinder van.

De neck en decolleté cream is dan ook mijn favoriete crème uit de hele lijn.

Shop hier online

 

Wat vind ik ervan?

Al met al zijn het geen producten waarvoor veel hoogwaardige ingrediënten zijn gebruikt. Maar gezien de prijs (alle producten onder de €7) kun je dit ook niet echt verwachten. Door het gebrek aan goede werkzame stoffen, blijft een resultaat dan ook uit. Na enkele weken gebruik vind ik niet dat mijn huid er jonger en frisser uitziet.

Een groot minpunt vind ik de geur van bijna alle producten uit de Hema Hello Mirror Guess My Age productlijn. Echt heel sterk en ik kan dit niet op mijn huid verdragen. Vooral ’s nachts niet, dan houdt het me zelfs uit mijn slaap.

Ik vind deze producten prima geschikt voor een normale huid die niet zoveel nodig heeft. Alleen een 40+ huid heeft dit juist wel. Het zijn goede basisproducten (mits je geen gevoelige huid hebt). Ze smeren goed uit en worden ook prima door de huid opgenomen, maar ik betwijfel of je hiermee de tekenen van huidveroudering kunt tegengaan.

Pluspunten Minpunten
  • Goed basisproducten voor de huid die niet zoveel nodig heeft
  • Zeer zacht geprijsd
  • Smeert fijn uit en trekt goed in
  • Producten bevatten irriterende ingrediënten, niet geschikt voor de gevoelige huid
  • Sterke geur
  • Bevat onvoldoende werkzame stoffen om de anti-aging claims waar te maken
  • Claims zijn bovendien misleidend

Lees ook